Walentine.com: 2 lugna goa dagar, men fisken vägrar leva

Japp, där satt en bra titel på dagens dagbok )

De senaste 2 dagarna har jag ägnat mig åt 2 saker, sociala umgängen och räddande av fisk.
I går var jag och Henke i stan, först på bibblan och sedan satte vi oss på Evas på Avenyn och tog en lunch bestående av pastasallad. Det var fruktansvärt gott och lika fruktansvärt dyrt. Solen sken och duvorna kuttrade. Det var verkligen en dag då Gamla Goa Göteborg visade upp sig från sin allra bästa och finaste sida. Avenyn är oslagbart i sånt väder, närmare “europa” kommer du inte i Norden. Den saken är klar.
Efter vår lilla date på Avenyn åkte jag förbi jobbet en snabbis och tittade till jobbets akvarium. Jag passade även på att “slänga” ner 4 guppys också. När jag kom dit satt 6 boende och tittade på karet så nog kan vi kalla det för succé. Det som är kul är att alla fiskar verkar må väldigt bra också, det känns kul.

Hemma däremot är det värre. Mina fiskar mår inte alls bra ( I går fick jag plocka upp en död tetra och efter det har både malen och en Guppy dött, och ytterligare en ser ut att gå samma öde till mötes. Vad det är för fel vet jag inte. Vattenproverna visar ingenting men idag har jag i alla fall gjort om allt från början. Tvättat sanden och växterna och rengjort filtret riktigt noga. Har också köpt medel som ska hålla all nitrit borta så nu får vi se. Jag vet av erfarenhet att det kan va förjävla jobbigt att få små akvarier som 60 liters att fungera, ju större kar desto lättare men tiden för väl visa. Dör fler plockar jag ner det karet jag har och flyttar över mina liv till jobbets stora. Jag vill inte att fiskarna ska dö ju! De är levande varelser de också som förtjänar ett bättre öde.

Annars träffade jag Erica idag, vilket var evigheter sen. Vi gick Linnégatan upp och placerade oss sedan på Café Tintin. Mysigt va det att prata om ditten och datten. Vi bestämde att vi snart ska ner till Gretas och sitta där och dissa alla vi ser. Sånt är Erica och jag asbra på att göra )
Efter fikat bar det av ner mot järntorget igen och där skildes vi åt. Jag gick mot vattnet och lyckades till slut efter lite irrande hitta rätt väg till Älvsnabbens kaj. Nu när Götatunneln byggs är delar av Göteborg totalt upp och ner, men det är snart över. I Juni inviger man den förbaskade tunneln.
Väl ombord åkte jag över älven, något alla som inte varit i Göteborg bör testa, och hoppade av vid lindholmen och gick sedan omkring och strosa där. Det är sanslöst hur dom byggt på Norra sidan av älven, men visst blir det snyggt. Synd bara att Chalmers och GU ska få allt så fort det byggs något nytt i den här stan. Jag trodde skolorna hade dålig ekonomi. Kan inte ett sätt att spara pengar då vara att inte lägga sig där hyrorna är som högst? Men vad vet jag? Jag är ju bara en sketen skattebetalare som betalar skiten, och Chalmers och GU är viktigt, “toxen” måste ju ha att göra även i framtiden menar jag.
Efter promenader i ett soligt Göteborg gick jag till jobbet och titta till…. Ja just det!

Efter det åkte jag hem och har bara tagit de lugnt sedan dess.
2 sköna lugna dagar helt enkelt

Det som är det sköna i det hela är att jag mår så bra! Det som jag funderade på för 2 år sen om min livssituation har nu nått dit att jag gör något åt det. Patetiska människor som lever i drömvärldar och som inte tar något ansvar tar jag avstånd ifrån, och DET känns lovely!

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *