Walentine.com: Låt oss bloggare ta kampen emot nikotinet! (och mot fega politiker som inget vågar göra)

(svenska bloggare verkar överlag vara dåliga på att kommentera men jag ber dig på fullaste allvar att läsa detta och sedan kommentera vad du tycker. Du kan göra en insats!)

Det finns en drog som dödar mer än alla andra droger, nikotin. Det är en fullständigt livsfarlig drog. En drog som inte bara sakta men säkert tar död på den som använder den utan också dödar allt i sin närhet. Nikotin, ett av de farligaste gifter som finns och som av någon anledning är tillåtet att använda.

Jag tycker normalt om svensk drogpolitik. Jag tycker det är bra att man är hård och att det mesta är förbjudet. Jag blir bara förbannad när flummiga unga män försöker bevisa att hasch inte är farligt. Det har dom läst på Internet minsann! När man råder dom att besöka en toxavdelning och fråga patienterna där vilken drog de började med blir dom tysta. För den första drogen man börjar med är nikotin, sen är det hasch och liknande och sen…något starkare….och sen döden. Fast innan döden inträffar har den stackars människan förstört både sitt och även andras liv. Därför blir jag förbannad på de här idiotiska liberala tendenser som väldigt många yngre verkar födas med idag. Vad sjutton sysslar deras föräldrar med kan man undra, men det är en diskussion lämpat för något annat tillfälle…

Varför är nikotin tillåtet? Jo, säger en del. Det beror på att vi ska fan inte ha fler förbud nu. Låt folk göra vad dom vill. Varför säger jag då. Varför ska vi tillåta att folk förstör sig själva men framförallt belastar landets ekonomi genom att röka in lagligt gift i sina lungor. Tänk så många höftledsoperationer det skulle bli! Tänk vad pengar akutsjukvården skulle få om man sparade in pengar som sjukdomar relaterade till cigaretter kostar. Johan 31 år skulle kanske inte behöva sitta på akuten med en glasskiva i foten i 18 timmar innan han fick hjälp längre. Tänk vad pengar cancerforskningen kunde få och tänk vad många människor det skulle bli som skulle slippa cancer!

Jag är själv slav under nikotinet, och jag är en idiot. Jag har haft cancer och jag har arbetat med människor som på olika sätt dött på grund av rökningen, ändå röker jag.
En kvinna jag hade hand om hade KOL. Hon kunde inte ens ställa sig upp innan lungorna protesterade. Jag såg den kvinnan dö av att hon helt enkelt kvädes till döds, sen gick jag ut och rökte.
En annan kvinna hade också problem med lungorna, hon hade också kärlkramp, och hon dog av kallbrand orsakad av dålig blodcirkulation. Hela hennes ben var svart, orsakad av igenproppade blodkärl, på grund av rökning.

Det är svårare för rökare idag säger man. 18 års gräns och rökförbud på krogen är samhällets sätt att tala om att man inte gillar rökning. Varför är det då tillåtet, om nu samhället inte gillar rökning? På den frågan finns det bara ett enda svar:

Fega Politiker

För ingen politiker med självaktning skulle ens tänka tanken att förbjuda rökning. Man skulle inte våga förbjuda drogen nikotin så länge nikotinmissbrukare röstar. Så då har vi 2 val helt enkelt:

1. Omyndigförklara Rökare

2. Kräva politiker som arbetar för sitt lands folk, inte emot.

Jag själv tror mer på alternativ nummer 2.
Det finns absolut ingenting att vinna på att Nikotin tillåts. Det finns ingenting att tjäna på att missbruka Nikotin. Vi invanda rökare försöker snacka vår smörja om att det lugnar och att Nikotinet kan ha en avslappande effekt. Detta måste ju i så fall betyda att alla som inte röker är totala nervvrak. Eller så är det helt enkelt så att det är vi som är vraken. Vi är vrak under en drog som feta bolagsdirektörer vill vi ska döda oss med för då får dom mer i julbonus. Jag gillar inte feta bolagsdirektörer och jag vill inte att dom ska få någon julbonus alls så därför föreslår jag nu en liten aktion på vårt kära Internet.

Vad sägs som en kampanj för att förbjuda rökning helt? Det är ju inne med Internetkampanjer just nu men de flesta verkar idag handla om bögar som vill gifta sig. Varför inte något annat? Så vad sägs om att starta en sida där allt är mycket enkelt. En protestlista där man helt enkelt kort och gott kräver att nikotin ska ses som en drog jämställd med droger som Kokain, Heroin och andra rusdroger.
För Nikotin är den drog som dödar mest, skadar mest och som är mest äcklig av alla droger. En rökare sprider inte bara sitt gift. Han är gulblek, luktar illa och har en andedräkt som får kattskit att lukta som rena sommarängen. Dessutom utsätter sig rökaren för sådana otroliga risker att det knappast kan ses som civiliserat att tillåta det.
Rökning dödar – Det är så enkelt.
Nu ska man självklart tänka på att det finns mer i en cigarett än nikotinet. Där är ju t.ex. tjäran vi får i oss som förstör våra lungor. Nikotinet går till hjärnan, men det är nikotinet som bolagen lägger i som gör att du “frivilligt” tar in tjäran. För handen på hjärtat:
Hur gott är det med tjära i egentligen? Inte så himla gott va?
Nikotinet gör dig beroende och det är det din hjärna vill åt. En cigarett innehållande alla gifter utan nikotin skulle inte sälja, för vem skulle köpa en sån? Därför är nikotin så livsfarligt!

Låt mig poängtera en sak ännu en gång! Jag är slav under nikotinet. Det har mig i sitt grepp och det är ett rent helvete. Om jag dessutom berättar att:

1. Jag har noll kondition och rökningen gör den ännu sämre
2. Att jag varje morgon hostar så jag nästan känner lungorna i munnen.
3. Att jag fått problem med hjärtat, säkert orsakat av övervikt, dålig kondition och syrefattigt blod orsakat av rökningen
4. Att jag ibland inte har råd att äta, för cigaretter kostar ju!
5. Att jag “frivilligt” offrar frukost, lunch och ibland även middag för att kunna röka istället

Så inser du att jag också är en slav, en slav som hatar sin ägare och som vill se ägaren död!

Så vad tycker du nu då? Jag vill gärna höra din åsikt. Jag vet att jag inte är ensam om att kort och gott vilja jämställa nikotin och alla de andra gifter som en cigarett, cigarr, piptobak och snus innehåller med narkotika. Lämna synpunkter och kommentarer! Detta är ett förslag ingen protestlista. Se det som början till en storm!

Låt oss göra Sverige fritt från giftet! Tandlösa lagar som rökförbud på krogen, 18 år gränser med mera räcker inte. Nikotin ska förbjudas och för er som tänker på företagen som tillverkar eländet…
Kunde Nokia gå från stövlar till mobiltelefoner med ett helt OK resultat kan säkert Swedish Match gå från drogtillverkning till något vettigare.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *