Walentine.com: Öppet brev till Carin Stenström på Världen Idag

Nu har jag följt Världen Idag och dess så kallade journalistik i ett år och dina bottennapp finns det ingen nedre gräns på.
I senaste numret av Världen Idag slår du alla rekord Carin. Jag som inte trodde du kunde sänka din tidning mer hade fel, för det kunde du. Det finns ingen nedre gräns i den kvicksand du själv placerat dig i.
Onsdagens nummer av Världen Idag handlade bland annat om att Jens Orback bjudit in sin lettiska kollega Karina Petersone. Man diskuterade bland annat den katastrofala situation som homosexuella har det i Lettland. De senaste åren har nyheterna kantats av besked om förföljelser av olika slag. Bland annat fick vi i somras läsa om hur homosexuella mötts av personer som slängde avföring på dom.
I onsdagens nummer av Världen Idag kan vi läsa:

Bakgrunden till besöket är bland annat sommarens händelse i Lettlands huvudstad Riga där myndigheterna inte gav tillstånd för en så kallad Pridefestival

Du sprider lögner Carin och är det inte rena lögner du sprider så är det förvanskningar av sanningen. Du utelämnar och du gör allt vad du kan för att din tidning ska bli det absolut främsta vapnet som finns för att sprida mer hat emot de homosexuella. Du är också smart, därför skriver du inte rakt ut vad din tidning och ägarna till tidningen står för. Nej, du står för den nya tidens homohat. Ord som vävs in i något som vid första anblick kan se oskyldigt ut men som efter att man läser mellan raderna framstår som den allra renaste och klaraste propaganda emot.
Därför skriver inte Världen Idag:

Besöket var en orgie i skitsnack och propaganda för bögarna. Man drog med Karina Petersone på en massa meningslösa besök och hon fick även träffa bögarnas organisation RFSL

Nej Världen Idag skriver:

Besöket var väl regisserat med studiebesök hos den svenska homolobbyns starkaste företrädare. Dels gästades HomO, dels den homosexuella påtryckarorganisationen RFSL.

Så här har du gjort länge nu Carin och jag kan tänka mig att den Stand Up komiker som sitter som ordförande i styrelsen för din tidning är nöjd med dig. Världen Idag är idag en tidskrift som mer än någon annan tidskrift kan skryta med att ständigt göra vad dom kan för att göra livets värre för de homosexuella. Det är egentligen synd Carin att ni kallar er kristna. Annars hade många andra organisationer kunna stödja er, organisationer som brukar ta väl vara på propaganda och sen gör om det till aktiva handlingar.
Ni hatar bögar, så enkelt är det, men låt mig berätta en sak för dig Carin. Vi är inte direkt överförtjusta i er heller och nu är saken den att det är dags att sätta ner foten.

Världen Idag har nu fått hålla på några år och har fått ropa och skrika hur dom vill. Ni har fått röja och stå i och ni har mött väldigt lite motstånd. Istället har ni blivit hjältar bland kristna fundamentalister som tror att Jesus manade till våld när han istället ropade på kärlek. Nu är det dags att visa Sverige att Världen Idag är den farligaste dagstidning vi någonsin haft i detta land. Nu Carin Stenström är tiden inne för att sätta stopp för din och din tidnings, ivrigt påhejade av Livets Ord, förföljelser mot de homosexuella

Ni klagar mycket på RFSL och ni älskar att förlöjliga HomO, det som nästan blir komiskt är att ni aldrig insett att ni hela tiden skapar större och mäktigare fiender genom att ni ständigt skriver om nyheterna så de passar era propaganda syften. Varför ni egentligen gör detta vet ni säkert inte ens själva men ni är ute på mycket tunn is just nu, och snart kommer den isen att brista.
Ni kommer snart att möta motstånd Carina och till skillnad från ert sätt att utnyttja ordet så kommer motståndet inte försöka skapa förföljelse och sprida hat. Motståndet kommer att berätta sanningen och sanningen kommer att bli din tidnings undergång.
För det är inte bara de homosexuella ni förstör för. Ni förstör för den svenska kristendomen genom att ni sprider en syn på Kristus som inte ens den mest inbitna religionshatare kan komma på. Eran bild av Jesus är en mörk man som istället för att hjälpa vill få folk att hamna i skräck och förtvivlan för ni vill att folk ska leva i skam och i ånger. Det är den synen på Kristus som ni har, och den synen är förkastlig av alla som kan mer ur Bibeln än det som Ulf Ekman pratar om. Så nu kommer motståndet även från det som du själv kallar för ditt eget håll. Erat värsta skräckscenario kommer blir verklighet. De homosexuella och de äkta kristna kommer att gå samman, och vi kommer inte att ge oss. För det handlar om en kamp för homosexuella och deras rättigheter, och det handlar samtidigt om en kamp för att ta tillbaka tron på Jesus till det som kristendomen verkligen är: Kärlek
Kriget kan börja Carin, och låt detta krig blir ett krig i ord och inte i blod. För blod har det spillts alldeles för mycket av redan, men det vet ju du av alla om. Saken är ju bara den att mord på homosexuella skriver din tidning inte om. Det möts av tystnad från Världen Idag, den farligaste dagstidningen världen skådat på många år.

Jo en sak till Carin Stenström…
För ett par månader sedan skrev ni om en man som blivit hotad av homosexuella för att han lät en sajt med vetenskapliga inlägg om homosexualitet ligga på hans server. Var är dom polisanmälningarna Carin och var är dom vetenskapliga beläggen för att sajten homosexuellt.com talade sanning? För det var ju den sajten det handlade om, eller hur? Men det skrev inte din tidning. Ni ändrar, förvrider och gör som ni vill. I sann fundamentalistisk anda.

Walentine Andersson
www.walentine.com och snart www.walentine.se – Världen Idags värsta mardröm

Andra bloggar om: Världen Idag, Carin Stenström, homosexualitet, kristendom, religion, media

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *