Walentine.com: Vaccin mot HIV på väg? Underbara nyheter från forskarvärlden

En svensk forskargrupp verkar ha kommit mycket långt i försöken att ta fram ett vaccin mot HIV. Under ett försök som pågick under 9 månader utvecklade över 90% av försökspersonerna ett immunförsvar mot HIV.
I höst inleds ett större försök i Tanzania. Om resultaten blir lika bra finns möjlighet att ett vaccin är ute på marknaden inom fem till tio år.

Dessa resultat är strålade siffror. Det var inte längesedan man trodde att man kanske aldrig skulle bota AIDS och nu står vi kanske inför det faktum att ett vaccin är på väg.
AIDS skördar många offer, och det är numer den värsta sjukdom som någonsin drabbat människan när det handlar om antal offer. Varje dag blir runt 16 000 människor smittade av HIV och uppskattningsvis finns det nu mer än 40 miljoner smittade människor på vår planet.

Vi får hoppas att försöken fortsätter vara en sådan framgång, och om inte så ser vi att det rör på sig.

En nyhet värd att fira anser jag

Andra bloggar om: AIDS, HIV, Forskning

P.s Under tiden du läste detta inlägg blev ytterligare ett tiotal människor smittade av HIV. De flesta av dessa människor lever i fattiga områden på planet. Dessa människor kommer dö men innan de dör har de smittat ytterligare någon eller några. Några direkt skydd mot HIV har de inte. Samhällsformerna och förbudet mot skydd gör att de står helt oskyddade mot HIV och AIDS. På grund av att det i vissa länder är viktigare att lyssna på vad t.ex Katolska kyrkan bestämmer än att se till sina medborgare blir fler och fler människor smittade. Detta ihop med andra sociala och ekonomiska brister och problem gör att det nu är 20 personer som blivit smittade sedan du började läsa detta inlägg. D.s

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *