Ja! Visst är du bög! Del 1

Lås oss säga det med en gång, ja du är antagligen bög, och mm inte bög så i alla fall bi, du vet bisexuell. Hur kan jag veta att du är bög då? Tja, den första iakttagelsen jag gjort av dig är att du redan är irriterad. Du blir alltid irriterad när någon försöker påtala för dig att du inte är straight.
Du något annat än straight??? Vilken fruktansvärd anklagelse! Du som inte gör annat än tänker på straighta saker som bilar, fotboll, öl, silikonbröst och trekanter med The Olsen Twins. Inte är du gay inte! Inte är du någon fjolla! Inte är du en jäva bög! Bögar är ju till och med ganska äckliga så som de håller på med att sätta på varann där bak!

Men lugna ner dig lite nu, snälla människa. Varför så hysterisk? Eller vem försöker jag lura? Jag vet ju varför du är hysterisk så låt oss ta allt från början.
När du läst igenom denna lilla handledning kommer inte ens du klara av att säga nej till dig själv och din läggning och då kommer du också inse hur underbart livet är!
Nu är det ju fler än just du som läser denna blogg så jag måste tyvärr ibland vara extra pedagogisk och förklarande. Själv vet du ju redan vad det handlar om, för det tog du ju reda på när du tog reda på att du inte tyckte om det. Eller hur? ;) Inget vet ju som du hur fel jag har och hur rätt du själv har. Visst, och tomten bor i Villa Villekulla som ligger i Lönneberga socken i småland alldeles strax utanför Nangijala

Men låt oss nu ta allt från början…

Redan de gamla grekerna…

Det är ju ganska allmänt känt att de gamla grekerna älskade sex, och de tyckte framförallt om sex mellan två män. Grekerna var kloka människor som insåg att det fanns större och viktigare problem i världen än om man ville snaska kotte eller inte. Så i det gamla Grekland snaskade alla kotte mest hela tiden, gammal som ung. Det där sista med just ung är väl kanske något vi inte behöver ta efter men resten är nog något vi borde fundera lite på.

Men dom var ju inte bögar!

Just detta med ordet bög verkar skrämmas lite. Många blir rädda och ledsna när dom hör ordet bög och det verkar för många vara synonymt med något hemskt. Så värst hemskt är det ju inte, men kan kanske vara skrämmande för många människor och Åke Green. I denna text kommer vi oftast att skriva ordet bög men ordet kan också lika väl betyda bisexuell. Hoppas det inte gör något!
Fast annars har du rätt. Grekerna var inte bögar och dom var heller inte bi. Saken är att Grekerna var mer upptagna med att kriga och hitta på filosofi så dom hade inte tid med att sätta in folk i olika fack. Idag när vi har datorer som hjälper oss krigar vi mycket snabbare och vi är inte så intresserade av filosofi, därför har vi mer tid till att fundera på sexuella läggningar och sådant spännande.
Den gamla grekiske filosofen Walentinopos skrev en gång ”Jag snaskar, därför lever jag”.
Kanske är det en filosofi vi alla borde leva efter.

Sedan kom romarna…

Romarna tog ju över mycket från grekerna och inget tog dom över mer än den fritänkta sexualiteten. Herre Jösses va man snurrade runt i Rom när det begav sig. Ordet Orgie var inneordet och gruppsex var lika vanligt som en psykotisk människa i Big Brother. Många menar att det gick lite för långt i Rom och visst var det ibland lite väl utsvävade övningar man hade. Alla som besökt utgrävningarna av Pompeji vet vad som finns på väggarna där nere. Till och med den allra mest frispråkigaste människa kan bli lite smått generad och man funderar när man står där hur sjutton romarna kunde ta över hela världen samtidigt som detta höll på. Grunden i det hela är i alla fall att det fortfarande inte var så himla viktigt vad man var för något, huvudsaken var att man hade skoj.
Allt detta skulle snabbt ändra ..

Jesus kommer…

Egentligen tror jag inte Jesus brydde sig så mycket om bögar. Jag tror faktiskt han sket fullständigt i dom. Enligt många hade han ju själv en god kontakt med män, och även om det inte var någon sexuell kontakt visste ju Jesus vad kärlek vad för något. Detta brydde sig inte kyrkan om ett skvatt. Katolska kyrkan som ju enligt sig själva har som uppgift att ”sprida det glada budskapet” började nästan med en gång att göra om Bibeln till den bäst säljande maktgalenskapen genom tiderna. Genom att följa Bibeln lite som man ville kunde man, när man ville, döma en för ett straff där och ett för ett annat. Samtidigt älskade man korståg och krig och alla som inte tyckte om katolska kyrkan avslutade ofta sitt liv med korsdrag i nacken. Katolska kyrkan spred skräck men framförallt spred dom regler. Regler om hur man fick vara och inte vara. 2 saker man t.ex. inte fick vara om man inte ville göra påven sur var jude och muslim, och man fick absolut inte på några villkor vara bög. Var man det var man dömd, och den lätta och fina syn på homosexualitet som fanns dog ut och 2000 år senare skulle BRIS ha mer att göra än någonsin. Att sedan katolska kyrkan mer än någon annan kyrka hade problem med både påvar som var bögar och präster som levde “syndigt” talade man tyst om, och gör så än idag.

Resten av Historien

Tiden mellan katolska kyrkans alla härjningar och fram tills vår tid har gått väldigt mycket upp och ner. Först gick det jätte ner, sedan låg det väldigt länge på raksträcka och sedan kom Hitler och hundratusentals människor fick sätta livet till. Inte nog med att de homosexuella delar samma öde som judarna, de borde också bli ihågkomna för att de antagligen hade det värst av alla under Hitlers dagar. Ingen tyckte om bögarna, inte ens de andra fångarna. Det finns bevis och berättelser om hur fångarna med den rosa triangeln blev mobbade av andra fångar. Medicinska experiment och annat tillhörde vardagen. Någon direkt upprättelse har inte de homosexuella fått heller. Andra har fått mer av den varan.

Annars kan man sammanfatta historien med ordet straff. Det var länge straffbart att vara bög och är än idag i många länder. Ja vissa länder som vi ändå handlar av för olja är viktigare än mänskliga rättigheter älskar att döda homosexuella. Det är fest när bögen hänger i galgen! Särskilt i Iran och sådana länder. Fast å andra sidan finns det en dubbelmoral utan dess like inom den muslimska världen när det kommer till gaysex, men det där tar vi en annan gång i en annan handledning

Jaha, och vad har detta med mig att göra

Absolut ingenting! Jag ville bara spela lite märkvärdig och visa hur duktig jag är på saker och ting. Att homosexuella varit förföljda och hatade genom historien har ju självklart ingenting med att du själv är livrädd för att komma ut. Inte har du blivit påverkad av historien som oftast slutar i elände för bögen. Nej då, allt annat har du gått igenom och fått lärdom av men inte just böghändelserna. Dom har du stått emot

Men lägg ner nu! Jag är ju inte bög. Fattar du trögt eller?

Ok, om vi ska vara seriösa då.
Lägg ner för fan och skärp dig. Hur fan kan du välja att spela som så som du gör. Ingen människa på denna jord tror på dig, och säger dom att dom gör det så gör dom det antagligen mer av feghet och av att dom inte vågar ifrågasätta. Det första du behöver lära dig, och det är något du egentligen skulle ha lärt dig för länge sedan, är att det inte är något fel på dig! Det är ingen sjukdom att vara bög, det är ingen avvart att vara bisexuell och det är inte konstig att vara “konstig”! Jag vet att detta är något du läst innan tusen gånger men uppenbarligen har du inte velat ta åt dig. Det du istället gjort är att du har placerat dig själv på någon piedestal, du vägrar se andra och du vägrar också se dig själv. Sedan får du gärna tycka att det är löjligt det jag säger men så är fallet. Den ende som egentligen faktiskt är löjlig just nu är du, och du har två val. Acceptera vem du är eller ta konsekvenserna. För tro mig när jag säger det, konsekvenser kommer du att drabbas av. Det där kommer ingen ifrån, men du har själv 2 val just nu.

1. Börja med att läsa detta och ta sedan itu med ditt liv. Det kommer bli jobbigt men efteråt kommer livet helt enkelt bli lovely!

2. Blunda och fortsätta blunda. Gör du det kan jag garantera dig att du någon gång i ditt liv kommer hamna i svårigheter. Du kommer bli deprimerad, och du kommer få ett helvete!

Låter jag som en dålig försäljare? Ja, kanske gör jag det, men tyvärr är det sanningen jag säger till dig. Att blunda för vem man är född till är livsfarligt även om det kan vara svårt att ibland sluta blunda. Så jag kan inte lova att nummer 1 kommer slå in totalt för dig, men däremot kan jag lova att nummer 2 verkligen kommer att göra det om du följer det valet. Du har ägnat ditt liv åt att försöka slippa se dig själv eller se in i framtiden. Det är dags att du börjar leva ditt liv på annat sätt
Så ska vi göra ett försök? Ska vi ta itu med detta från början? Ok, då kör vi…

Hur många finns det?

Det absolut lättaste sättet att finna sin identitet på är självklart genom att känna att man inte är ensam och du är inte ensam. Exakt hur många som är homo/bisexuella vet nog ingen, men det de flesta är överens om är att det är fler som är det än vad några siffror visar. Vissa undersökningar talar om 0-5% medan andra undersökningar talar om 15-20%. Sedan är det viktigt att tänka på vem som gör undersökningen. Skulle t.ex. tidningen Världen Idag göra en sådan undersökning skulle dom komma fram till siffran 0.5% och att alla dom antagligen satt i fängelse eller så var dom socialdemokrater.
Dom som är emot ”oss” vill gärna och ofta se till att siffran över hur många vi är blir så låg som möjligt. Då blir det lättare att få oss till en avart. Personligen tror jag att siffran över hur många som är homosexuella/bisexuell är omöjlig att svara på, för innan man verkligen kan svara på antalet måste man ju också bestämma sig för vad som egentligen är homo/bisexualitet.

Homo/bisexualitet = Parafili?

En del vill gärna förenkla allt med sexuella läggningar som homo/bi och få det till ett rent sexuellt begär. På samma sätt som t.ex. en person som ”lider” av Formikofili blir tänd av insekter så blir en homosexuell man tänd av andra män.
Att resonera så är att göra saken väldigt lätt för sig kortsiktigt, men jävligt mycket svårare långsiktigt. För skillnaden är den att många som lider av olika Parafilier (dock inte alla) kan leva ett ”normalt” liv med sina sexuella begär som krydda på moset. En homosexuell män däremot kan bli kär i sin partner och vill dela sitt liv och sin framtid med honom. Därför kan man inte jämföra homo/bisexualitet med en parafili, vilket man heller inte gör idag. Förr sågs däremot homosex som en form av perversitet men tack och lov har samhället gått lite framåt.
Sedan ska det tilläggas att det finns även män och kvinnor som enbart vill ha sex med samma kön utan att vilja ha allt det andra. En del av dom har den inställningen för att de just bara tänder sexuellt på samma kön men inte känslomässigt, andra, och detta är den sorgligaste av alla grupper, vill inte få känslor för att det helt enkelt är för jobbigt. När jag hör om sådana människor blir jag sorgen får då inser man hur mycket skit det finns kvar att göra i vår värld.

Men fortfarande finns ju frågan kvar. Hur många människor är homo/bisexuella? Tja, hade jag kunnat svara på den frågan hade jag inte arbetat med det jag gör utan jag hade kunnat se mig som en fin professor och allt sådant där vackert. Jag hade fått sitta med i SVT´s debatprogram och tycka en mass saker men nu är jag en vanlig dödlig människa som iofs skapat mig kunskap genom eget intresse, böcker och erfarenhet men det räcker inte i Sverige, men det räcker förbaskat bra för mig!
Min personliga totala övertygelse är att just bisexuella finns det enormt många av. Ja, jag är till och med övertygad om att det finns fler mer eller mindre bisexuella personer där ute än vad det finns både hetero och homosexuella, så du är som sagt inte ensam!

Nu tycker du att jag tappat all sans och balans?! Nej då, jag ska förklara mig, det lovar jag.
I del 2…

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *