Walentine.com: Bloggare, kanske är det dags att vi organiserar oss? (och sedan är vi med på Bokmässan nästa år)

Hej alla Bloggare!

Som alla vet höll Bokmässan igång i Göteborg denna helg, och som alla vet handlade årets Bokmässa om yttrandefrihet. Det var ett bra tema, och ett viktigt tema i en värld som blir allt mer enkelspårig.
Tyvärr var det väldligt lite uppmärksamhet på bloggvärlden vilket är märkligt egentligen när man talar om yttrandefrihet men samtidigt är det inte konstigt. För bloggandet ses i Sverige som en icke så viktig privatsak vilket ju inte kan vara mer fel, då alla som bloggar är en del av samhället.

Bloggen är kanske det bästa av alla instrument som finns när det gäller yttrandefrihet. Det finns idag möjligheter för alla att kunna göra sig röst hörd och det bästa är att man med sin röst kan berätta om sitt akvarium lika mycket som man kan analysera glaciärernas överlevdad under växthuseffekten. Kort sagt så är bloggen något som kan, och håller på att, förändra världen och den är ett redskap som gör att det fria ordet frodas.
Inte ens i vårt kära land är det idag så lätt att få sagt sin åsikt. När man har en mediasituation där den “dödlige” svensken som är orolig för mijön inte är lika viktig som med kvinnan med silkonbröst som varit med i en dokusåpa så låter istället bloggen alla komma till tals. Där får kvinnan med silikonbrösten säga sitt ihop med miljökämpen och bägges röster nås lika snabbt.
Därför är det dags att vi bloggare organiserar oss. Det är dags att vi visar mediasverige och våra folkvalda att vi finns och att vi räknar med att dom räknar med oss och därför är det dags att redan nu börja planera för att vi bloggare ska vara representerade på nästa års Bokmässa.

Därför föreslår jag följande:

1. Vi startar upp en förening eller liknande
2. Föreningen ska sedan vara som en samlad röst för de bloggare som vill gå med.
3. Föreningen ser sedan till att ordna med bokning av monter på Bokmässan. Då detta inte är direkt billigt kommer en medlemsavgift tas av de bloggare som vill vara med, eller de som stödjer den, och dessa pengar läggs sedan till beställningen av monter. Det finns säkert något bidrag från EU vi kan söka också 🙂
4. På Bokmässan får Sveriges Bloggare sedan chansen att dels få visa att dom finns, dels få berätta för nyfikna om vad bloggning är och samtidigt får man också chansen att visa mediasverige och maktsverige att vi minsann ser dom och vi skriver om dom allihop.

För inom bloggvärlden finns ju allt! Det spelar ingen roll om man är kommunist, sosse eller moderat. Det spelar ingen roll om man är kristen, muslim eller jude. Det spelar ingen roll om man är bög, lebb, queer eller frimärkssamlare. Inom bloggvärlden finns ju alla smaker, alla inriktningar, alla uppfattningar och alla läggningar. Visa någon annan mediakanal som kan visa upp samma mångfald.

Så vad säger ni! Ska vi organisera oss? Ska vi starta Svenska Bloggförbundet och visa att vi kommit för att stanna? Ska vi helt enkelt aktivt arbeta för att bli en del i den levande debatt som snart försvunnit från det svenska samhället och ska vi dessutom visa att det är genom mångfald och diskussion som samhället utvecklas?

Vad säger ni? Ses vi i Göteborg om ett år?

Andra bloggar om: Blogg, bloggning, bloggvärlden, bloggare

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *