Walentine.com: Tänk så mycket skit det kommer ur vissa Bloggare

Något som alltid roat/oroat mig sedan jag började blogga är att läsa andra bloggare som har åsikter om bloggning. Många av dessa människor är väldigt lika varandra. Det är personer som jag antagligen skulle slå på käften om jag träffade dom privat för mer dryga, ego och kaxiga människor finns inte.
Jag vägrar länka till några av dessa bloggar för jag vill inte göra reklam för skitsidor men känner du dig träffad har du antagligen en blogg jag stör mig på

Något som de flesta av dessa “duktiga” människor retar sig på är de privata bloggarna, dom som skriver om sådant som sker i deras liv just nu, eller om sådant som skedde igår, eller om sådant som kommer ske i morgon. Sådana bloggar går inte hem hos experterna som minsann bara skriver om viktiga saker som att WordPress uppdaterat sig för femtioelftegången denna månad eller att ett parti gjort något bra/dåligt. Sånt är det fint att blogga om, och bloggar man om sådant så får man godkänt av alla duktiga bloggare.

Vad är det för fel att skriva privat i sin blogg? Är inte bloggen det perfekta redskapet att främja demokratin på, och vilka är ni sen som ska döma hit och dit? Vet föresten era arbetsgivare om att ni sitter halva arbetspasset och bloggar om vad som stod i DN idag?

Det talas så förbannat mycket om hur viktigt bloggandet är och hur viktigt det är med fritt yttrande. Så sluta för fan upp med erat ryggdunkande, hyllande av varandra och dissande av andra. Bloggen är ett fritt medium där man kan och också ska skriva om det man brinner för. Därför blir jag rent av förbannad när jag går in på vissa bloggare som verkar tro att de är så extremt mycket förmer än andra och att deras blogg räknas. Ska vi ta och räkna upp händelser i Sverige där en blogg varit inräknad så blir listan inte speciellt lång, och inte kommer ni med på den. Däremot vet jag minst tre personer som alla skriver mycket privat och som alla lyckats starta ett litet medieuppbåd runt sig själva

En annan mycket störande sak jag läser om är också hur vissa personer ständigt menar att, “skriver man privat får man inga läsare”. Det där är ju också rent skitsnack och det kan undertecknad vittna om ganska kraftigt. Dessutom kan det ju vara så att alla inte är lika statistikkåta som vi är. En del kanske skriver som den enda utväg de har för att få utlopp för vad de känner. Det kanske inte ens bryr sig om de ”bara” har 2 läsare per inlägg.

Om Bloggen ska slå igenom på fler sätt än att Expressen och Aftonbladet kan tjäna pengar på den så måste det till en förändring av attityden. Lägg ner drygheten och öppna ögonen för sjutton. Spela inte duktiga och för Gud skull, gör inte allt på så blodigt allvar, och kan ni inte släppa det så starta då ett eget nätverk där “eliten” får skriva. Dom som minsann vet vad människorna vill ha, dom som skriver en massa som alla läser men inget tar åt sig på. Eller vänta nu, det var ju det Aftonbladet och Expressen fanns till för ja.

Andra bloggar om: bloggosfären, bloggare, divor

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *