Walentine.com: Vem bryr sig om ett svart barn i Afrika?

Ett barn i Afrika skriker. Hennes mamma är död, syskonen är döda och pappan är försvunnen. Barnet kommer också att dö. Barnet har AIDS. Barnet fick AIDS för att hennes pappa låg med prostituerade i grannstaden. Pappan har också AIDS, och sprider just nu AIDS till nya offer. Fler barn kommer att dö på grund av pappan. Kondomer får dom inte använda, för det är ett brott mot religionen säger kyrkan. Kyrkan väljer lidande barn före brott mot sin Gud. Kyrkan väljer smärtan framför rättvisan.
I väst finns mediciner som skulle kunna hjälpa barnet och som hade kunnat hjälpa barnets familj, inte till en fullständig räddning men till hjälp, stöd och tröst. Men vem bryr sig om ett svart barn? Det kostar ju pengar. Vi har inte råd. Vi blundar för då syns dom inte

I havet skriker en valunge efter sin mamma. Mamman är död och snart kommer den lilla valungen också att vara det. Ett fartyg dödade mamman, på fartyget fladdrade den norska flaggan. Norge har bestämt att det är OK att fånga valar igen. Man tycker man har rätt till det. Ingen människa på denna jord behöver valkött men Norge, Japan och några länder till anser sig ha rätten att döda dom ändå. Det finns pengar att tjäna på valarna. Därför gör det inget om en liten valunge förtvivlat simmar omkring och skriker efter sin mamma. Vem bryr sig om en val? De syns ju inte. Så blundar vi behöver vi inte tänka på dom.

I en palestinsk stad skriker en pojke. Han sitter bredvid sin döda mamma. Mamman dog av bomber skickade från Israel. Barnet är förtvivlat och förstår inte vad som hänt mamman som ligger där blodig och söndersliten. Bomberna kom med hjälp från väst. Israel ansåg sig ha rätten att döda. Israel har alltid, enligt sig själva, rätten att döda i större omfattning än dom blir attackerade. Om en arab skjuter en slangbella svarar Israel med pansarvagnar.
I samma stund som bomben slogs ner skapades mer hat mot Israel och Väst.
Om 17 år kommer den lille pojken också dö. Han kommer att dö med en sprängladdning runt midjan. När han dör kommer också flera andra dö, och ondskans spiral fortsätter snurra.
Vi vet att Israel är en öm punkt på hela mellanöstern, men vi blundar. För Israel ligger så långt bort. Blundar vi så syns det inte och då behöver vi inte tänka på det.

I ett hav utanför Sverige ligger en torsk på botten. Fisken är trött och sliten. I flera veckor har torsken försökt finna mat men hittar inget. Fisken är slut, och samtidigt är vattnet förgiftat vilket gör torsken slö och sjuk. I förra veckan lyckades torsken fånga en liten fisk som måltid. Fisken innehöll ännu mer gift och i det stunden började slutet för torsken. Sakta sprider sig giftet och har redan slagit ut fortplantningsorganen.
Torsken har simmat omkring de svenska kusterna, den har sett att det blir mindre kamrater överallt. Snart är han borta och även resten av hans släkt. Snart är torsken ett minne blott.
Vi vet att vi snart fiskat sönder alla torskbestånd men vi fortsätter. Vi vet att Östersjön är förgiftat, men vi fortsätter tömma vårt avfall i denna gigantiska vattensamling.
För vi vill inte se, och vi ser inte. För på ytan är Östersjön vackert. Runt skärgårdarna går solen ner och vi ser inte vad som händer, ändå vet vi men vi gör inget. För vad kan vi göra? Naturen kommer säkert att ordna detta för oss. Fast vi kan ju självklart hjälpa till. Bara det inte kostar något, för det har vi inte råd med. Så när vi blundar eller bara tittar på ytan så slipper vi se och Östersjön och våra hav går sakta mot undergång.

I Göteborg blir en ung flicka skuren på förnedrande sätt. Hennes pappa har bestämt sig för att märka henne och påminna henne för all framtid att hon är kvinna och lägre än honom. Vi förfasas och vi blir upprörda, och sedan så glömmer vi det.
Vi vill ha pappan utvisad för då har vi löst problemet. Att problemet i detta fall kommer från förskräcklig kvinnosyn i Somalia spelar ingen roll. Låt dom göra vad dom vill där nere, för när vi blundar och när vi inte ser så finns det inte.

I de svenska hemmen simmar saltvattensfiskar omkring. Stora färgglada fiskar som sprider glädje och rofylldhet omkring sig. För varje sådan fisk har 9 dött i fångsten. Förökar sig gör dom inte i akvarier, men det spelar ingen roll för när dom dör köper vi nya. Samtidigt som vi köper nya måste ytterligare 9 dö för att clownfisken ska få se rolig ut hemma i Svenssons vardagsrum. Samtidigt försvinner allt mer av korallreven och det blir allt svårare för fiskarna att klara sig. De kommer att dö ut, det vet vi. Till dess vill vi ha dom i vårat vardagsrum. När tiden kommit och fisken är död byter vi hobby. För tänker vi inte försvinner det jobbiga. Blundar vi så ser vi inte.

En 40-talist ser på sitt kontoutdrag. Denna månad tjänade han 3.4 miljoner kronor. Det har han och hans företag bestämt att han är värd. 40-talisten, denna bortskämda generation som mer än någon annan förstört vår värld och allt däromkring, har 3 barn varav 2 aldrig röstat i något val. Ingen av hans 3 barn är intresserade av samhället för det behöver dom inte vara. Deras pappa fixar jobb åt dom senare.
Snart går 40-talisten i pension. Vi vet inte hur vi ska klara av det, men vi vet att dom är många. De hade det bra 40-talisterna. När Europa stod i lågor gick dom i hela skolor och började direkt arbeta i ett land som tjänade på att ha varit neutralt. Därför anser sig 40-talisten vara värd 3.4 miljoner kronor.
När slutkontentan av 40-talisternas svek mot vår värld kommer lär domen också komma. Den kommer att tala om en värld som är förstörd av avgaser, gift och bomber. Fast då är 40-talisten gammal och behöver inte ursäkta sig. För innan han går i pension kommer han se till att det finns äldrevård för honom. Så har alltid 40-talisten arbetat. Blommorna ska alltid vara finast på hans balkong. Resten får gå till dom andra.
Allt detta vet vi andra om, men vi gör inget. Vi blundar och struntar i att rösta, engagera oss eller bry oss. För vad ska vi göra? 40-talisterna är ju våra föräldrar.

I Afrika skriker en elefantunge. Bredvid henne ligger hennes mamma död, skjuten av jägare som ville åt mammans betar. Resten av hjorden med elefanter flydde men mamman som ville försvara sin unge dog på grund av sin kärlek till sitt barn.
Snart kommer den lilla elefantungen också vara död, och på en rik vit mans vägg kommer några elefantbetar att skina.
Detta sker hela tiden, men vi gör inget. För vad kan vi göra? Afrika ligger ju så långt bort, inte kan vi rädda elefanterna från Sverige? Att det är hos vår granne som elefantens betar hänger glömmer vi. För om vi blundar så syns det inte.

På Öland står en frikyrkopastor och sprider hat. Han jämför människor med cancer och någon blir upprörd. Pastorn anmäls och efter många turer blir han frikänd. För pastorn får säga sånt. EU har bestämt att hat dolt med Gudaprat är det viktigaste som finns. I EU tycker man att det står i bibeln att vissa människor är som cancer och då kan vi ingenting göra.
Först blir vi arga, och vi blir upprörda men sedan glömmer vi. För vem orkar komma ihåg en frikyrkopastor från Öland? Sambandet mellan honom och mord och våld mot vissa människor är bara struntprat menar man. Om vi glömmer honom och om vi blundar så syns han inte.

Ett land som heter Kina bryter varje dag mot mänskliga rättigheter. Man dödar, torterar och lemlästar folk och man gör det med omvärldens tillåtelse. Man ockuperar länder och man förföljer, och man får göra det. För i Kina kan man tjäna pengar och pengar är viktigare än människor. Därför ska man ha OS i arenor färgade av blod. Den idiotin tog inte slut med Sovjets, nu är den tillbaka.
Och IKEA tjänar pengar på sina potatisskalare som underbetalda kineser sätter ihop för priser långt under vad de kostar att tillverka i Sverige.
Men vi bryr oss inte, för OS är ju skoj och vi behöver billiga potatisskalare. För Kina ligger så långt borta och vi behöver inte ens blunda för att inte se men om vi blundar behöver vi inte heller tänka. Det som inte syns, finns ju inte…

När ska vi sluta blunda? När ska vi öppna ögonen?
Älskar vi inte våra barn? Nej, vi kan inte göra det för hade vi gjort det hade vi inte gett dom en värld som denna

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *