Walentine.com: Det är alltid synd om judarna…

Låt mig säga det med en gång, jag är antisemit. Det måste jag vara. Jag har nämligen samma åsikter som KG Hammar om Israel och då är man antisemit. Det har Israels ambassadör sagt i TV…

Jag kritiserade ju Israel ganska friskt i detta inlägg och fick lite mothugg i en kommentar. Det var lite mothugg som jag gärna vill besvara…

När det först gäller hela min syn på tsunamikatastrofen och regeringens handlade under den så håller jag med till en viss del i kritiken. Det fungerade inte så bra som det skulle. Däremot uppskattar jag inte medias och vissa politikers enorma häxjakt som jag tycker det blev efteråt. Att sedan en del av “alliansens” politiker inte ens kunde vänta tills liken kallnat nere i Asien innan dom såg sin chans att tjäna in röster är bara hemskt. Sen är jag ganska medveten om att Sossarna antagligen agerat exakt likadant om dom suttit i opposition, så dom är inte bättre men hela hysterin om tsunamin är så väldigt typiskt svenskt: Man väntar så länge man kan med att försöka läka såren och istället ältar man allt till döddagar.

Sen kära Aqurette, jag har läst på. Om du visste vad jag läser om Israel, Mellanöstern och hela situationen där. Jag är uppfödd med kärleken till Israel omkring mig. Den fick släkten bland annat i koncentrationslägren. Nämnde jag att min släktnamn bland annat är Levin?
Jag är också mycket medveten om Israels extremt utsatta position men det gör inte Israels agerande gentemot andra människor mer förståeligt. För Israel har något som väldigt många andra länder där nere inte har, de har USA på sin sida och att USA skulle vara någon större vän av muslimer är det väl ingen som tror på. Föraktet mot andra människor och andra religioner är inte direkt ensidigt.
Sedan mitt intresse för Israel blommade upp har jag allt mer insett hur fel hela den staten är. Det var fel sätt den grundades på och det var helt dåraktigt att göra som man gjorde 1948. Det är det vi får betala för nu, och som vi kommer få betala för i resten av våra liv. Problemet idag är ju att Israelanhängare gärna vill se saken som att om man är emot Israel är man också judehatare och vill se alla judar döda.
När det gäller övervåldet skiter jag i om det är judar, kristna, muslimer eller fiskmåsar som styr i Israel. Lika lite bryr jag mig i det fallet om judarnas historia för hur hemsk Holocaust än var så rättfärdigar inte det att man 60 år senare får skrika JUDEHATARE så fort någon kritiserar dom eller att man slår ut en helt lands infrastruktur på grund av några kidnappade soldater.
Hade Israel enbart varit intresserade av Libanon kunde dom, som jag skrev igår, erbjudit turister att få lämna Libanon genom Israel.

Så vad ska man göra nu då?…

Ja, lika mycket som Israels förtryckarmentalitet ska krossas, lika mycket ska Hizbollah, Hamas och andra organisationer krossas. Men det ska inte ske genom att Israel får fria händer och sen får lov att bomba lite hur som helst och var man vill. FN kunde ju för en gångs skull göra lite nytta och man borde helt enkelt införa sanktioner mot bägge sidor. Så länge världen ska fjäska med USA kommer inte detta att fungera så kanske är det på tiden att vi slutar fjäska för USA. För om det ska bli fred i Israel och om terrorister ska sluta spränga sig sönder och samman på gatorna i Tel Aviv måste inställningen till varandra förändras i grunden.
Men människor som du tycker väl inte så. Ni har inte insett det faktum att för varje bomb som nu faller över Libanon och över Gaza så föds fler självmordsbombare. Ni har inte insett att paniken skapar hat. Ett hat som går ut över det judiska folket. Så man kan säga att Israel just nu snurrar snabbt runt samtidigt som dom biter sig själva stenhårt i svansen. Ja, jag vågar till och med drifta att den största antisemiten kanske är Israel själv.
Eller sluta för Guds skull upp med det förbannade antisemitpratet. jag tycker det är förjävligt att man använder något så fruktansvärt som antisemitism som enda utväg när man får kritik. Förstår ni inte att det ni gör genom att ropa antisemit ständigt är att ni vanärar dom som dog. Så kanske är det inte bara jag Aqurette som håller på med trams?

Men som sagt, I er värld är man ju antisemit om man inte tycker om Israels agerande, eller om man tycker att Israel använder övervåld eller om man för den skull anser att grundandet av Staten Israel var ett misstag. Historien, nutiden och även framtiden visar ju att vi som tycker så har rätt. Att ni sedan blandar ihop det med att det är det samma som att Hata Judar är ju bara beklagligt. Läs sagan ”Vargen kommer”. Den har en del att lära er.

Till slut då:

Jag tror faktiskt inte att en alliansregering skulle ha lyckats bättre med evakueringen av svenskarna I Libanon. Dessutom finns det ju ganska stora skillnader på synen om Israel i denna eventuella kommande regering. Ska bli spännande att se hur det kommer att bli.
Men I en drömmares värld kommer väl Sverige ha en ambassad öppen dygnet runt i alla länder som finns i hela världen. Sker det något sen I dessa länder så kommer UD vara på plats inom 10 timmar och rädda alla. Det kommer vi ha råd med sen, nu när vi ska sänka skatterna.

Nej, det är inte jag som håller på med trams. Jag är nämligen så dum så jag tror på att den enda vägen till en långvarig fred i Israel är ett förändrande i grunden.

Vänliga hälsningar

Walentine Andersson, som har släktingar jag inte hört av sen bomberna föll över Haifa.

Besök intressant.se

Andra bloggar om: Israel, judar, antisemitism, krig, Libanon, trams

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *