Walentine.com: En undran om denna kamp emot boken/filmen DaVinci koden

Tidningar, böcker och femtioelva dvdfilmer gör nu alla samma sak, de skriker ut budskapet om att DaVinci Koden är felaktig.
Att olika kyrkor blir förbannade när man gör något med alla gudomliga berättelser är ju inget nytt, vi kommer ju alla ihåg Katolska Kyrkans reaktion på filmen “Jesus Sista Frestelse”. Det är uppenbart bara när Jesus åker på extremt överdrivet mycket gängstryk som det är OK att visa Jesus på film. Det hade varit bättre om Mel Gibson satt in en stor skylt bara där det stod “JESUS LED!!!”, så hade man sparat sig från den smörjan han snickrade ihop.

Nåja, tillbaka till det jag vill komma fram till.

Tidningen Dagen släppte för ett tag sedan en extratidning vars syfte var att dissa allt som stod i DaVinci Koden, och Dagen är inte den ende.
Jag själv tyckte att boken var en OK underhållningsbok med en lite smårolig twist, men nu så här i efterhand börjar jag blir lite konspiratorisk.
Vad var det egentligen som Dan Brown uppenbart nuddade vid? För om allt som stod i denna bok bara är blajblaj så tror inte jag att kyrkorna världen över gemensamt skulle gå samman för att bevisa att han bara snackar skit.

Lägger man sedan till Judas Evangeliet vars diskussioner bara tvärdog i media börjar man ännu mer fundera…

Vet kyrkorna något vi inte vet?
Vem var egentligen Jesus?

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *