Walentine.com: Lite fakta om kriget…

Nu är FN suttit i långsamt möte och en vapenvila kanske är nära så kan ju lite siffror vara intressant.
Detta skriver GP idag:

————

Enligt AFP:s beräkning, baserad på officiella libanesiska källor, har minst 1 130 libaneser dödats sedan kriget började för fyra veckor sedan. Minst 1 025 av dem var civila, varav en tredjedel barn under tolv års ålder. Ytterligare 3 600 människor har skadats. 31 libanesiska soldater hör till de dödade.

De israeliska bombningarna har gjort 915 792 människor hemlösa, av vilka 220 000 har lämnat landet enligt den statliga libanesiska hjälpkommissionen. Bland dem fanns 100 000 personer med utländskt eller dubbelt medborgarskap.

————-

Vad ska man säga?

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *