Walentine.com: Viktor Liljerås debattinlägg- När det som är bra menat blir så fel

Viktor Liljerås är kändis nu. Han skrev i Aftonbladet att han tyckte att skolan “skulle visa porr” och han gick från ingenting till kändis över en natt.

Synd bara att det Viktor skrev om gick från någonting bra till att sluta med att han vill se porr så han kan lära sig hur han har sex på bästa sätt.

Mycket ska skolorna lära ut, och sexualkunskapen ska bli bättre. Man ska där informera om kroppen, könet,sexualiteten och könssjukdomarna. Kanske ska man också dra lite om hur barn blir till för säkerhets skull men att berätta hur du ska använda tungan bäst vid oralsex är faktiskt någonting du kanske borde komma på själv eller? Det har funkat ganska bra för ganska många generationer innan.

Jag kan ju som en liten present berätta för dig att det absolut bästa sexet får du med någon du lär känna. För tror dagens 18 åringar att alla tjejer eller killar gillar samma saker så kommer ni bli väldigt besvikna i framtiden.

Du skriver nu på din egen sida att du inte alls menade att det skulle visas vanlig porr i skolan. Nej du tycker t.ex att filmen Kärlekens språk är en bra film att visa.
När man sedan läser ditt debattinlägg skriver du bland annat att porren ökar och att ungdomar får en friare syn på sex och det luktar som att undersökningen menar att det är mer fritt fram för snuskfilmer. I den undersökningen tror jag inte det var Kärlekens språk man menade utan mer filmer som “Jag är brud och jag drömmer om när 20 killar sprutar över mig för jag har ingen hjärna”.

Jag reagerade också på:

Visste du att tjejer kan bli upphetsade av porr utan att veta om det?
Mätningar visar att många kvinnor som säger sig ogilla porr, i själva verket blir fysiskt upphetsade av den.

och vad vill du säga med det? Jag får också stånd om jag ser på porr, måste det automatiskt betyda att jag blir skitkåt? Jag kan till och med få stånd när jag ser på lesbisk porr och då är jag bög!!! Det där är ju totalt intetsägande. Ska man verkligen djupanalysera det du skriver så säger du ju att tjejer inte förstår när dom är kåta

Sedan när du också skriver:

Visste du exempelvis att det är tjejerna som tjänar de stora pengarna i porrindustrin?
Mycket mer än männen.

så blir jag nästan förbannad. Nästa gång du uttalar dig om porren så tycker jag du ska testa att kolla upp fler kvinnor än dom som står i Jenna Jamesons “klass”. Eller är allt “snack” om kvinnor som utnyttjas också bullshit? Kolla runt lite på Internet och du kommer finna fall av förnedring som vi inte ens klarar av att ta till oss.

I din debattartikel skriver du också:

Hur ska vi annars veta hur vi gör det skönt för våra första flickvänner?
Och hur ska tjejen veta vad som väntar där innanför byxorna på den hårdsvällda killen? (Om hon ändå lyckas smeka killen till högre höjder lär det komma ut ett betydligt mera svårupplösligt, kladdigare och mera överraskande frågetecken efter en – ofta väldigt kort – stund.)

Ja du kan ju testa att inte säga “yeah suck my big dick!” eller “yeah you like my cum don´t you” så har du tagit ett steg framåt i vad som är skönt för flickvännen. Som jag nämnde innan: En del saker kanske man ska pröva sig fram. Många ungomar idag har ju mer och oftare sex än dom byter strumpor. Kanske kan det just bero på för mycket porr? Vad vet jag.

Jag tycker ändå att du har en poäng Viktor. Det behövs mer sexualundervisning i skolan, det är helt klart. Ungdomar idag tror jag faktiskt inte har en friare syn på sex men i ett samhälle där ungdomar knappt kan onanera utan hjälp av en dator och Internet så är det inte sex de behöver se i skolan. Det är ju allt runt sexet som försvunnit. Själva spänningen med sex har ju gått från spänning över akten till spänning över om man klarade sig ifrån klamydia även denna gång.
Att informera utan att hyckla är något som det behövs mer av men det löser man inte genom porr och var det Kärlekens språk du menade som film så måste du göra en tydlig gräns mellan filmerna. För det är just det du inte gör. Du skriver i ena meningen att du eftersöker en starkare sexualundervisning och i nästa mening att porren är bra för där tjänar kvinnorna pengar.
Ta tillbaka det och jag kan garantera dig att du har många människor, oavsett ålder eller läggning som står bakom dig. Bland annat undertecknad.

Sedan då ett tillägg:
Nej, detta handlar inte om vuxna som inte förstår sig på “er ungdomar” Så fruktansvärt längesedan var det inte jag var 18 och jag kan tala om för dig att sex, samlevnad och relationer är något som jag fortfarande är ganska intresserad av. Om jag blivit bättre på dom med åren vet jag inte, för det är just det som ju är tjusningen med allt det där. Man lär sig nåt nytt hela tiden. Skulle jag däremot börja agera efter vad Jenna Jameson lärt mig så är det att

En man kommer in på en vårdcentral

– Hejsan, jag är sjuksköterska här
– Jaha ja, ja jag har så jävla ont i min fot
– Låt mig titta på den
– Jag ska bara ta av strumpan

Sköterskan råkar av misstag knäppa upp patientens bälte och råkar ännu mer av misstag dra ner hans för tajta jeans som han bär utan kallingar under.

– Oj, det var en stor en
– När jag tänker efter har jag inte ont i foten längre
– Bra!

Och sen börjar dom pippa

Så jag tror att mitt sätt att lära mig: Med fumliga försök i soffan när mamma jobbade kvällspasset var bättre

Andra bloggar om: sexualundervisning, sex, samlevnad, porr, pornografi, debatt

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *