Nyduschad och nybäddat

Finns det något skönare än att nyduschad sitta ner med en kopp kaffe och bara känna att man känner sig hur duktig som helst? Nej, det gör det inte 🙂
Idag känner jag mig sån. Jag har varit hur duktig som helst idag. Det började med att fick för mig häromdagen att byta gardiner i datarummet. Idag insåg jag att dom inte ska hänga där utan dom ska bara i lilla sängkammaren (Jag är medveten om att det nu låter som att vi bor i ett slott, det gör vi inte, men en fyra bort vi i) När jag sedan är på väg ut mot köket inser jag att jag fan borde kanske ta ner julgardinerna nu *host* (Till mitt försvar vill jag säga att julgarinerna inte hade vare sig tomtar, julgranar eller nåt liknande på sig. De var knappt ”juliga” 🙂 )
Så fram med fönsterpust, balja, svamp och handduk! Första anhalt köket…
En stund senare sken fönstren och gardinerna jag fick av Eva-Britt för ett tag sedan kom upp utan nästan några ”Helvete va de hänger snett” alls. De blev jättefina! WOHO!
Fram med nya dukar på bord och bänk, som katterna självklart inspekterade med en gång. Köksbordet är för övrigt katternas. Vi har gett upp kampen om det bordet, så vi äter i storarummet.
Nästa anhalt lilla sängkammaren som fick putsat sina fönster och fick ett par skitfina spetsgardiner uppsatta, även dom från min ”extramma” Eva-Britt.
När jag sedan donat klart fönstren insåg jag att jag inte vill ha lilla sängkammaren som den var möblerad så fram med dammsugare och mopp. HÄR SKA STÄDAS!
När jag skriver lilla sängkammaren menar jag verkligen lilla sängkammaren. För jävlar va liten den är. Man kan inte ligga på sidan i sängen i rummet och få stånd för då blir det för trångt, så litet är det där inne. När jag sitter där ibland brukar jag filosofera om miljonprogrammet och vem som var tänkt att ha detta rum. Sossarna på 60-talet måste verkligen ha hatat sin befolkning…
Nåväl, efter 1 1/2 timme så var rummet klart och shit vad det skiner där inne nu. Själv var jag helt slut efter denna ommöblering men kände mig väldigt nöjd trots allt. Slutligen denna städardag gick jag igenom garderoben och strök en del kläder som såg ut som russin i ryget. Under tiden lyssnade jag på ”yrrol”. Jag älskar att dona i storarummet och se på TV eller rättare sagt lyssna på TV samtidigt.
Har bestämt att jag ska ge mig i kast med resten av köket innan jag börjar jobba igen bara. Det är underbar terapi att gå och dona och plocka undan. Framförallt att slänga saker är bra, man samlar på sig så mycket skit som inte behövs.
Så nu är jag nöjd som tusan och sitter här med mitt kaffe och njuter av att jag är så duktig. Ena molnet på en idag ganska blå himme är att jag talade med en vän som inte mår så bra alls just nu. Som tur är vill han ta itu med saker och ting och jag hoppas det löser sig för honom. Ska göra vad jag kan för att supporta honom. Han är en av dom som jag utan tvivel kan säga att jag aldrig klarat mig utan de sista åren, så det känns inte svårt att försöka hjälpa tillbaka.
Nu ska jag krypa ner i min säng och se på Die Hard 3! En film som är så underbart hjärndöd så man inte kan göra annat än att älska den. Att se Die Hard är bra för min läggnings skull också. Efter att ha fjollat omkring så mycket idag med gardiner och annat behöver man lite John Mclaine som motvikt!
Natti alla!
P.s Det där exemplet på hur liten lilla sängkammaren är kanske lät lite skrytsamt insåg jag. Fast jag har faktiskt vaknat en gång av att det var väldigt trångt. Fast då stod sängen intill väggen iofs… och jag låg väldigt nära väggen kom jag på nu….attans 🙁
😉 D.s

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *