Walentine.com: Hat, propaganda och en väldigt massa skitsnack

Jag vet inte hur många gånger egentligen kan försökt förklara hur jag menar, tycker och anser om religion, yttrandefrihet och hela kittet tillsammans.
Ändå är det alltid någon som varje gång man skrivit ett nytt inlägg frågar samma fråga som jag svarat på ungefär tusen gånger.
Så låt mig nu då en gång för alla skriva ner vad jag anser, så kan ju detta inlägg vara som en form av källa sen då.
Antagligen kommer jag att reta gallfeber på ganska många i detta inlägg, till en del beklagar jag det i så fall. Till andra säger jag HAHA Ni kan gott ha det.

Nej, jag är inte emot religion i sig!

Religionen världen över har spridit mycket skit omkring sig, och gör det fortfarande på en del platser. Inget annat har dödat så många, förföljt så många och hindrat utvecklingen så mycket som just människor som kallar sig religiösa. Senast för några dagar sen såg vi alla i TV att muslimska (vissa extrema sådana ska tilläggas) präster hånar västerlandet för att kvinnor här inte accepterar att bli våldtagna.
Läser man historieböckerna är det väldigt lätt att hålla sig för skratt när man ser all jävelskap som kyrkor hittat på. Jag personligen har svårast för Katolska Kyrkan. Denna gigantiska hycklerimaskin som ena dagen talar om Jesu Kärlek och andra dagen medvetet hindrar fattiga att slippa få HIV och annat skit får mig att må illa. Hela saken med en Påve får mig att tänka på asatron där dyrkandet gått över alla förnuftiga och moraliska aspekter. Det bästa Katolska kyrkan kunde göra för vår värld är att lägga ner och sälja allt. Guldet i Vatikanen skulle säkert kunna rädda både en och två fattiga och utsatta människor.
Vidare har vi de religiösa extremisterna som alla älskar att bo i Bibelbältet i USA. Såna människor skrämmer mig och diskussionerna om Intelligent Design ger mig nästan hjärnblödning.

Trots det är jag inte emot religion, och jag är inte emot Kristendom. Av de tre stora (i alla fall i detta område) religionerna är ju ändå Kristendomen den som ändå genomgått och genomgår en förändring, till det bättre hos andra, hos vissa grupper ska tilläggas.
Det finns inom Kristendomen människor som är så kärleksfulla, goda och fantastiska så man blir alldeles tagen. Deras tro på människan och på det människa kan åstadkomma sprider hopp och styrka omkring sig. Om dessa människor kan få sin styrka att sprida kärlek omkring så är ju Gud någonting gott. Jag har också lärt mig att väldigt få av dessa människor läser Bibeln ordagrant och tar varje ord för exakt som det står. Istället verkar deras Gud finnas i dom. Inte som någon arg gammal gubbe i himmeln som kräver total hängivelse och total dyrkan, och som dessutom är extremt ego och hämndlysten och har en kvinnosyn som är så förlegad så man blir mörkrädd.
Nej, deras Gud verkar vara en stöttande, och framförallt stark Gud som genom att finnas i oss hjälper oss i att åstadkomma det vi vill. Vill vi sedan tacka honom går det bra, men vi får också vara stolta över det VI åstadkommit och presterat. En sådan Gud tycker jag om. Han verkar acceptera människan för vad hon är, och inte för vad han vill att hon ska vara.
Så inte behöver religion vara något ont inte

Svenska Kyrkan

Jag hade länge konstig inställning till SK. Jag var extremt fördömande mot allt som rörde både SK och Jesus men sedan insåg jag att jag inte kan vara fördömande och samtidigt inte veta vad det är jag fördömer. Så jag gjorde det enda rätt i ett sådant läge:
Jag började läsa, läsa, läsa och sedan läste jag lite till. Jag började gå i kyrkan, jag började tala med människor som var engagerade i SK och jag fick plötsligt en helt annan bild av både Jesus och SK.
För när det gäller Jesus finns det bara ett ord att säga om honom, han va Cool. Oavsett hur mycket ateist man än må vara kan man inte se ner på hans åsikter och idéer. Han står för så mycket gott så det finns inte, och det blir nästan komiskt när de mest konservativa idag vägrar acceptera nymodigheter och så använder de Jesus som ursäkt. Jesus, som i alla väder var en man som slogs mot förlegade åsikter.
När det gäller SK insåg att man här fanns en kyrka i stor förändring. Från att ha varit en maktmissbrukande kyrka (vilket SK genom historien faktiskt varit) finns nu en kyrka som i grunden står i kristendomen men som också innehar en enorm humanitär grund. Man strävar efter att vara folkets kyrka och det viktigaste är inte att du ber 3 gånger om dagen, går i kyrkan varje söndag och att du kan hela Gamla Testamentet utantill. Nej, det viktigaste är att du lever gott, för dig själv och andra, och framför allt: Att du mår bra.
Om du sedan vill be 3 gånger om dagen, gå på varje Gudstjänst och om du kan GT utantill är det också bra, för SK vill nå båda sorternas människor. Detta är fantastiskt, och ju mer fördömanden SK får från kyrkor i gamla Östblocket desto mer inser jag att detta är den rätta vägen att gå för dom.
Sedan finns det självklart mörka moln på himmeln, en del större än andra. Yngve Kalin och hans lista var ett sådant moln, och det visade att SK inte är enig. Frågan är väl bara hur oenig den är, det känns som att ena parten bara får utrymme samtidigt.

Fast det finns ändå några stora frågetecken hos mig när det gäller SK, och det är deras totala tystnad när det kommer till…

Galna Frikyrkor

Jag kan ju direkt säga att jag tycker att tvångskyrka skulle vara ett mer passande namn för svenska frikyrkorna. För det verkar handla väldigt mycket om tvång inom frikyrkorna. Tvång och så då deras favoritord, S Y N D (Här hade musiken ur filmen Psycho passat in)

För inom frikyrkorna älskar man att tala om synd. Allt är egentligen en synd, och det är en synd att synda för synden som människan lever i får oss att leva i synd och när vi lever i synd lever vi syndfullt och lever vi syndfullt lever vi i synd!
Men det finns BOT! Halleluja, Jesus förlåter oss! Bara vi slutar leva i synd! Halleluja. Låt oss ställa oss upp och skrika HALLELUJA! Skrik högt! HERREN HÖR DIG! HERREN SER DIG. HAN SER OSS. HAN ÄLSKAR OSS MEN SLUTA LEVA I SYND! LÅT OSS SJUNGA EN SÅNG PÅ 20 MIN DÄR REFRÄNGEN ÄR ”JESUS ÄLSKAR DIG”. LÅT OSS SKRIKA OCH LÅT OSS VARA RÄDDA. FÖR VI MÅSTE VARA RÄDDA FÖR GUD OCH JESUS NÄR VI SYNDAR OCH DU SYNDAR HELA TIDEN MEN DU KAN BLIR RÄDDAD. BOT FINNS!

H
A
L
L
E
L
U
J
A
!

P.s Vid utgången av lokalen kan ni köpa min nya bok ”Javisst kan du komma ifrån synden” för bara 250:- Köper ni den nu får ni också köpa pocketutgåvan av min förra bok ”Javisst är du en syndare” till extra bra pris D.s

Ungefär så var mitt intryck av frikyrkorna och under de senaste 6 månaderna har detta intryckt bara förstärkts. För nu kommer vi in på det som jag ju så ofta och mycket skriver om, och som en del tycker jag överdriver…

Hatet

Jag blev faktiskt chockad när jag fick smaka på hur det känns att bli hotad av människor som säger sig göra det i Guds namn. Som homosexuell är man ”uppfostrad” med att vara rädd för nazister och liknande, men inte från människor som säger sig Gud. Mer vridna martyrer än en del grupper inom dessa rörelser får man leva efter, och det mest intressanta av allt är deras totala avsaknad av respekt och förståelse. Att dom dessutom anser sig ha legitima rättigheter att sprida sin dynga gör att man inte vet om man ska skratta, gråta eller bli förbannad på dom. Ju längre tiden gått har jag gått allt mer åt det sistnämnda.

Det absolut bästa exemplet på hur förvridna vissa frikyrkor kan vara är exemplet med Åke Green. Här står en man och fördömer homosexuella totalt. Han jämför dom med cancersvulster och annat och någon anmäler honom för hets mot folkgrupp.
Vad sker då? Jo då packas bussar från Småland fulla med destination Stockholm. Framme protesterar man mot förtrycket mot de kristna och hur synd det är om Åke Green. Herr Green själv står fast vid sin sak och menar att han fått orden från Gud. Ingenstans i Bibeln står det om homosexualitet som cancersvulst men uppenbart har Green direktlinje med högre instanser.
Åke Green frias i sin tur i HD och vissa kristna grupper jublar, det är en seger för religionen och för religionsfriheten säger man. Åke Green sade det som så många andra ”kristna” vill säga, och dessutom har han numer papper på att man inom EU får kränka homosexuella om man gör det i Kristus namn. Med ens blev homosexuella den enda grupp man legitimt kunde kränka i Sverige.
Att många homosexuella tog fruktansvärt illa vid sig av Greens uttalanden struntade de frireligiösa grupperna i. Det viktiga sade dom var att man ska ha rätt att uttrycka Bibelns åsikter, sedan om Bibeln inte ens säger det som Green sade spelade ingen roll.
Frikyrkor måste ha en speciell grupp att hacka ner på. Läser man Livets Ords tidning Världen Idag inser man snabbt att det verkligen är så. Muslimer och homosexuella framställs som roten till allt ont, och även om man inte självklart kan skriva det rakt ut behöver man inte vara utbildad i litteraturförståelse för att inse att bakom orden finns ett budskap. Ett hatiskt budskap som aldrig sinar.

För 61 år sedan dog en man som mer än någon annan visade vad hat kunde sluta med. Läser man hans tal och texter sade denna man aldrig rakt ut, ”Döda de förbannade judarna”. Nej Hitler var smartare än så. Han vävde skickligt in det i en propagandamask på ett sätt som många politiker avundas, absolut inte för hans budskap utan för hans enorma skicklighet i att propagera för sig sak.
Samma sak sker idag från många grupper inom kristendomen, men de tror i sin dumhet att de gör nytta. De förstår inte att deras propaganda i grunden sprider hat och förföljelse.
Eller var det en slump att Åke Green blev en hjälte hos nynazistiska grupper? Var det en slump att fanatiker i USA’s bibelbälte hyllade honom, samma människor som hånar mördade homosexuella?
Nu är inte Åke Green den ende som uppenbart inte verkar förstå vad han själv gör. Han och andra har gjort de homosexuella till den sista grupp de kan kämpa emot. De misslyckades när diskussionen om kvinnors rätt att gifta om sig pågick och de misslyckades med diskussionen om kvinnopräster. Därför har de nu lagt diskussionen på en annan nivå. Denna gång är dom inte emot, nej då. De älskar alla människor, men…

”Jag är inte emot homosexuella, utan jag är emot den homosexuella livsstilen”

Yngve Kalin, mannen bakom prästupproret är emot allt som SK står för just nu, och mest av allt är han emot K.G Hammar. I debattartiklar och i TV beskriver han en kyrka på randen till undergång.
Låt oss ta en sak från början och det är att homosexuella kunde även INNAN prästupproret få välsignelse. Att det blev sånt liv verkade mer bero på att nu blev det en regel och en ordning. Dessutom blev det en frivillig välsignelse, präster som inte ville behövde alltså inte välsigna. Detta ”glömde” Kalin att skriva på sitt uppror.
När prästupproret kom fick det enorm uppmärksamhet i media, och Kalin blev även han lite av en kändis. Han talade om Gud och han talade om Bibeln. Han förklarade att han läste Bibeln på samma sätt som andra och att han inte var emot homosexuella på något sätt. Det var den homosexuella livsstilen som han var emot och den gick emot bibelns lagar och regler.
Så kom då dagen då Kalin skulle få vara med i SVT´s debatt och mitt emot honom satt prästen Karin Långström Vinge som var av en annan åsikt. Debatten blev med ens Kalins fall då han istället för att ta chansen att visa att han var en älskvärd människa istället visade att han struntade blankt i de homosexuella och deras eventuella känslor, nej istället jämför han homosexuella med bigamister och debatten halkade ner ganska många meter i kvicksanden. För istället satt där en man som var sur. Han var sur för att den kyrka han var anställd av försökte göra det som han och så många andra vägrat, just att Gud ska kolla till folket. Kalin och hans anhängare ville ha kvar den gamla sortens kyrka där ungefär allt var förbjudet. Detta var deras sista chans. Kvinnorna hade ju fått det dom ville, nu var det bara de homosexuella kvar, och medan Kalin och Green och andra talade i TV så utsattes RFSL´s lokaler för attentat, och i Norrland och í Skåne utsattes homosexuella för våld medan en man i Stockholm skar huvudet av en homosexuell man och med mannens blod skrev att bögar ska dö.

Men inte dödar väl ”kristna” homosexuella? Det är väl inte deras fel Walle!!

Det var inte Kalin eller Green eller någon frikyrkas fel att dessa våldsdåd skedde. Kalin och Green är emot våld, jag tror de båda blev uppriktigt ledsna och upprörda när de hörde talas om dåden. Så då frågar man ju sig? Varför skriver jag då om Hat från deras sida?

Ja, allt är mycket enkelt, för de sprider hat. Samtidigt förstår dom inte att det dom gör utsätter andra för livsfara. De sprider sin dynga och de gömmer sig bakom bibeln. De försöker på alla sätt förneka, förgöra och förlöjliga den homosexuella gruppen människor, men de har samtidigt lärt sig av sina misstag. För bli hopblandade med högerextremister är det sista dom vill så de går till angrepp på andra sätt nu. Man startar lobbygrupper som använde regnbågsflaggan som symbol. Man är heller inte emot homosexuella, säger man, utan man är som sagt emot den ”homosexuella livsstilen”. Med andra ord säger man att det är helt OK att vara bög så länge du inte är det.
Samtidigt tonar man ner talet om Gud och Jesus, och istället försöker man angripa från ett mer ”vetenskapligt” håll.
Kampanjen Bevara Äktenskapet är ett strålande exempel på hur detta nya angrepp mot de homosexuella fungerar. Man tonar ner Gudssnacket och bönerna och istället angriper man genom FN. Man hänvisar till FN´s stadgar och talar om att barnen kommer att lida, allt detta ihopsatt tillsammans med bilder på lyckliga par, man och kvinna givetvis. Det är inte förrän man läser lite extra som man inser att detta är ett i raden av angrepp från den frireligiösa och den konservativa sidan, denna gång tillsammans med både judar och katoliker. Säga vad man vill men det är ju skönt när de religiösa grupperna kan enas om en sak…

Då kommer vi ju till sluträkningen av denna uppgift. Orsakar upprop som Kalins eller Bevara Äktenskapet eller tidningar som Världen Idag våld mot homosexuella?
Ja men tro fan klart att de gör det. För deras spridning av propagandan emot oss, deras synsätt och deras sätt att diskutera är skadligt. Det sprider hat och det sprider signaler till mindre vetande grupper att homosexuella är det fritt fram att bruka våld emot. Detta verkar Herrarna ”Vi är emot allt nytt” inte förstå, eller de vill inte förstå det.
Så på vilket sätt är det inte en hatpropaganda? På vilket sätt står Bevara Äktenskapet på de homosexuellas sida i någon fråga? När har någon någonsin i dessa grupper beklagat sig för våldet emot HBT personer?

Men dom följer ju bara Bibeln?

Jasså, gör dom det? Låt oss ta Kalin som exempel. Han som ju själv sade till mig i radion att ”Jag läser samma Bibel som du gör”, något han också sade samma kväll i TV.
När fick Yngve Kalin mandat på vad som är viktigt och inte i Bibeln? När fick Åke Green tolkningsrättigheterna till den heliga skrift? För rättegången mot Green handlade ju inte om att han citerade valda delar ut GT och NT. Det handlade ju faktiskt mer om det han själv lade på och ändrade, och när fick Åke Green, Yngve Kalin, Ulf Ekman och alla andra mörkermän rättigheterna av Gud att bestämma vad som 2006 ska användas och inte användas av alla de där lagarna?
För inte är det väl förenligt med Bibelns regler att bo i dyra prästgårdar i Hyssna? Lika lite som det är inte är förenligt med Jesus att ”hata sin broder” och kära Herr Green får säga vad han vill. Min tolkning av att jämföra någon eller några med cancer är faktiskt på gränsen till hat.
Så inte följer dom Bibeln speciellt bra, men här kommer vi till en komisk sak. De skyller då på att, ”Jag är lika mycket syndare som du men jag jobbar på att komma ifrån synden och jag kan då få förlåtelsen från Jesus”.
Än en gång har dom klarat sig ifrån skulden genom att gömma sig bakom Bibeln till sin egen fördel. Frågan är då, om jag lever ”i den homosexuella livstilen” och sen ber om syndernas förlåtelse efter varje gång, klarar jag mig då?

Är du inte väldigt orättvis nu Walle?

Är jag? På vilket sätt är jag orättvis i det jag skriver? Jag lever ju i den homosexuella livsstilen. Ja jag vet ju som sagt inte riktigt vad det är men med tanke på alla inlägg som skrivits här har jag förstått att jag är en sådan som gör det.
Jag ser den värld som finns där ute, men dom förföljelser som hela tiden trappas upp. För det är ju det som sker i vårt samhälle just nu. Våldet ÖKAR emot de homosexuella, angreppen kommer också nu från alla håll och vi får försvara oss med näbbar och klor.
Så på vilket sätt är jag orättvis? Eller är folk så korkade så dom tror att förföljelser som göms i religiösa tecken inte skadar? Tror dessa människor att om en pastor står och talar en dålig predikan så gör det inte lika mycket som om skinnskallen Olle 15 år har för mycket ilska inom sig? Tanken slår ingen att Olle lyssnar på Pastorn, han som är gammal och vis och som har papper på att han får säga vad som helst så länge han nämner Gud emellanåt.
Att säga att predikningar som Greens inte skapar hat är ju löjligt.
En del slutar tänka och blir kollektiva dönickar som ingen egen vilja har och som jag skrev i början: Det blir komiskt när dom hänvisar till Jesus. En man som trotsade, ifrågasatte och vågade stå för SINA åsikter.

Framtiden och så lite gnäll på Svenska Kyrkan

Jag har i detta inlägg ganska mycket berömt SK, och det tänker jag fortsätta med. Fast helt felfria är inte SK heller. Att dom har element i sig som är emot förändringar vet vi, och samtidigt är det kanske bra för debatten om vart kristendomen är på väg behövs.
Det som SK däremot är totalt värdelösa på är att inse att människor som Green, Ekman och frikyrkorna drar ner SK på samma nivå utan att ens SK är skyldiga till det.
Så låt mig vända mig direkt till eventuella anställda inom Svenska Kyrkan som läser detta…

Det är på tiden att SK nu tar itu med problemet och kraftigt tar avstånd från frikyrkor och liknande inrättningar. Ni är inte Livets Ord, så bevisa det då! Det finns i vårt land många som hyser en stark ovilja mot religion i allmänhet och för dessa människor är alla som är religiösa ”knasiga”. De ser ingen skillnad på er och andra kyrkor. För dom står Jesus för något ont och för dom är en kyrka en kyrka. Om den sedan är byggd i sten och är 40 meter hög eller om den är en träbarrack där det står ”Pingstkyrkan” på spelar ingen roll för dessa människor.
SK har idag en enorm chans att bli en folkets kyrka, men för att bli det måste ni bli mer aggressiva emot dom som särskiljer på människor och människor. Vill ni vara en kyrka för alla kan ni inte möta problemen med tystnad. Det handlar inte om att starta öppet krig utan det handlar om att ni har chansen att visa att tro och religion inte behöver handla om total hängivelse till bön och avsaknad av egen vilja.
Eller för att slutligen ta en sak som en vis man sade en gång:

Saliga är ni när man skymfar och förföljer er och på allt sätt förtalar er för min skull

Det är exakt det som sker just nu. Frikyrkor och andra samfund skymfar homosexuella och andra och dom använder egentligen samma metoder mot er. Ni hånas och man spottar på er och även om Jesus menade att man ska sätta andra kinden till är jag ganska säker på att han inte skulle acceptera det hån och rent skitsnack som frikyrkor och liknande samfund står för idag. Så det är dags att SK säger ifrån och det är på tiden att ni visar kraften. Ni kan inte möta de nya krafterna med tystnad, för samhället klarar inte av tystnad längre. Den som ropar högst märks mest, glöm inte det.

Men Walle, ska man inte kunna diskutera detta utan att bli kallad för homohatare?

Vad är det vi egentligen ska diskutera? Ska vi diskutera om det finns människor som har sex med samma kön, och som älskar människor av samma kön? Ska vi diskutera om homosexualitet är en synd? Varför ska vi diskutera det? Allt är mycket enkelt.

1. Ja, det finns människor som har sex med samma kön
2. Ja det finns människor som blir kära i människor av samma kön
3. Ja enligt några få stycken i Bibeln är homosexualitet en synd.
4. Ska ni hänvisa till nummer 3 så gör det också med de andra punkterna i Bibeln.

Och det är något ni inte gör, och det är också något ni aldrig kommer att göra, så acceptera då faktum att samhället förändrats en hel den sedan Jesus gick här och lev med det.
Så nej, jag förstår inte riktigt vad det är vi ska diskutera, och att starta kampanjer som går ut på att trycka ner människors rättigheter, att jämföra välsignelsen av homosexuella med bigamister, eller att köra med snack om cancersvulster, ja det är inte att diskutera. Det är att förfölja, håna och sprida hat.
Finns det sedan andra saker inom HBT ni vill diskutera så gör det, jag ställer upp. Jag är med på att både lyssna och ta debatten, men låt det då bli en debatt och inget annat. Undrar du saker över homosexuella så fråga, det gör inget. Fråga så mycket du vill.

Det låter ändå Walle som att du är emot religion i sig. Ja du låter nästan hysteriskt ateistisk.

Jag tror inte på skapelsen. Jag tror inte att Jesus var någon gudson. Jag tror inte på återuppståndelsen och jag tror inte att Moses klöv havet (med hjälp av ovan)
Så visst är jag ateist om man menar i biblisk betraktelse.
Däremot förnekar jag inte det faktum att det finns enormt mycket vettigt och klokt som står i Bibeln och jag är övertygad om att det bästa för människan skulle vara att samla ihop alla Biblar, skriva om den, och sedan släppa den igen i modern form.
När det gäller Jesus har jag aldrig förnekat min beundran för honom och hans synsätt, och då för hans liberala synsätt. Därför känner jag en respekt för honom som människa, och för mycket av det han sade, Jesus Bergspredikan är antagligen bland det klokaste som skrivits ner.

Men du har ju noll respekt för kyrkor och religösa samfund Walle

Har jag? Var ser du det någonstans? Att jag totalt föraktar låtsaskyrkor som Livets Ord står jag för. Livets ord, Maranata och delar av Pingst är för mig sjuka organisationer som bedriver mer eller mindre hjärntvätt av sina medlemmar. Jag tycker dom är otäcka att se och höra på, och som jag skrev innan: De borde inte heta frikyrkor utan de borde heta tvångskyrkor.
Lägger vi sedan till Medvandrarna och du får mitt hjärta att klappa farligt nära en hjärtattack. Egentligen är Medvandrarna allt det som jag inte accepterar med tro och religion. De är farliga och jag lovar att dagen kommer då vi kommer att kunna räkna upp offren de tagit.
Sedan anser jag mig heller inte ha någon anledning att respektera dom? Varför skulle jag göra det? Respekterar dom mig? Är dom intresserade av att lyssna på sådana som mig? Bryr dom sig om mig? Nej, det gör dom inte. Dom är intresserade av sitt, och de skiter fullständigt i om de trampar, bränner och förnedrar. Så visst, jag för mitt korståg mot frikyrkorna och tro mig när jag skriver: Det tåget har bara börjat.

Men för Svenska Kyrkan hyser jag respekt, även om jag anser att det finns problem där också så är SK intresserade av förändring. Att allt inte sker på allt gång, ja det är ganska självklart, men det sker och det är det viktigaste av allt.
Svenska Kyrkan har också många präster och medarbetare som aldrig kommer att acceptera att SK går tillbaka till gamla tider igen, som homosexuell känner jag trygghet för det.

Jag förstår fortfarande inte, accepterar du religion eller inte?

Ja, jag accepterar religion så länge religionen inte utsätter andra för fara, något som religion gjort både här och där genom historiens gång. Gör den det och använder man religion i maktutövning ska den bekämpas med alla medel som finns. Då finns det ingen anledning att vara snäll eller trevlig. Då ska man, liksom en spottkobra, anfalla snabbt och skoningslöst. Inte genom att förbjuda utan genom att bevisa det mörka som omgärdar den. Det mest fantastiska med mörkermännen är att det oftast inte krävs speciellt mycket innan de försöker sig och gör bort sig.
Men om religionen istället kan bidra till en fin människosyn, en gladare vardag och framförallt ett stöd i livet. Ja, varför ska man då förbjuda den och varför ska man då inte acceptera den?
Kanske behöver människan något att tro på, och gör hon det och något gott kommer ur den är väl det bara bra?

Äh du snackar bara skit Walle

Ja, kanske gör jag det men då är det i alla fall min egen skit. Det är mina åsikter, min vilja och mina tankar. Det är därför jag har den här bloggen, just för att få skriva av mig och om det jag anser och tycker.

Så man kan konstatera att du bedriver ett krig?

Nej, krig är det oftast de religiösa som brukar så bakom. Låt oss istället säga att jag försvarar min egen bakgård. I ett samhälle där politiker bara talar om mina rättigheter när de kan vinna röster på det och resten av tiden skiter i det så får man göra det själv.
Jag har tröttnat på att bli trampad på av religiösa fanatiker som helst av allt skulle vilja förbjuda alla utvecklingar framåt som skett sen 1586.

Andra bloggar om: religion, kyrkan, livets ord, åke green, fanatiker, homosexualitet

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *