Walentine.com: Partiledarutfrågningen: Göran Persson | Bra jobbat Persson!

Så har då Görans suttit under grillen i SVT’s partiledarutfrågning och jag tycker att han klarade sig bra. För att inte säga mycket bra.
Den senaste tiden har våran statsminister sett trött ut men idag verkade han ha fått sova ut för det var en snabbtänkande och smart partiledare som svarade på frågorna. Allt gick inte lika bra, som t.ex diskussionen om statistiken men annars tycker jag man fick raka frågor. Bland annat tycker jag det är väldigt skönt att han faktiskt kan visa att han inte kan alla bidrag, regler och lagar i huvudet. Det är inte ofta det sker men i sådana lägen visar även Persson att han är mänsklig.

Jag ger några plus och minus på utfrågningen:


* Diskussionen om statistik blev programmets största bottennapp för Persson. Där visade Persson svagt upp det som är hans stora svaghet som partiledare. Han verkar bli sur när någon säger emot honom. Lite småaktigt verkar det som

* Göran försöker emellanåt få diskussionen om hur motståndaren vill ha det. I en utfrågning om sina egna frågor blir det fel, för någon sådan diskussion är det inte

* Göran skulle starkare ha tagit avstånd mot Irans regim när denna fråga diskuterades. Att enbart rikta in sig på eventuella kärnvapen som vi inte än vet om de finns upplevs som fegt. Att Iran bryter mot alla mänskliga rättigheter som finns vet vi.

+

* Det var en tuff och vaken Göran Persson som mycket starkt visade upp att valet inte är över än.

* Att Göran kunde stå för att valmanifestet var en socialdemokratiskt valmanifest var skönt att höra. “Vi går till val på vårt partis åsikter”, känns upplyftande när snart alla andra riksdagspartier skiter i sina åsikter och istället gör allt för att komma till makten.

* Göran håller på sin egna personliga integritet, det är något jag uppskattar. Vissa saker har vi inte med att göra oavsett om han är statsminister eller inte.

Andra bloggar om: Valet 2006, socialdemokraterna, Göran Persson, partiledarutfrågningen

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *