Walentine.com: Ställ in er på 4 år av kaos

Det ser svart ut för Persson och SAP. Egentligen får dom skylla sig själva. Sossarna har visat att det inom S finns stora problem med maktmissbruk och det kommer antagligen fälla dom i år. Det och att man inte fjäskade tillräckligt med barnfamiljerna detta val kommer att fälla dom.
Egentligen är det ju helt underbart att vi har en finansminister som faktiskt kan säga att “vår ekonomi är inte tillräckligt stark”, men i valtider ska man inte säga sådant om man vill vinna. Att vinna riksdagsval genom att vara ärlig är lika omöjligt som tömma Kattegatt på vatten med en tesked.
Så mitt heta stalltips är att det blir en annan regering efter den 17 september. En regering bestående av ett parti som de senaste 2 åren gjort allt de kan för att dölja sin skattepolitik. Ett parti som tappat allt vad glesbygdspolitik och miljö heter. Ett parti som försiktigt försöker härma partier på andra sidan sundet och så då KD. Ihopslaget blir det ett gäng av partier när maktkänslan fått styra över ideologi.

Jag vill inte leva i ett land med KD vid makten. Som homosexuell/bisexuell är det helt sanslöst att någon som ens så mycket som tänkt tanken på samma kön kan lägga sin röst på något av Alliansens partier. En del menar att det finns viktigare saker att bry sig om, jag håller både med och inte med. Jag hade hållit med fult ut om valet i år handlat om något av det som är viktigt i övrigt, men det gör det ju inte. Detta val verkar handla om: Ingenting.
Därför känns detta val mer som ett missnöjes val och då är det extra fantastiskt att folk inte tänker på att en röst på FP är en röst på KD eller på Centern (om man nu har extra emot dom)

Det ska bli spännande att se när första interna bråket inom Alliansen börjar. För det är väl ingen människa som tror att något av partierna kommer att hålla sig inom ramen för Alliansens lagar om de hamnar i regeringen. Läs partiprogrammen så inser ni att partierna inte alltid står så nära varandra. Att t.ex. Folkpartiet egentligen har mer gemensamt med sossarna är ju något som käre Lars vägrar acceptera. Så bråk kommer det att bli, och avgångar, och mer bråk och kaos. Sedan sänker vi skatterna och får Sverige på fötter igen, säger dom. Jag väntar med spänning tills första gången en homodiskussion uppstår i regeringen. Eller en miljödiskussion, eller varför inte en som handlar om sjukvården.

Dessutom kan Bevara Äktenskapet lägga ner sin kampanj för dom har inget att oroa sig för längre. Så länge KD sitter i regeringen kommer det inte att bli något äktenskap för samkönade förhållanden, och så länge KD finns vid makten kommer det heller inte att bli någon uppdatering på Hets mot folkgruppslagen. KD kommer i sin vanliga stil rösta emot allt som har med homosexualitet att göra. Dom har inte ens något val, de måste rösta emot om någon som läser deras partitidning Dagen ska ha kvar något förtroende för dom.

Trots detta känner jag mig mest missnöjd med Persson idag. Det är dags nu för Persson att lämna över pinnen till någon annan. Till någon som kan få svenskarna att få upp förtroendet för SAP igen. Mitt förslag är Jan Eliasson, han har varit en av de bästa kort dom tagit fram de senaste åren. Han är också den ende som uppvisat ledaregenskaper den senaste tiden. Han inger förtroende och han har ett sätt som gör att man känner en trygghet.
Fast det där är en historia vi lär komma tillbaka till. Om exakt 4 veckor och en dag är det val. Vinner borgarna har SAP 4 år på sig att rätta till problemen i sitt parti. 4 år är maxtiden vad de kommer få till det, för sedan är det dags att ta över igen. Kanske har dom då också lärt sig att samarbete är viktigt. Kanske har dom då fått en partiledare som inte har utstrålningen “Kan själv” i allt.
Jag hoppas det i alla fall, för deras skull och för Sveriges.

Gud bevare Konungen och vårt älskade fädernesland, och håll i hatten för nu kommer KD

Andra bloggar om: Valet 2006, politik, homosexualitet, KD, Alliansen, Socialdemokraterna

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *