Walentine.com: Melodifestivalen granskad!

Det är nu dags för det enda åsikter du behöver om Eurovision Song Contest. Medabetarena på walentine.com (blablabla) har nu gått igenom gårdagens final och kommit fram till följande dom:

Vilken skit!

Om vi börjar med programmet i sig så hoppas jag inte att Grekland vinner på länge för tråkigare show får man leta efter. Vidare undrar jag om det är en merit att vara programledare i denna festival och inte kunna engelska? Showen var stentrist och när man för femtioelfte gången sett brudarna som svepte förbi innan Grekland skulle göra reklam för sig själv började man tröttna ganska mycket faktiskt.
Vidare tyckte jag inte alls om scenen och jag insåg när jag såg på finalen hur duktiga SVT är på sånt här.

Vidare så:
Var det bara jag som störde mig på ljudet? I var och varannan låt lät musiken för mycket och sångarna för lite. Dåligt tycker jag, och detta märktes väldigt tydligt på Carolas låt som helt och hållet bygger på hennes sång/skrik

Och så då låtarna, och om vi tar Sveriges sist så får vi säga Grattis till Finland först. I ett startfält som inte direkt var bra var ni värda vinsten. Låten var inget direkt som kanske kommer spelas ofta på svensktoppen men den var klämkäck och kul. En låt att bli glad av helt enkelt! Så heja Finland, och roligt är det också för Nokia som nästa år får något stort att sponsra.
Annars var min favorit tre stycken. Tyskland tyckte jag om faktiskt och Danmarks låt är helt super. Vilka underbara 3 minuter att bli glad på! Sedan tycker jag faktiskt väldigt mycket om Bosniens låt. Starkt med en lugn låt i ett startfält där det mesta dunkade friskt och det är alltid kul när länder (förutom Frankrike som bara är löjliga) kan sjunga på sitt eget språk. Har lyssnat ganska mycket på Bosniens låt efter festivalen nu och även om jag inte begriper ett skvatt av vad dom sjunger om så är det fint i alla fall.

När det gäller Lithauen så sparka dom åt skogs och låt dom inte vara med nästa år. Det är inget försvar att folket röstat fram dom. Har folket gjort det kanske demokrati och rösträtt är något dumt. Jag blev bara förbannad av deras skitsång och vill dom driva med Eurovision så är det OK men inte i tävlingen. Dra in alla bidrag till Lithauen i minst 10 år!
Ibland känner jag mig politisk i såna här sammanhang och många öststater uppträder ibland jävligt kaxigt. Kanske är det dags att inte låta dom vara med istället. Om inte annat så slipper vi 27 nationer som röstar på varandra.

Sen en fråga…

Hade han killen från Ryssland spasmer när han sjöng eller var det en dans. Han påminde mer om en förvirrad blandning av twistdans och magsjuka. Fast han var väldigt söt ;D

Sedan då CAROLA!

Jag har en konspirationsteori!
Denna går förenklat ut på att SVT bestämde sig innan delfinalen i Göteborg att Carola skulle vinna. Därför var Carolas 3 minuter snyggare och bättre än någon annans av dom som var med. Samma procedur upprepade sig i Stockholm och Carola kunde bokstavligt talat gå sitt segertåg ut bland publiken medan vindmaskinen snurrade. Avslutningen med flaggorna och leenden in i kameran som älskade henne gjorde att Aftonbladets journalister blev glada för Carola vann och hon skulle vinna i Aten också!
Det gjorde hon inte, och även om en 5 plats är bättre än vad jag tycker låten är värd så var en sak klar igår. Invincible är inte samma bra låt utan segertåg och all annan hysteri. För utomland är inte Carola riktigt så gigantisk som man kan tro om man läser en kvällstidning här hemma. Utomlands skiter man ganska mycket i Carola. Engelsk TV kommenterade hennes framträdande med att ”hon vann visst 91” och sedan sade man något elakt om hennes kläder.
Carolas röst var super och hon lät fantastisk, som alltid. Ändå känner jag mig nästan glad att hon inte vann för jag hade inte orkat med det. Det hade blivit för mycket Carola helt enkelt.

Röstningen!

Tack du snälla som insåg att självmordssiffrorna på grund av tristess ökade förra året under röstningen. Detta års röstning med de första 7 poängen snabbt och sedan bara de sista 3 ” på det gamla sättet” var mycket bra och gjorde röstningen uthärdlig, men snälla…
Kan inte alla ringa in sina röster på Engelska? Kan inte Frankrike lära sig att Napoleon är död! Ni förlorade då och några år senare så såg engelsmännen till att ni slapp äta Bratwurst varje dag. Kan ni inte bara acceptera det?

Slutkommentarer.

Gör om Eurovision Song Contest till det gamla igen. Kan inte öststaterna ha en egen festival där man bara har ”tolvor” som får delas ut? Jag tycker faktiskt, och jag kanske är ensam om det i hela världen, att hela festivalen är tråkigare idag med semifinaler och allt annat. Varför inte dela på det hela, en väst och en östfinal? Gör något för allt mer känner jag att Melodifestivalen gjort sitt snart. Det är inte samma känsla längre och själva finalen är inget annat än en 3 timmar lång reklamfilm för landet finalen går i (fast är det någon som vill åka till Grekland efter att ha lyssnat på dom 2 programledarna?)

Så slutligen (igen då):

Det krävs en göteborgare för att göra en bra festival så därför bjöd man in Helena Paparizou som fick sjunga i mellansnacket. Det gjorde man rätt i för hon var det bästa på hela kvällen

P.s Inte en enda “kristen” hemsida har skrivit att Europa röstat fram satanister till segrare i Finalen! Är det bara jag som är besviken ( Vad ska jag vara arg på nu då? D.s

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *