Walentine Awards 2006!


Alla sajter, bloggar, tidningar och all annan media som har något intresse för någonting i Sverige ska dela ut pris tycker jag.
Därför är det nu dags för Walentine Awards 2006!
En hel drös med priser kommer delas ut till människor som på ett eller annat sätt förgyllt eller oroat denna sajt och dess ägare. En gemensam nämnare för alla nominerade är att de antagligen har nämnts här eller så har de skrivit på den eller om den.
Idag presenteras de nominerade. En jury kommer sedan att rösta fram vinnaren i varje kategori.
Vinnarna meddelas den 1 april 2006 och samtidigt blir det stor fest och prisutdelning i Stadshuset i Stockholm. Närvarande kommer kungen, statsministern och amerikanska presidenten att vara.(om någon ordnar och betalar för det vill säga)
Förutom att vinna ära och berömmelse får också vinnaren ett vackert diplom som han eller hon kan sätta upp på väggen så att alla kan se det! Hur diplomet kommer att se ut vet ingen än, för fortfarande är det gömt långt nere i källarvalen under Bodens fästning.
Nedan följer de nominerade med en förklaring till varför personen är nominerad. Det är inte speciellt invecklat så jag tror nog ni fattar. På grund av att det är första gången Walentine Awards delas ut så gäller det att personen ska ha gjort något bra/dåligt mellan den 1 januari 2005 och fram till och med igår 🙂
ÅRETS BLOGGARE
Bloggare som lämnat avtryck i ens liv och som man besöker ofta och gärna.
Karin Långström Vinge
Men en iver att förändra och att sprida kärlekens budskap på sin blogg har Karin gjort sig ett namn i bloggvärlden. Debatterna blir ibland heta men ledordet är alltid förståelse och respekt från hennes sida.
Göran Koch-Swahne
Ironi, kunskap och humor. Det är Görans ledord. Hans kunskaper om religion kan trollbinda de flesta. Han förklarar så att det obegripliga kan bli fullt begripligt.
Mickey J. Barczyk
Att blogga är att leva, att leva kan vara att följa Mickeys blogg. Ingenstans finner man humor i alla de former som hos honom. Samtidigt finns alltid hjärtat där, och ironin.
Dana Jergefelt
Ingenstans kan man läsa om ett bullbak och känna sådant mys som hos Dana. Hennes texter om hennes liv trollbinder just för hennes talang att skriva ner det lilla och göra det till något stort. En blogg med värme och kämparglöd.
Ordbankaren
Med kraft i orden och med hjärtat på rätta stället skriver Ordbankaren om det som berör honom. Det är hjärta, och det är smärta men mest är det text som värmer.
ÅRETS HOMOFOB
Personer som gett homofobin ett ansikte under året
Yngve Kalin
När man inte kan göra något åt det faktum att kvinnliga präster är tillåtna går man på nästa förändring i Svenska Kyrkan, välsignelserna för de homosexuella. Kalin protesterade och fick en stor del av Sverige att lära sig hans namn. Argumentera kunde han inte, bara prata. När han ställdes mot väggen blev det bara en massa dumheter som kom ut.
Åke Green
Att ena dagen stå och sprida hat i en församlingssal och sedan se ut som en liten förvirrad farbror gjorde Åke Green till rikskändis. Han fick högerkristna från hela Världen att älska honom, och i USA blev han Fred Phelps idol. När han sedan friades av Högsta domstolen jublade många för att man i Europa har rätt att prata skit om homosexuella om man gömmer det i bibelcitat. Åke Green har gett cancersvulsten ett ansikte.
Göran Hägglund
Ledaren för ett parti som får det allt svårare att försvara sig mot anklagelserna om att vara ett homofobiskt parti. Allt som görs för homosexuellas rättigheter röstar KD emot och dess ledare håller tyst. För tyst anser många som tycker att KD är ett parti som talar om kärlek i ena meningen och är tyst när andra utsätts för hat. Rättigheter gäller uppenbart inte för alla.
Carin Stenström
Som chefredaktör för Världen Idag är hon ledare för den mest homohatiska tillåtna tidningen i Sverige. Ena försöket efter den andra av homofobiska texter radas upp, ivrigt påhejad av ekmannamässiga aktieägare. Ingen tidning i Svensk Historia kan som Världen Idag vrida alla nyheter tills dom blir som Stenström och redaktionen vill. Ingen tar dom på allvar, ingen utom dom själva.
ÅRETS HBT PERSON
Personer, kända och okända, som slagits för sina och andras rättigheter.
Jonas Gardell
Jonas slåss och roar, han oroar och älskar. För många är han ett föredöme i konsten att tala och skriva, andra retar sig på honom enormt. Han var en av de första som kom ut öppet, och han slåss lika mycket idag som då. För Sverige är Gardell vad oljan är för Norge, Lovely!
Erik Slottner
Att stå för sina åsikter även om dom går ifrån andras är viktigt och ibland kan det leda till kris. Erik Slottner fick erfara detta, men har ändå vunnit mångas hjärtan för sin kamp. När han åkte ut som ledare för KDU fanns många där och stöttade och beundrade.
Fredrik Eklund
Att bland göra det mest ”förbjudna” och sedan tala om det är starkt. Fredrik har visat att det ibland krävs att man söker djupt för att hitta den man är och det man står för. Fredrik står för den han är och det han gjort.
”Charlie”
Att slåss för sin läggning är inte alltid att slåss mot andra, det kan också vara att slåss mot sig själv. Charlie slogs och han slogs, men en dag slutade han att slåss. Han är stark och han har kommit en lång bit i sin kamp. Han är en slagskämpe av stora mått, men idag slåss han med lugnet som vapen. Han tackar andra för hjälpen, men den största fighten av alla fick han utföra själv. Charlie är en vinnare
Eva Dahlgren
Att slåss är inte alltid att visa sig. Eva vet det, hon är en idol för många men sliter aldrig ut sitt ansikte. Med musik och med ord talar hon om kärlek, ren kärlek. När hon säger något är det oftast klokt och genomtänkt. Ett föredömme i HBT världen, och i alla andra världar också.
Lars Gårdfeldt
Att vara präst och homosexuell är inte lätt. Detta vet Lars. Han är ett föredöme i kampen om jämlikhet och han är ett föredöme i kampen för allas rätt till kärlek. Medan många inom kyrkan spottar på honom, finns vi andra som hyllar honom. Ingen kan som Lars tala om Jesus och låta trovärdig.
ÅRETS HÄNDELSE
Händelser som fört HBT kampen bakåt eller framåt.
Åke Green rättegången
Skulle han frias eller fällas? Straffet var inte det viktiga, samhällets syn på de homosexuellas rättigheter var viktigare. Den friande domen visade bristerna i skyddet av HBT personer inte bara i Sverige utan i hela Europa. Green rättegången kommer vi att minnas länge.
Prästupproret
Yngve Kalins uppror mot beslutet att välsigna homosexuella som ingått partnerskap lockade många präster att skriva under. Det visade också upp splittringen inom Svenska Kyrkan. Många blev arga och många höll med honom. Kalin blev till och med hotad, vilket pressen skrev om, och visade utan att själv vara beredd på det upp att föraktet fanns på bägge sidor.
Uppropet mot prästförtrycket
När Kalin protesterade mot Kyrkomötet protesterade Walentine mot Kalin. 1200 skrev under innan uppropet tvingades att stänga på grund av ständiga hot och spamattacker mot sidan. Walentine själv blev hotad både på mail och över telefon, det skrev inte media om. Uppropet hjälpte även till att påminna om att bloggning kan vara mycket.
Förföljelserna mot HBT personer i de forna öststaterna
Knappt hade Polen gått med i EU förrän hårdare tag mot de homosexuella infördes. Protesterna från omvärldens ledare lät inte vänta på sig, fast Sverige var väldigt tyst. Samtidigt förbjöds homosexuella i Ryssland att demonstrera och landets kyrkliga ledare uppmanade till att slå ner de homosexuella. Världen insåg att det i många länder legitima homohatet fått ny kraft.
Tjeckiens Ja till partnerskap
Efter många turer blev det till sist ett Ja till partnerskap för HBT personer i Tjeckien. Som första land av de forna kommuniststaterna går landet nu i främsta ledet. Omvärlden gratulerar.
ÅRETS GAYMEDIA
QX
Störst, bäst och ibland kaxigast. QX är för HBT världen vad Lunarstorm är för fjortonåringar. De fyller en viktig funktion i chansen att träffa likasinnade och de är snabba på nyheter som rör HBT världen. QX växer och växer, de kommer säkert snart att starta veckotidning.
Sylvester
Sylvester var först bland Sveriges gaycommunityn och finns där än, snyggare än de andra, och ibland mer personlig. ”Syllan” fyller en funktion för alla som inte vill vara som andra.
Aftonbladet
Tidningen som gjort allt de kan för att bli skvallerpress har lyckats. Ingen ”seriös” tidning i Sverige tas nu på så lite allvar som dom när det gäller nyheter, men å andra sidan älskar dom att skriva om alla kända homosexuella som finns. Så det kanske jämnar ut sig.
365gay
Man kan inte leva utan 365gay om man vill ha reda på nyheter från gayvärlden. De skriver om det jobbiga och de skriver om det roliga. Bevakningen är på topp och de utvecklar sig ständigt.
ÅRETS ARTIST
George Michael
George visar gång på gång att han kan. I en tid då hans privatliv är viktigare i media än hans musik släppte han ett album bättre än de flesta andra album. Hans röst är stark och hans texter likaså
Madonna
Madonna är aldrig slut. Gång på gång visar hon vart och hur skåpet ska stå. Hon är tuff och hon är cool. Hon är helt enkelt Madonna
Carola
Hon visade att Melodifestivalen i Sverige är Carola. När hon är med sitter miljoner och tittar. Halsfluss och konstiga åsikter spelar ingen roll. Sverige älskar henne i alla fall, och gör dom det inte älskar dom att inte göra det.
Helen Sjöholm
”Gabriellas sång” har blivit lite av en nationalsång för många HBT personer, och inte är det så konstigt. Med en sådan röst, och med en sådan värme som Helen utstrålar går ingen obemärkt förbi. En klar stjärna på den svenska himmeln
Eric Prydz
Med ”Call on me” visade Eric att musik inte behöver vara det allra minsta bra för att slå. När alla dansade till hans plåga undrade många om mänskligheten drabbats av virus. En storsäljare man blir glad av
Magnus Carlsson
Magnus har gång på gång visat att han kan. Dansband, pop, och så Alcazar. Numer står han ensam och han har många fans. Han är snygg, han är duktig och han älskar sitt jobb. Det syns!
ÅRETS TREND
Filmserier
Förr i tiden gjordes tv-serier i hundratals avsnitt. Numer är det filmen som tagit över denna idé. Wallander, Beck och Van Veeteren har alla det gemensamt att de kommer i massupplagor. En del suckar, andra hejar och många tjänar pengar
Nedskärningar inom TV
SVT och TV4 måste spara, och det gör man genom att spara in på de bra programmen. Kvar finns frågelekar dit man kan ringa och vinna 1000:- om man kan svara på vilket ord som gömmer sig bakom ”hejsna”, och så finns dokusåporna kvar fast numer med kändisar som inte kan dansa.
Intelligent design
Det tog ett tag men nu börjar det komma till Sverige. Denna idé om att Darwin hade lite fel och att andra har rätt. Trenden har funnits länge i USA så räkna med bråk nu när det börjar uppmärksammas här.
Ladda hem TV-serier
Numer ser man inte på serien på tv:n. För vem orkar vänta på att de svenska kanalerna ska börja sända? Nej, man laddar hem och man gör det fort.
Bloggare är vi allihopa
Numer bloggar nästan alla, och alla som inte gör det kommer snart börja. Kvällstidningarna insåg att man kunde dra nytta av det här så man sade till sina journalister att börja blogga. Skitsamma vad det stod i dom, det var närheten till folket man ville visa. Samtidigt exploderade bloggsajterna och succén var ett faktum.
ÅRETS KÄRLEKSSPRIDARE
Personer som med kraft sprider kärlek och värme omkring sig.
Karin Långström Vinge
Karin står för allt det goda som kristendomen kan erbjuda. Hon talar om kärlek på lika villkor och hon talar om jämlikhet. Allt detta ryms i en kvinna med ett enormt gott hjärta
Gunnel Nordin
Gunnel visar att inte alla föräldrar skäms över sina barn, att dom finns där hela tiden och att dom står upp för sina söner och döttrar. Hon är stolt över sin Roger och Roger själv, ja han ska vara väldigt stolt över sin mamma, vilket han säkert är
Mona Sahlin
Den ende av regeringens medlemmar som ständigt och öppet visar sitt stöd till HBT personer. Medan de andra är förvånansvärt tysta så går Sahlin i täten i tågen. Hon har visat att man kan ändra åsikt, och hon gör det stolt.
K-G Hammar
Han har fått mycket kritik av många för sin kamp för jämlikhet, men för enormt många andra står Hammar för en ny kyrka där det viktigaste av allt är kärleken. Han har förändrat och han har förnyat och han har fått Svenska Kyrkan att möta framtiden som en modern kyrka.
Det var de nominerade. Den 1 april kommer som sagt vinnarna att meddelas här på walentine.com.

Bookmark the permalink.

11 Responses to Walentine Awards 2006!

  1. Pingback: Mickey J Barczyk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *