Walentine.com: Var inte arga på UD! Det är inte dom som är fienden

Nu var det dags igen. På samma sätt som svensken och media försökte få det till att det var UD’s fel att tsunamin skedde, på samma sätt görs nu försök till att än en gång få UD att bli hackkyckling. Karriärsugna semestervikarier på SVT, TV4 och hos kvällspressen kör upp en mikrofon under näsan på förtvivlade människor som antagligen både lider av Chock och sorg. Sådana människor säger en massa som media vill höra, och som sedan skapar opinion.

Det är inte UD’s fel att Israel av någon orsak invaderar Libanon. Det är inte UD’s fel att Israel dödar oskyldiga libaneser och turister. Det är heller inte UD’s fel att Israel antagligen den senaste veckan sett till att listan över självmordsbombare blivit extra lång och välfylld. Allt är Israels fel. Israel och en slö, feg och bedrövlig omvärld som redan innan visat att en jude är mer värd än en muslim.
Jag stödjer inte Hizbollah, och jag stöder inte Hamas. Jag tycker de båda är förjävliga. Trots att Hizbollah faktiskt byggt upp mycket i Södra Libanon stödjer jag dom inte på något sätt, och trots att Hamas faktiskt är valda till makten ser jag dom som en mörk fläck i mellanöstern.
Detta betyder inte att jag automatiskt stödjer Israel. Det landet är och har varit sedan det grundades det farligaste landet i världen. För Israel bedriver exakt samma politik som sina fiender gör. Den enda skillnaden är att Israel har USA bakom sig. När man har USA bakom sig får man göra övertramp, bryta mot mänskliga rättigheter och begå brott. Har man sedan också den fördelen att man hela tiden kan påminna om krigsförbrytelser gjorda för över 60 år sedan kan man lugnt luta sig tillbaka medan raketerna dödar barn och oskyldiga.

Så är läget, men i Sverige är vi förbannade på UD. För UD ska ha en organisation som på 1 timme ska kunna flyga ut svenskar oavsett vad som skett eller vart det sker.
Låt mig berätta en liten hemlighet för er:
Sverige är ett litet land, men mindre resurser än många andra länder. Dessutom ligger vi ganska avsides, och om media hade haft en endaste vilja att försöka granska opartiskt hade dom förklarat att flera länder inte ens inlett sin evakuering i Libanon än. Även de stora jättarna väntar, och de väntar på samma saker som svenska UD gör: Garantier.
Hur skulle det bli om tusentals svenskar trycktes ihop på en färja och den färjan sedan blev attackerad? Det har hänt förut och lär hända igen. Det är väl självklart att UD vill ha garantier innan man ger sig i kast med en massevakuering. Något annat hade varit rent idiotiskt. Samtidigt ska man komma ihåg att svenskarna som är där nere är där på semester. Jag förstår inte riktigt ilskan över att inte få hjälp med en gång. Jag själv vill inte betala skattepengar som ska gå till en enorm organisation som ska ha personal och trafik igång dygnet runt året om. Att sedan landet UD försöker evakuerar svenskar ifrån ligger under konstant bombande underlättar ju inte saken. Eller är någon svensk så dum så dom tror att det bara är svenska UD som vill försäkra sig om trygghet och säkerhet för sin personal?

Kriser som denna i Libanon färgar av sig på det sättet i Sverige att svensken då visar att han inte klarar sig i just kriser. Vad det beror på kan man diskutera men att sätta sig ner på golvet och enbart skrika “hjälp” och sedan lägga skulden på svenska UD löser ingenting. UD arbetar för fullt just nu, främst med diplomatiska försök att få till stånd en säkerhet för de civila. Jag har full respekt för deras arbete och jag tycker att Utrikesministern har gjort ett strålande jobb.
Det mest jävliga i hela denna kris är ändå Israel, och det är dom ni ska vara förbannade på. Om Israel ens haft en vilja till att skona turister och oskyldiga kunde dom ha erbjudit att man kunde åka igenom Israel och vidare hem. Den tanken har inte ens slagit Israel. De säger att det handlar om Hizbollah men det saken handlar om är makt. Israel vill visa sin makt, och då måste en del turister sätta livet till. Har ni problem med det så ring Israels ambassad och håll Israel ansvarig för vad som sker, inte UD

Walentine Andersson

Besök intressant.se

Andra bloggar om: Israel, Libanon, Krig, USA, UD, Utrikespolitik

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *