Walentine.com: En predikan för framtiden!

Världens bästa präst Karin Långström Vinge lade idag in en predikan gjord av Anna-Karin Hammar.
Jag vill utse denna predikan till en av de vackraste och starkaste predikningar som någonsin sagts i detta land.

”Där kärlek sker, sker något heligt”
Bara titeln ger mig rysningar och jag rekommenderar alla att läsa den.

Så spring nu vidare till Karins blogg så hittar ni denna underbara predikan där. För detta är religion i sin allra mest underbaraste form. Det handlar inte om en Gud som är så egenkär och elak så han ständigt kör med hotelser och maktmissbruk. Det är inte en Gud som startar tidningar som Världen Idag för att på ett snabbt sätt kunna sprida sin dynga, och det är inte en Gud som leder folk i vanvett.
Detta är istället en tro på en Gud som är kärleksfull och god. En Gud som inte hakar upp sig på hur människor älskar, och en Gud som vet att det viktigaste är att ha förmågan att älska. Framförallt är detta en predikan som mer än någon annat handlar om det som kristendomen ska handla om, men som vissa glömt av: Kärlek!

Så jag jag gör som Karin och tackar Anna-Karin för hennes ord!

Jag blir också samtidigt lugn för det är när man läser sådan här som man inser att Svenska Kyrkan inte är Yngve Kalin och hans lista. Svenska Kyrkan börjar förså grejen. Svenska Kyrkan – Folkets Kyrka

Andra bloggar om: Religion, Kristendom, Svenska Kyrkan, homosexualitet, HBT

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *