Walentine.com: Nej valet ska inte handla om Bobby

Man läser lite runt om nu att fler och fler tycker att våldet mot barn ska bli den viktigaste frågan i årets valdebatt. Det tycker inte jag. Lika lite som jag tycker att våldet mot homosexuella ska bli det.
Våldet mot barn ska vara en del av debatten, men den debatten ska inte dö ut efter september i år. På samma sätt är det med allt annat våld i Sverige. Vi blir så fixerade i det här landet, och för att sedan trösta vårt eget dåliga samvete ska ALLT handla om det vi är ledsna och upprörda över.

Mordet på Bobby är en av de värsta saker media skrivit om de senaste åren. Allt detta totala meningslösa våld mot en så totalt försvarslös människa är en fruktansvärd händelse som vi alla mår dåligt av att se och läsa om. Att det behövs en “Lex Bobby” är också uppenbart, men låt ändå inte allt handla om det.
Sverige har andra problem, stora problem som man behöver ta itu med, och jag tänker inte säga att det ena förslaget är bättre än det andra här. Däremot är det extremt viktigt att inte detta val ännu en gång blir ett val där en sakfråga styr allt. Sånt har vi drabbats av innan och det leder aldrig till något bra.

Att de som skedde med Bobby inträffade är hemskt men de kommer ske igen och igen. Hur lite vi än vill inse detta kommer det att bli så. Det vi kan göra för Bobby och för alla andra barn i samma situation är att se till att hela samhället blir ett bra samhälle att leva i. För ju bättre liv vi kan skapa, desto svårare blir det för de mörka krafter som tog Bobbys liv att verka.

Så hedra Bobby genom att engagera er i allt. Att bara skrika efter en lag eller en sakfråga är det samma som att svika honom. För när lagen väl kommit kommer det inte gå länge innan vi glömt Bobby. Det är då det sker igen.

Andra bloggar om: Bobby, Valet2006, Politik

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *