Till minne av Albin

Dagbok 6 mars 2006

Jag hade tänkt skriva om mitt jobb idag, jag hade tänkt gnälla. Jag hade tänkt gnälla över att jag inte kunde sova för jag skulle snart dit igen. Ja, jag hade tänkt skriva ett inlägg där jag bara kände för att frossa i hur synd det är om mig men så…
Jag satt och tittade runt lite på de bloggar och sidor jag brukar besöka. På Ordbankarens blogg hittade jag ett inlägg om en kille som heter Albin, och när jag besökt hemsidan om Albin försvann ”lusten att” gnälla.
Albin fick bara bli 9 år, han var en liten pojk som rycktes ifrån sin familj i en trafikolycka den 27 januari i år. Påkörd, inte bara en utan två gånger och efter det var han liv släckt.
Det finns ingen förklaring, inga ord, ingen logik och ingen förståelse för varför en ung pojk som Albin var tvungen att dö. Jag grät när jag läste om honom, grät när jag såg hans söta min le mot kameran, grät när jag tänkte på det orättvisa i att människor som inte ens fyllt 10 år ska dö. Jag grät för hans familj som inte kommer få se honom växa upp, och jag grät för att jag inte kan göra något. Så maktlös man känner sig inför sånt här.
Därför tänker jag inte gnälla i min dagbok idag. Därför tänker jag visa Albin på samma sätt som jag visade Sebbe att jag minsann tänker ta vara på mitt liv. Jag har fått så många chanser, Albins liv hade knappt börjat. Det är så svårt att förklara för er hur jag känner, men minnena från alla otaliga strålningar och cellgifter kommer tillbaka på en gång. Tankarna om döden man hade då, rädslan för att försvinna, ensamheten, utsattheten och paniken. Allt bubblar upp igen och framförallt bubblar känslan upp att jag måste vara tacksam. För livet är något att vara tacksam för. Det är så skört, och det är så lätt att det försvinner.
Vila i frid Albin.

Bookmark the permalink.

2 Responses to Till minne av Albin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *