Walentine.com: Måvholmen

Jag har ju inte skrivit på ett tag och vet fortfarande inte om jag ska göra det, men jag villle ändå lägga ut detta “lilla” inlägg…

Precis där Göteborgs södra skärgård går över till ytterkant ligger en liten ö. Den heter Måvholmen, och denna ö är ett litet paradis här på jorden. Tidigare bestod öns invånare av militärer som gjorde åt skattepengar medan de lekte att ryssen kom. Sedan några år tillbaka är det Göteborgs Folkhögskola och Frölunda Judoklubb som tillsammans förvaltar ön. Sommartid är det seglarläger här för barn och ungdomar och Markus brukar vara ledare under några veckor och så även i år.
Jag har varit på väg till Måvholmen alla somrar men det har alltid blivit inställt. I år blev det av och jag kan säga att det fortfarande gungar i huvudet på mig efter båtresan hem, men jag känner också ett sånt inre lugn jag inte känt på väldigt länge. För Måvholmen är lite av ett paradis, och jag fick besöka detta lilla paradis vilket jag är väldigt glad för idag.
Så se på bilderna och som vanligt står det kommentarer under, och som vanligt kan man klicka på bilderna om man vill ha dom i större storlek.
Sedan är det så att något hänt med mitt WordPress så jag kan inte göra thumbnails. Jag beklagar detta för det kan ta ett tag att ladda in bilderna. Jag hoppas ni tycker det är värt det. Jag har delat upp det hela i 2 sidorr så klicka på “more” när den dyker upp där nere så kommer ni vidare till sida 2.

Måvholmen01.JPG
Vi lämnade Göteborg och Saltholmen på eftermiddagen. Första biten tog vi oss med hjälp av Styrsöbolaget, och vi skulle hoppa av vid Kårholmen där Markus skulle plocka upp oss. Vädret var som ni ser helt underbart! Vi är föresten Jag, jocke, Robban, Theresia och Isak. Senare på kvällen kom också Markus syster Sofia och hennes kille Dan

Måvholmen03.JPG
Isak. Mannen och myten. The man helt enkelt

Måvholmen03.JPG
Det är nåt visst med Göteborg! ;) I alla fall när man får lämna stan

Måvholmen04.JPG
Ja jag tycker om bilder på vatten!

Måvholmen05.JPG
Om jag får leva i några år till ska jag bo så en dag

Måvholmen06.JPG
Här är porten till Donsö. en av de stora öarna i södra skärgården. Donsö ligger granne med Styrsö. Ja de ligger så nära varandra så det finns en bro emellan dom. Där flyger flakmopparna fram i trimmade farter. Mitt emot Donsö ligger Kårholmen, där vi alla klev av.

Måvholmen07.JPG
Markus kom och hämtade oss och det är fören på den lilla söta båten vi ser. Ja, ni ser också Jocke och Theresia som njuter av den salta luften. Jocke har redan öppnat sin burk med saft ;)

Måvholmen08.JPG
Matdags! Det blev grillat, potatissallad och vanlig sallad… med Italiensk Salladsdressing

Måvholmen10.JPG
På vänster sida sitter Isak och Markus söta syster Sofia. Mitt emot henne sitter Dan. Jocke, Theresia och Robban delar också bänk. Längst bort ser ni Markus som lär en man och grillar.

Måvholmen11.JPG
Jag visste det! D

Måvholmen12.JPG
Här ser ni huset på Måvholmen. Enormt mysigt. Ingen ström och inga vattenledningar, men däremot Gasol och “trampvatten”. UNDERBART!
Till vänster om huset ser ni en skorsten. Där låg toan som visst drivs på gas, gasol eller något. Det enda jag vet är att det tog Markus 10 minuter att förklara alla knappar och lampor och spray man skulle använda. Jag har aldrig varit så rädd för en toalett i hela mitt liv efter det

Måvholmen13.JPG
Jocke med hallonsaft och cigg )

Måvholmen35.JPG
Att jag älskar djur kommer inte som någon chock för er som läser denna sida. Att jag också avgudar fåglar och framförallt fiskmåsar och trutar vet ni också. Därför var det extra kul att få se lite havstrut igen. För er som inte känner till det så är havstruten ännu större än gråtruten, så det är en stor pippi. Denna fågel tyckte väldigt mycket om makaroner, något som däremot…

Måvholmen14.JPG
Denna Pippi inte gillade. Däremot var han väldigt duktig på att tigga och innan sommaren är slut kommer denna gråtrut, som säkert är kusin med Börje på jobbet, vara extremt “tam”. Söt är den i alla fall…

Måvholmen15.JPG
Som ni ser här. Jag började prata med honom. Ja prata! Ni vet, “bap bap bap”. Jag började inleda genom att försöka bryta isen och efter ett tag…

Måvholmen16.JPG
Började han lyssna. Jag blev därför väldigt glad när jag mitt i mitt “Bap bap bap” fick svar och efter det var vår vänskap ett faktum. Även dagen efter fortsatte vår konversation och han berättade bland annat att han var trött på att leva i garderoben. Jag tyckte han skulle följa med till Gretas någon gång. På det svarade han ett kort “bap”. Jag tog det som ett Ja.(ja jag är väldigt trött när jag skriver detta, men han pratade med mig i alla fall! Så numer är jag Walle: Mannen som talar med trutar”)

Måvholmen17.JPG
Det börjar bli kväll i skärgården och solen går snart ner. Så vi gick alla till öns högst punkt för att bevittna solnedgången

Måvholmen18.JPG
Sofia och Theresia. Två väldigt snälla och goa tjejer (En jävligt bra bild förövrigt om jag får säga det själv)

Måvholmen19.JPG
Solen försvinner bort i havet och man slås av hur vackert Sverige kan vara

Måvholmen20.JPG
Till vänster om solen ser man svagt en ö. Det är Vinga ni ser där.
Vinga, ön där en visst Evert Taube levde en gång.

Måvholmen22.JPG
Solen gick ner runt 21:40 och sedan gick vi hemåt igen. Vi satt kvar ute ganska länge tills myggen började tävla om utrymmet. Själv har jag den goda fördelen att mitt blod inte verkar vara så gott. Det smakar antagligen cellgifter och strålning så mig låter dom bli. Alla gick in och satte sig men själv längtade jag ut igen. Så vid 2 tiden på natten gick jag ut och satte mig. Det var helt stilla och så underbart lugnt. Jag fick tårar där jag satt ensam just för att det kan finnas något sånt här. Just där fanns inget jobbigt, inga smärtor i bröst och hjärta utan jag bara fanns. Jag önskade att mitt liv alltid skulle få vara så stilla som det kändes just då. Varför jag blev så sorgen vet jag inte men jag blev det bara. Så jag reste på mig och gick en promenad över ön ensam. Kanske slappande jag av och då kommer det, eller så beror det på något annat. När jag skakat av mig det jobbiga gick jag tillbaka och var social igen en stund, men jag ville fortfarande gå ut så det gjorde jag…

Måvholmen23.JPG
En timme senare började det ljusna allt snabbare och jag tog ytterligare ett kort

Måvholmen24.JPG
Ytterligare en halvtimme senare kom Robban och Sofia ut. Vi bestämde oss för att bevittna soluppgången när vi ändå var vakna…

Måvholmen25.JPG
Den inträffadevid 4 tiden. Det är så vackert!

Måvholmen26.JPG
Det är på något sätt så mäktigt bara

Måvholmen27.JPG
Det blev en ny dag och då många druckit väldigt mycket hallonsaft på burk kvällen innan var en del väldigt trötta.

Måvholmen36.JPG
Som sagt ;)

Måvholmen28.JPG
Inte många meter ifrån där denna båt stannat till finns ett grund. Jag har redan lärt mig nöjet i att hoppas på att någon ska köra på detta grund. Ingen gjorde det idag, men det var väldigt nära för en som kom susande förbi. Varför har dom uppfunnit back till båtar? Det är ju fusk ju ;)

Måvholmen30.JPG
Isak läsandes en intressant bok. Tror den handlar om Svensk Korvkiosker

Måvholmen29.JPG
Det blev dags för avfärd och jag, Jocke, Dan, Theresia, Sofia och Markus satt i fören medan Markus pappa körde hem oss i sin egen segelbåt. Jag vände mig snabbt om och tog ett kort på Måvholmen från där jag satt. Jag hoppas jag får återkomma dit en dag.

Måvholmen31.JPG
Titta pippi!

Måvholmen32.JPG
En del måste ha stor båt. Varför vill jag inte gå in på men snygg var den.

Måvholmen33.JPG
Jocke, han e för jävla söt ;)

Så nu är man hemma igen. Det gungar som sjutton på mig i skallen fortfarande efter båtturen, men det är det värt! För det har varit väldigt skönt att komma bort lite. Jag behövde det, och fick jag välja skulle jag stanna på Måvholmen i en vecka minst. Det skulle vara så skönt att var där ensam och allena och bara få vara.
Men jag får tänka på det jag såg och tänka på känslan själen hade där jag satt och såg på soluppgången.

Tack för denna helg “måvis”. Hoppas vi ses igen!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *