Walentine.com: EM har börjat och Göteborg ger Persson massor med sköna stålar

EM har börjat och låt oss hoppas att det blir samma framgång för Göteborg i detta EM som det blev i VM när det begav sig.
200 000 räknas besöka Göteborg plus dom 2.5 miljoner människor som under EM kalaset kommer köpa korv, öl och drinkar i stadens femtioelva uteserveringar. Tusentals och åter tusentals människor bor på stadens hotellrum och ännu mera människor kommer spendera enorma summor pengar under EM 2006.
Göteborg och dess invånare borde jubla över inkomsterna till staden, men istället pågår en diskussion om att detta evenemang kan kosta miljoner för göteborgarna för biljetterna har inte sålt så bra som man hoppats. För här kommer det sjuka in i handlingen.
Göteborg får stå för kostnaden och inkomsterna som kommer in i form av hotell, mat, sprit och turism går till Persson i Stockholm. Eller förlåt mig! Jag menar självklart Staten.
Var är rättvisan i det? Det är inte konstigt att det blir svårt att ordna stora händelser som ett EM när vi inte har en statlig garanti för att täcka kostnaden. Man talar fortfarande om det enorma underskott som friidrottsförbundet fick på sig när VM gick. Ingen talar om inkomsterna Sverige fick.

Göteborg är den stad i Norden som allra mest satsat på turismen i form av stora evenemang. Man har lyckats bra också. Göteborg börjar bli ett känt namn utanför Sveriges gränser. Staden är stor men ändå inte så stor så det blir besvärligt. Man har fantastiska arenor som t.ex. Ullevi samtidigt som det är gångavstånd för att komma in mitt in i centrum. Den styrkan tillsammans med en vilja att lyckas borde Sverige vara glada för, men Sverige skiter i allt som inte sker i huvudstaden.
På samma sätt som man därför inte bryr sig om skeppet Ghöteborg har, på samma förstår man sig inte på hur viktigt det är med turism.
Som Göteborgare klagar jag inte på stadens satsning på evenemang. Jag vet att det i längden är bra för Göteborg och för resten av landet. Det är bara synd att Sveriges regering inte förstår det samma.

Så lycka till nu alla deltagare! Se till att vinna många guld och lycka till Göteborg. Än en gång får världen se att Sveriges framsida inte ligger mot Finland utan mot Europa.

“Du é välkommen till Gôteborg, ett gnistrande glatt Gôteborg”

Andra bloggar om: EM, Friidrott, Göteborg

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *