Walentine.com: Oh Nej, inte mer bilder

Jag är hemkommen från ytterligare ett besök i Paradiset, Måvholmen.
Som vanligt tog jag kameran med mig och som vanligt kommer jag nu tvinga er att se på bilderna. Denna gång fungerar i alla fall WordPress någorlunda så ni slipper att ladda in 20 meg med bilder på en gång. Ni kan klicka på bilderna och gissa…
De blir större då!

Jag var där ute med Markus, Robban, Lindh och Gustav. Vädret på fredagen när vi kom dit var halvblåsigt och lite ruggigt. Regnet gick runt Måvis men det var inte många droppar som nådde oss. På lördagen var det ruggiga utbytt mot stekhet sol och vindstilla istället. Jag var väldigt tacksam att man befann sig där man gjorde just då, jag som älskar värme så himla mycket.

IMG_0291.JPG
Båten Silvertärnan för oss sakta till Kårholmen där Markus låg och guppade. Markus hade på sig sin fina mössa…

IMG_0292.JPG
…Är han inte söt så säg! Är det bara jag som lite svagt hör “In the navy?”

IMG_0294.JPG
Markus, Robban och Knopp badar. Markus försöker spänna sig fast jag frågar mig mest när jag ser på bilden:
Vad är det egentligen Lindh tittar på?

IMG_0295.JPG
Riktiga män går inte i vattnet, de hoppar. Här är Gustav en riktig man

IMG_0297.JPG
Lindh ocksåem>

IMG_0298.JPG
och inte är Markus sämre inte

IMG_0302.JPG
Lindh har länge funderat på ett par nya glasögon, han fastnade för dom här och vad kan vi säga? Han är sexig, han är snygg och han är het. Fast glasögonen behövs inte ;)

IMG_0305.JPG
På kvällen blev det Pride över Måvholmen. En gigantisk regnbåge som verkligen var gigantisk radades upp framför oss. Vackert var det och så här i efterhand tänker jag hur kul det hade varit om jag gått upp på berget och fotograferat hela regnbågen. *suck*

IMG_0306.JPG
Pride ute, Pride inne. Pride i allas vårt sinne. Regnbågen lyser så klart över Måvis, men den enda bögen på ön ser ut som en lodis
P.s Om ni läser dikten med stark Göteborgsdialekt så rimmar det
D.s

IMG_0309.JPG
Ännu en solnedgång över Måvholmen. Ännu en dag är slut. Ännu en gång får man se det vackra, det sköna och det mest fantastiska vi har, solnedgången

IMG_0316.JPG
Vackert! Så jävla vackert!

IMG_0344.JPG
Du trodde väl inte att du skulle slippa fågelbilderna va?

IMG_0345.JPG
Observanta läsare av denna blogg tycker sig säkert ha sett denna bild innan. Det har ni inte, men den är tagen på samma plats som ett annat kort är taget på när jag var på Måvis förra gången. Egentligen helt totalt ointressant men ändå lite spännade. På ett sånt där ointressant sätt

IMG_0350.JPG
Det går stora båtar förbi Måvholmen. Detta fartyg låg still länge, antagligen i väntan på lots in till hamnen

IMG_0358.JPG
Markus, Gustav och Lindh bestämde sig för att åka ut och segla. Fast dom missade i seglarkursen att segling funkar bäst när det inte är mer eller mindre totalt vindstilla. Så en tur som normalt kanske tar en halvtimme tog 2 timmar. Mest framåt kom dom när dom själva drog båten efter sig i vattnet. Vad lär vi oss av detta då?
Jo, att det är en jävla tur att Stena Lines fartyg inte är segelbåtar och att Markus, Gustav och Lind inte jobbar där )

IMG_0367.JPG
Vi åkte till grannön Vrångö för att handla lite. Vi hittade ingen plats att “parkera” båten vid så vi “lånade” en i hamnen. På bilden ser du tre rädda och skrajja killar som alla väntar på att Vrångö’s byalag som komma med yxor och hugga sönder båten. De är inte riktiga på Vrångö! Donsö är mycket bättre och Styrsö har Bredband!

IMG_0370.JPG
Robban och Lindh…

IMG_0378.JPG
Jag är avis på fåglarna! De bor bättre än jag (

IMG_0374.JPG
Dags för avsked av Måvholmen denna gång. Det har varit en lugn och skön lite vilopaus från Stadens stress. Vi åkte med “Stella” hem som sakta och mjukt förde oss mot Göteborg. Vad kan man lära sig av detta då?
Jo, att bilden blir bättre om man inte tar bilden just när båter lutar

IMG_0397.JPG
Vår militär, HAHAHA, har fortfarande kvar några gamla pråmar som ni ser. Allt runt detta är jättehemligt! Stora Skyltar skriker om hur hemligt det är! Om någon främmande makt som vill invadera Sverige läser detta så ring mig! Jag kan berätta hur ni kommer förbi dessa båtar utan att det märks. Fast redan nu kan jag varna för kanonerna på toppen av berget bakom båtarna här. De är stora, hemska och har använts på riktigt. I slutet av 1600-talet senast

IMG_04031.JPG
Gustav och Lindh är dom första personer någonsin i hela världen som försökt härma denna film på detta sätt. Romantiskt var det i alla fall, och vackert. Alla grät som såg det. Ett isberg i vattnet också och jag hade döpt om Lindh till DiCaprio med en gång

IMG_0415.JPG
När man kommer sjövägen in till Göteborg möts man av mäktiga Älvsborgsbron. Personligen tycker jag att det är en av de snyggaste broar vi har i Sverige.

Detta blir också sista bilden från min lilla tripp. Det var en skön och lugn helg. Jag tror knappast jag lär komma dit fler gånger i år, men nästa år hoppas jag det blir av igen. För jag har insett att detta är vad jag behöver för själen. Att få komma bort från stressen, spårvagnar och barnvagnar med skrikiga ungar i. Bort från ungdomsgäng som borde spärras in i Nya Älvsborgs fästning och bli bortglömda. Bort från allt som är staden.
När jag är omringad av vatten trivs jag. När jag får se ut över havets oändliga mängder kraft och styrka får jag tro på allt och lite till. Jag har alltid älskat skärgården och jag har alltid älskat lugnet. Måvholmen ger mig detta lugn.

Andra bloggar om: Måvholmen, Bilder, Sommarbilder, Kort

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *