Joomla och Måsupproret

Ännu en dag till ända, och snart ska man sova. Jobbet var det ungefär som vanligt på, förutom att de gamla är asförbannade för att de inte får mata fåglarna längre. Det är på grund av skadedjursrisken förklarar man, men de gamla skriker Djurplågare och jag stöttar dom! Tycker det är så förbannat barnsligt om jag ska vara ärlig.
Det är ju Börje som saken mest handlar om. Vår lilla trut som knackar på fönstren och som de gamla vill ge en brödbit då och då.
Motståndarna till oss måsälskare hävdar att vi kommer bli översvämmade av måsar, vilket vi blev 2004 när de lagt bon på taket.
Jag och de gamla som bildat en gemensam pakt nu ska försvara Börje. Saken är den att förra året gick jag själv upp på taket och röjde bort måsbon men Börje har kommit nästan dagligen i alla fall. Men nu ska han bort säger dom för jag hörde rykten om att Medichus (Kommunens fastighetsbolag) ska komma dit och *snyft* skjuta honom, men skjuter dom honom får dom skjuta mig med! Jag kommer försvara Börje till sista droppen Blod!
RÄDDA BÖRJE!
Ja, om vi ska tala lite mer sansat. Jag tycker att det är barnsligt hela grejen. ”Mina” boende har inte mycket att ägna tiden åt, men en sak de ägnar mycket uppmärksamhet åt är de måsar, trutar, ringduvor, skogsduvor, de två harar som bor omkring oss, och det rådjur som emellanåt besöker oss. De kan sitta i timmar och titta ut genom fönstret på Börje som står där ute och tittar in på dom.
Kan dom verkligen inte få behålla den lilla nöje dom har. I grund och botten handlar detta mer om personals ovilja till duvor och måsar än några hygienska skäl. För fan! Ålderdomshemmet jag arbetar på ligger granne med en kyrkogård. Vad kryper inte omkring där?
Jag kan inte sluta fascineras av människans ständiga ovilja mot måsar och duvor, och jag älskar dessa fåglar! Anledningen är enkel, vi kommer aldrig vinna över dom! Dessutom finns det en anledning till varför de flyttar in mot stan, och det är MÄNNISKANS fel men som vanligt när vi förstört något gör vi som vi brukar. Vi hämnas på offren.
Det är människan som ska utrotas, inte djuren!
Så ja, jag lär komma tillbaka till kampen om Börje. Jag är lite av en hjälte nu i mina boende ögon 😉
Annars försöker jag just nu lära mig Joomla. Kan ju avslöja att jag reggat walentine.se och där kommer de komma upp något jättespännande, men inte än på ett bra tag. Med tanke på att jag är lika bra på att förstå mig på program som Jooomla som jag är att förstå mig på meningen med tv-programmet Big Brother så lär det ta evigheter 🙂
Sitter det någon där ute och är bra på program som Joomla och känner nåt i stil med:
”Med herrgud inte ska den hjälplösa homosexuella fjollan behöva sitta med sånt, vem ska då ta hand om manikyren” så hör gärna av er.
Annars får man ta en sak i taget. Man ångrar ibland att man aldrig ville lära sig HTML, PHP och allt vad det heter. Mike är en annan person som också beklagar att jag inte lärde mig det för det är han som sedan får ett telesamtal som inleds med en skrikande Walle:
”Mike snutten…hjääääääälp”

Bookmark the permalink.

3 Responses to Joomla och Måsupproret

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *