Walentine.com: Walle på bråkmakargatan

En dag när Lotta på Bråkmakargatan nyss hade fyllt fem år vaknade hon på morgonen och var arg redan från början. Hon hade drömt någonting som hon inte tyckte om…

Så börjar Lotta på Bråkmakargatan av Astrid Lindgren och ungefär så har min dag varit idag.
Vaknade i morse och var fly förbannad över drömmen jag hade inatt.

Av någon anledning drömde jag att jag och Joel var i Tensta, vad vi gjorde där vet jag inte men det jag vet är att jag drömde att vi gick mot tunnelbanan och bakom oss gick Alex och hans familj. Varför dom gick där vet jag heller inte men jag kommer ihåg hur besvärad jag kände mig först. Sedan märker jag att Alex snackar skit om mig och det är då jag vaknar.
Jag var fly förbannad när jag vaknade, jag satte mig och upp bara tänker, “Den lilla fittan ska fan inte snacka skit om mig”, och just då kunde jag slagit ner någon.

Några sekunder senare lugnar sig hjärnan och jag kommer på att jag bara drömt. Ilskan går över men irritationen finns kvar. Det är som om hjärnan vägrar fatta att det faktiskt bara var en dröm.
Det var längesedan jag drömde om Alex nu, och det känns väl iofs skönt. Det känns nästan ännu bättre när man tänker på att det alltid är rena mardrömmarna man drömmer om honom nu för tiden. Inga kärleksfulla sexscener på sandstränderna här inte, vilket jag tackar för iofs.
Ändå märker jag sådana här dagar hur enormt mycket hat som finns där inne, och kränkningarna, föraktet, hånandet, beskyllandet och anklagandet kommer tillbaka.
Ibland tror jag att det aldrig någonsin kommer lämna mig, men sedan påminner jag mig själv om hur jag mådde för 2 år sedan och inser att jag minsann tagit ganska många kliv framåt i alla fall, så inte ska jag klaga.
Göran skrev en gång som kommentar att man inte ska låta hatet ta över, och det gör det inte. Hat känner jag, kolsvart, elakt avskyvärt hat men ni får ursäkta: Vad fan ska jag annars känna? Glädje, förståelse och mognad?
Är det mognad att göra det inför honom är jag världens mest omogna människa och jag älskar varje sekund av att vara det.

Nåväl….

Resten av denna dag har jag varit sur och anti. Jag har föressten skaffat mig ett akvarium hemma som jag ordnat med. Så nu är det så fint så fint så. Växter, rötter, stenar och vatten är på plats. Det enda som saknas är fiskarna, dom kommer på tordag. Akvariet måste få stå in sig lite. Det är kul med djur, de är inte lika stora svin som människor är.

Jo denna fredag har varit riktigt anti. Jag har till och med gnällt för att det är för varmt, då e de illa med tanke på att det inte är SÅÅÅÅ varmt.

Ska avsluta denna dag nu med Exorsisten, en av alla tiders bästa film!
I morgon kommer Markus klockan 11 och sen kör han mig till jobbet så morgondagen kommer bli något bättre. Det vet jag ;)

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *