Walentine.com: 10 frågor till partierna jag aldrig fick svar på

Nu är skiten snart över och jag ropar Hurra!

Vi har det nog jävligt bra i Sverige,för när landet håller riksdagsval och en av de viktigaste frågorna blir om man ska få hjälp med städning hemma. Ja, då har nog inte landet några problem.
Fast jag har ändå några frågor jag vill ställa till politikerna, frågor som berör mig och som inte handlar om överklassen ska få anställa någon som torkar upp skiten hemma. Så här kommer tio frågor jag aldrig kommer få svar på.

Fråga 1: Ska vi vänta tills Östersjön börjar fräta sönder människor eller ska vi ta itu med den kommande ekologiska kollaps som vårt stora innanhav riskerar att drabbas av?

Fråga 2: Varför satsar regeringen miljarder i vägar och sånt för att underlätta för en bilfabrik som inte gått med vinst på åratal samtidigt som man totalt skiter i trafiksituationen runt den bilindustri som faktiskt fungerar?

Fråga 3: Vad ska Sverige göra åt det totala mediamonopol som råder i Sverige? 3-4 företag driver snart alla tidningar, radio och TV-kanaler? Är det verkligen en bra trend om man tänker på yttrandefrihet och demokrati?

Fråga 4: När ska Svenska Politiker, oavsett tilhörighet, erkänna att det inom alla partier idag finns ett enormt stort ego men framförallt en maktkåthet som gör att man kan gå över lik för att få sitta i Rosenbad?

Fråga 5: När blev Sverige en republik? Man kan nämligen lätt tro att valet handlar om vem av Persson och Reinfelt som ska få makten?

Fråga 6: Hur ska Svenska folket veta vad dom får när man röstar på en allians med 4 olika partier med olika partiprogram som tycker olika samtidigt som dom tycker lika i allt? Är man korkad om man blir förvirrad av sånt?

Fråga 7: Hur kommer det sig att Sverige, som brukar säga att man slåss för mänskliga rättigheter, officiellt fullständigt skiter i att man i andra länder inom EU tillåter att folk slänger avföring på homosexuella som utnyttjar sina demokratiska rättigheter genom att demonstrera?

Fråga 8: Hur kan man sänka alla skatter som finns, gå med vinst och sedan införa nya bidrag igen? Vilken bank ska vi råna för att bekosta det hela?

Fråga 9: När Socialdemokraterna säger “Alla ska med”, menar dom psyksjuka också? Eller är dom ett undantag från deras kampanj?

Fråga 10: Kan vi inte införa val vart tionde år istället? Om inte det går undrar jag om man kan få rabatt på tv-licensen nästa gång för jag tänker aldrig mer se skiten

Andra bloggar om: Val 2006

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *