Walentine.com: Dags att berätta vad jag ska rösta på!

Landet har stått still. Människor har undrat. Persson har knappt kunnat äta, och Bush kan inte sova på nättera. Allt beroende på samma sak och fundering:

Vad ska Walle rösta på i riksdagsvalet 2006?

Det är dags att avslöja det nu, för nu har jag bestämt mig!
Miljöpartiet får min röst i år och jag tänkte ägna några rader till att berätta varför.

Jag kan ju direkt börja med att berätta att jag inte håller med MP i allt, men det finns inget parti som jag håller med i alla frågor. Så det jag fick göra var helt enkelt att sätta mig ner och ställa mig frågan vilken eller vilka frågor är de viktigaste för mig just nu, och efter mycket funderingar lyckades jag räkna ner det hela till 2 saker.

1. HBT frågorna

Där finns det inte mycket att orda om. MP har förstått saken och jag tror nästan de är mer homovänliga än vad jag själv är. Det jag beundrar MP för är att partiet faktiskt tagit fram en plan när det gäller HBT. Man sitter inte bara i TV och tycker om de små bögarna utan man vill göra något för dom också, och det verkar som om MP vill göra det enda rätta:
Att avskaffa Heteronormen, och det är och kommer alltid att förbli det enda sättet om vi ska kunna uppnå ett jämlikt samhälle.

Jag frågade mig länge om verkligen HBT var något jag skulle tänka på när det gäller riksdagsvalet och visst fan är det viktigt! Inte kan jag lägga en röst på en allians t.ex. som anser att partier som motverkar andra människor ska vara ok. Att FP kan samarbeta med KD bevisar bara att maktkåtheten slår alla rekord just nu. Att få makt är en viktigare sak än vad man tror på och sånt skrämmer mig
Så därför behövs MP och jag hoppas fler homo/bisexuella tänker det samma, för MP behövs! Om inte annat så för…

2. Miljön

Östersjön är på väg på ekologisk kollaps. Världshaven dör ut och människan blir allt sjukare. Vår jord skriker i smärta och våra politiker sitter och tittar på när allt sker. Fegheten att ta obekväma beslut skrämmer mig lite och vår regering vi har idag är fegare än någonsin. Utan MP hade det lyckade försöket med trängsel katterna aldrig blivit av t.ex

Sverige behöver ett miljöparti, den saken är uppenbar. Vi behöver någon eller några som insett att det viktiga är inte att bygga 1 vindkraftverk utan det är att bygga 1000.
Vi måste få ner avgaserna och försöket i Stockholm bevisade att det kan fungera. Göteborg och Malmö ska också ha trängselskatt, och det ska gå fort!
Företag som fuskar med utsläpp ska dömas hårt och skoningslöst och vi måste satsa mer alternativa bränslen.

Allt det där hör vi ofta och någonstans vet vi att det stämmer. “Vi har inte råd” håller inte längre, för snart har vi ingen planet kvar. Därför måste miljötänkandet in och människor måste engagera sig.
Jag håller inte med MP i allt när det gäller denna politik. Hade deras miljöpolitik gått igenom från början till slut hade den varit bra, men då det sitter stockholmsälskande sossar som vill köra bil gratis i regeringen så blir det lite halvdant med allt. Därför blir det fel när elskatten ständigt höjs för den höjningen slår bara mot de redan svaga. Sedan är det svårt med märkta skatter i ett land som mer märker skatter för att sedan ta dom pengarna till något annat. Så felet med t.ex energi politiken är många gånger att det är fler som samsas om makten. Till er nu som vill få det till att Alliansen har det bättre önskar jag bara lycka till när Centern och Moderaterna ska börja samsas om miljöpolitiken

Trots elskatten så anser jag att MP står för mycket av det jag själv brinner för. MP är inget stort parti och jag hoppas att dessa 40 dagar som är kvar tills valet kan medföra att det blir fler som lyssnar på MP. För miljön är viktig och lyssnar ni på dom andra partierna så inser ni att de helst inte nämner miljön alls. Mycket på grund av att de saknar en hållbar miljöpolitik över huvudtaget.

Så MP vann riksdagsvalet för mig. När det gäller regionen tror jag att jag ska rösta blankt. Västra Götalandsregionen är ändå det dummaste en politiker kommit på sedan motboken.
I kommunvalet lutar jag åt Sossarna. Inte för deras skull utan mer för Göran Johanssons skull. Alla som öppet kan kritisera regeringen för att vara Stockholmsfixerad är värda en mandatperiod till.

Till er som inte ska rösta alls vill jag bara säga:

Ni är idioter!

Så de så

Andra bloggar om: Miljöpartiet, val2006, valet 2006, politik

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *