Vinnarna i Walentine Awards 2006!

Dags då för att avslöja vilka som nu kan skryta med att ha vunnit världens första Walentine Awards. Diskussionerna i juyn har varit många och långa innan ett enande kunde ske. Nu är det i alla fall klart och vi gratulerar alla redan nu.
Förutom den enorma ära som vinsten innebär får också alla vinnarna ett vacket diplom att hänga på väggen. Man får även med en, laglig, nerladdning av låten Drama Queen med denna sajts mesta Idol Bimbo Boy. Vi slänger också med några klistermärken med regnbågsflaggan på som vinnarna kan hänga upp på väggen och njuta av i all evighet.
Så här följer vinnarna i Walentine Awards 2006
ÅRETS BLOGGARE: Mickey J. Barczyk
Bloggsverige blev roligare, smartare och charmigare dagen Mickey började blogga. Med humor, ironi och inte så sällan med inslag av sakasm har han vunnit mångas hjärtan, och han kommer säkert att vinna ännu fler i framtiden.
ÅRETS HOMOFOB: Carin Stenström
Ständigt i jakt på nyheter som kan sätta käppar i hjulet på en redan utsatt grupp, det är tidningen Världen Idags bästa kännetecken. Att vrida och vända på allt till sin egen fördel kräver kunskap och den kunskapen besitter tidningens chefredaktör. Ingen annan chefredaktör i Sverige kämpar så hårt emot de homosexuella. Därför är Carin Stenström en solklar vinnare som årets homofob.
ÅRETS HBT PERSON: Lars Gårdfeldt
Att slåss för vem man är är starkt. Att slåss för vem man är när man samtidigt hela tiden ifrågasätts av många är starkare. Lars Gårdfeldt visar gång på gång upp prov på sin styrka. Han är ett föredömen bland de kristna, och han får respekten för kristendomen att ständigt öka. För många är han en kämpe och en hjälte, må han aldrig ge upp kampen.
ÅRETS HÄNDELSE: Åke Green-rättegången
Att ha en lag som ska skydda mot hat men som visar sig vara helt värdelös när hatet kommer från en pingstlokal på Öland gjorde många upprörda. Den friande domen mot Åke Green visade hur långt det är kvar till det jämlika samhället, och det visade att mänskliga rättigheter inte gäller alla. Den friande domen mot Åke Green visade att samhället inte heller verkar bry sig då debatten tystnade och livet gick vidare. Under tiden fortsätter hatbrotten mot de homosexuella, och regeringen är tyst.
(Priset kommer att skickas till Sveriges statsminister Göran Persson)
ÅRETS GAYMEDIA: QX
QX vet vad som roar, och de vet vad som oroar. QX Förlag är en viktig del för många av Sveriges HBT-personer. Genom tidningar och internet visar de att vi inte är ensamma. De låter också det jobbiga ibland tryckas undan av en stund av lycka, underhållning och nöje.
(Priset kommer att skickas till QX:s VD Jon Voss)
ÅRETS ARTIST: Helen Sjöholm
Genom att bara vara Helen har Helen Sjöholm blivit folkkär. Hon sjunger så att själen njuter och hon är dessutom trevlig som person. Gabriellas sång har hon gjort till en sång där vemodet kan bytas ut mot styrka och där hoppet alltid finns. Helen Sjöholm är benämningen sångfågel med de allra vackraste fjädrar på.
ÅRETS TREND: Nedskärningar inom tv
Genom att gång på gång visa att det viktigaste i tv är inkomsterna istället för programmen har SVT och TV 4 visat att det viktigaste inte är att göra bra tv, det är att sända rörliga bilder. Medan SVT allt mer ägnar sin tid åt Stockholm anställer TV 4 fler blondiner är det finns blonderingsmedel . Vi ser med spänning fram emot en ännu sämre television där ingen alls längre kommer att titta.
(Priset delas mellan SVT och TV4)
ÅRETS KÄRLEKSSPRIDARE: Karin Långström Vinge
Karin visar gång på gång upp sin kärlek för alla människor. Hos henne är alla välkomna, hon dömer ingen och hon drömmer om en värld där jämlikhet och kärlek går före fördömanden och hat. För många är hon en förebild, och hon har blivit det genom att bara vara den hon är. Hennes blogg är en blogg om hoppet, och Karin ger många människor hopp. Inget kan vara lättare än att utse henne som årets kärleksspridare.
ÅRETS HEDERSPRIS GÅR I ÅR TILL ”CHADIE”
”Chadie” är för många ett föredöme i Bloggsverige. Hon var tidigt ute och är sedan dess en del i grunden alla bloggar står på. Detta tillsammans med hennes vilja att utveckla bloggen framåt gör att hon får årets hederspris – som tack för alla dessa år, och som tack för alla framöver!
Ett stort grattis till alla vinnarna. Festen är flyttad från Stadshuset i Stockholm till Livets Ords lokal i Uppsala. Vi slå ihop firandet av vinnarna tillsammans med Världen Idags bolagsstämma som av en ren slump kommer hållas där (kanske) 🙂
Ni som vunnit och som vill ha era diplom med posten hör av er till sajten med adress så kommer ni inom kort få ett brev på posten. Ni som inte vågar ge ut eran adress då ni är rädda för att vi kommer sälja era adresser till något franskt porrföretag meddelar detta så ordnar vi det i alla fall.
Än en gång ett stort Grattis till alla.

Bookmark the permalink.

5 Responses to Vinnarna i Walentine Awards 2006!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *