Walentine.com: Trängselskatterna – Dyrt för Stockholmarna för jag vill inte betala!

Ännu en dag i Sverige har gått i Stockholms fotspår, och självklart är det trängselskatterna det handlar om. Detta svindyra projekt som samtidigt visade sig bli en succé.

Redan nu säger experter och andra att Stockholm blivit en bättre stad sedan försöket startades. Renare luft, bättre framkomlighet och mindre köer blev resultatet. Samtidigt uteblev det totala kaos som de som var negativa trodde/hoppades på. Nu är det upp till Stockholm Stad och dess grannkommuner att säga sitt den 17 september då det blir folkomröstning i frågan.

Som ”delägare” i detta projekt ställer man sig ju frågan varför man bara testar? Att trafiksituationen i Stockholm var bedrövlig visste alla om, och detta projekt är det enda man någonsin gjort som faktiskt gjort situationen bättre. Ändå ska nu vissa partier och motormännens riksförbund som totalt skiter i miljön få 2 månader på sig att få Stockholmarna att rösta Nej. Det sorgliga är att dom antagligen kommer lyckas.

Det är då vi kommer till nästa sak som verkligen fascinerar mig…
Det finns inga människor i detta land om starkare och oftare gnäller över ”Robin-Hood skatten” än just Stockholmare. Stockholm ligger inte i Sverige utan det är Sverige som ligger utanför Stockholm när man frågar dom. Jag hoppas därför att det till slut blir Stockholm Stad som får betala notan om trängselskatten inte kommer tillbaka. För varför ska jag som svensk behöva betala ett svindyrt projekt som inte rör mig?
Även om man fick in några kronor i avgifter så kommer det ju självklart till slut gå minus när skyltar, bommar och tullstationer ska plockas ner. Detta ska självklart inte gå på Svenska Folkets skattepengar utan på Stockholmarnas. Det är ju deras stad ju! Trivs om i kaoset och vill ha tillbaka det kan dom också betala för nu visar dom ju att “det inte är så farligt”. För “Det är ju egentligen ganska kul att det tar 30 min att åka bil mellan Slussen och Centralstationen”, “och visst hostar jag mycket men det kanske jag gjort i alla fall”

Det ska bli väldigt spännande att se hur valet kommer att gå. Själv är jag som sagt ganska säker på att det kommer bli ett Nej. Svensken är väldigt miljömedveten tills hon måste betala för det. Fast jag hoppas jag har fel, för Stockholmarnas egen skull.

Efter det tar vi trängselskatterna till Göteborg. Alla som sett infarterna mot stan från Hisingen vid 16:30 tiden håller nog med. Lättast hade ju varit att helt enkelt styra upp vilka som ska få ha bil och inte, men det hade ju kunnat göra miljön riktigt bra så den idén får vi ju genast lägga ner

Andra bloggar om: Miljö, Stockholm, Trängselskatter

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *