Walentine.com: Det drar ihop sig till Bokmässa

Bok&Bibl.gif

Som alla vet är det bokmässa i Göteborg denna helg och jag hoppas att alla kommer!
Jag tycker att Bokmässan är en av höjdpunkterna på året, och det finns så enormt mycket att se på. Man hittar nya bokförlag och man hittar böcker man inte kände till. Man ser kändisar och man ser en väldans massa olika människor.
Det absolut roligaste är att stå och titta på kultureliten som liksom slåss med varann om vem som är mest “kulturigast”
Förra årets bästa minne är ifrån när jag stod och tittade på en känd kulturskribent som jobbar på en STOOOOR svensk dagstidning. Ah vad jag skrattade sedan 🙂

Temat för årets bokmässa är yttradefrihet, ett tema som efter årets valresultat känns som extra viktigt. Det kommer författare från hela världen till årets mässa som ska bli något i hästväg stort!
Så välkommen till Göteborg och Bokmässan! För er som är vanliga dödliga är mässan öppen från fredafg eftermiddag och sedan lördag och söndag. För oss ickedödliga kulturpersonligheter är mässan öppen även på torsdagen men då tänker jag inte gå. Jag kommer befinna mig på mässan på lördag så ska någon dit så vinka!

Avslutar med några ord från journalisten Clara Ferreira från Portugal:

“If we were to give a prize to the nicest and most well-arranged book fair in the world, we would choose Göteborg. There, the books are still the important thing.”

Andra bloggar om: Kultur, Bokmässa, Bokmässan, Göteborg

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *