Walentine.com: Idag heter Aftonbladet Tryckfrihet

Man heter det idag för att visa att man tycker att tryckfriheten är hotad.

Sedan Aftonbladet blev en skvaller och skittidning vet jag inte om jag tycker det är så synd att de inte får skriva vad som helst. Om Aftonbladet däremot börjar med riktiga nyheter igen så är det en annan sak.

Saken är den Aftonbladet att jag vill inte se kort på Göran Persson när han står vid grinden till sitt hus. Han har också rätt till ett privatliv, även om han är statsminister. Jag vill inte heller läsa om hur full den och den skådespelaren var på den och den festen.
Det är sånt ni älskar att skriva om och ni kränker andra människor när ni skriver om det.

Kanske borde Aftonbladet/Tryckfrihet börja fundera på hur dom misssköter tryckfriheten istället. Det AB aldrig förstått är att det krävs ansvar av den som publicerar en tidning. Så länge Sverige består av pengakåta mediebolag kommer trenden med skvallertidningar istället för nyhetstidningar fortsätta. Aftonbladet slutade för längesedan förmedla nyheter och man borde egentligen stå i samma del av hyllan som Se & Hör gör.

Så vad vill jag säga då?

Jo, att yttrandefrihet och tryckfrihet är bland det viktigaste vi har, men att tidningar som Aftonbladet och även självklart Expressen utnyttjat lagarna till den grad att skär man ner på dom så kan vi tacka dessa tidningar för det. De har en mycket stor del i ansvaret.

Andra bloggar om: Aftonbladet, Kvällspressen

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *