Walentine.com: WorldPride stoppar paraden

Tidningen QX meddelar att WorldPride inte kommer hålla någon parad som brukligt brukar ske. Anledningen är att polismyndigheten i Jerusalem inte kan garantera säkerheten. Polisen hade begärt in förstärkning men på grund av att Israel bestämt sig för att bygga parkeringsplats där Beirut nu ligger så finns inga resurser till extra bemanning.
Ett flertal allvarliga hot har riktats emot WorldPride 2006. Flera ortodoxa judar, muslimer och kristna har tillsammans sagt att man ska göra allt man kan för att stoppa pridefirandet. Nu ser det ut som att dom lyckas.

Det ska tilläggas att Israel som nation är mellanösterns absolut “gayvänligaste” land när det kommer till landets lagar och regler. Den senste tiden har ett flertal beslut tagits som har varit positiva för landets HBT människor. Problemet där är som på så många andra ställen de fanatiska som förstör, men den gruppen är ju oftast skyddad av alla myndigheter som finns. För man får hata om man nämner Gud i samma mening. Det har bland annat EU sagt…

Andra bloggar om: World Pride, Mänskliga rättigheter, homosexualitet

Besök intressant.se!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *