Melodifestivalen 2006. Mina åsikter och dom är bäst!


Nu när allt är klart och vi bara har en sak kvar, att skicka Carola till Aten, så kanske borde få titta lite närmare på vilka låtar som kommer förlora mot Carola på lördag. Jag räknar upp dom efter det startfält som nu är klart och som man kan se på SVT’s hemsida. Jag kommer va elak när jag känner för det, och lev med det.
1. Sing For Me – Andreas Johnson
Jag avskyr denna låt, och jag avskyr Andreas Johnson. Jag har det lilla kravet att en person som ska sjunga ska ha sångröst och inte stå och mumla framför mikrofonen. Dessutom såg Anderas mer gay ut i delfinalen än vad jag någonsin sett en annan kille göra. Eller kanske inte bara gay, han såg ut som en blandning av gay och man insmord i kolasås.
Låten i sin tur låter som en extremt dålig blandning av 60-tal och brittisk film om arbetslösheten i Birmingham.
Bort bort bort!
2. Älskar du livet – Björn Kjellman
Nu från Birmingham till Paris och den franska schlagern. I alla fall om man får fråga Kjellman själv. Låten Älskar du livet ska visst vara en hyllning till den franska schlager musiken. Skillnaden för mig är att det sistnämna låter bra, det gjorde inte Kjellmans låt. Faktum är att jag vill hylla denna låt som en av de sämsta låtarna som någonsin ställt upp i den stora finalen. Kanske om man är påtånd och kanske om man käkar en väldgt massa Cipramil så kanske denna låt kan bli bra. Skickar vi denna till Aten så kommer EU höja avgiften för medlemmskap med det dubbla.
3. Jag ljuger så bra – Linda Bengtzing
Varför tillåter Linda att låtskrivarna gör henne till totalt puckad? Förra året sjöng hon om någon kille som låg med alla han såg utom just stackars Linda. Detta gör hon till toner som ungefär låter ”Haha, jag är mest olycklig i hela världen men det förstår jag inte själv för jag är så puckad”
Så kommer då årets låt som också går ut på ungefär samma sak. Jag förstår ingenting, för Linda är ju en duktig tjej. Tuff, cool och framåt. Kan ingen ge människan en trovärdig låt?
När det gäller låten är den väl ganska svängig och kanske skulle den funka utomlands om Linda sjunger på Svenska. Då är det ju ingen som kommer fatta vad hon sjunger.
4. Night Of Passion The Poodles
Detta är coolt! Egentligen så långt från Melodifestivalen som man kan komma, och det är lite av grejen med denna låt. Vinna lär den inte göra, men den är faktiskt riktigt bra. Helt klart ett värt ett bättre öde än att spelas på lördag och sedan aldrig mer. För gayklubbarna lät inte spela Night Of Passion ofta. Gör dom det kommer homosarna titta på varann och fråga ”Va e de här för nåt?”

5. Lev livet – Magnus Carlsson
Detta låter otroligt mycket som låtar av Glennmark gör, och det betyder att det låter trallvänligt och kanske kan låten få en framtid efter festivalen just för sin trallvänlighet. Magnus är snygg också, vilket kommer göra att några köper skivan för den sakens skull. Dessutom låter Magnus bra, vilket på något sätt kan ha någon betydelse i sådana här sammanhang. Fast samtidigt:
”Alla dina vackra SMS, dom vill jag bara slänga, och dina nummer och din adress, dom ska jag förtränga”…
Det låter ändå lite Linda Bengtzing varning på låten!
6. Mama Take Me Home – Rednex
Jag ska erkänna, jag föll direkt för denna låt! Den är så underbart enkel, glad och trallvänlig. Man blir helt enkelt glad av den här lilla saken på 3 min. Dessutom tror jag att Rednex är dom enda förutom BWO som har en chans utomlands för där vet man vilka de är. Take me Home är en glad skit, ingen Mozart men heller inte ”åååå jag ääääääälskaaaaaar diiiiiig” vilket i alla fall jag är tacksam för
7. Evighet – Carola
Vad som egentligen hände i Skandinavium igår kommer psykologer i lång tid framöver diskutera och analysera. För det var ingen melodifestival, det var ett väckelsemöte och Jesus var för dagen iklädd lång blå klänning och kallade sig för Carola.
Sen SVT släppte alla bidragen på sin sajt så har jag nu sett Carolas låt ett tiotal gånger, och för varje gång tycker jag allt mindre om den och det beror på Carola själv. Allt är så äckligt tajmat. Hennes blick upp mot ”taket” i Skandinavium när hon sjunger ”Jag älskar dig”, och hennes vänsterhand som emellanåt lyfts upp när hon vandrar. Det är för mig otäckt och jag undra mer än en gång hur hon kunde vinna så stort.
I Evighet är en stark låt, inget snack om det, men om vi ska vinna den här tävlingen i Europa, vilket väl är tanken även om vi skickade Martin Stenmark förra året, så kan vi inte skicka denna låt. För vi glömmer i Europa att medans vi här i Sverige älskar/hatar Carola så skiter man i Carola där ute. Människan har vunnit Eurovision en gång och vem där ute bryr sig om det? Fast det spelar ingen roll. Carola besitter en egen position i det här landet. Hon hade kunnat slå ihjäl homosexuella med små söta vita randiga kattungar som tillhyggen och folk hade älskat henne i alla fall, så stor är hon! Nu vet vi att hon egentligen inte på något sätt är elak, kanske något naiv. En del av oss, undertecknad är en av dom, klarar inte av henne men inte lyssnar svensken på oss. Nej på lördag kommer han/hon sitta vid telefonen och Carola kommer kunna tacka oss och Gud för segern. Halleluja!
Mer vad jag tycker om låten? Jodå, en mycket stark schlager, mycket stark. Den är också mycket lik Att älska dig från förra året men strunt samma, det ÄR en bra låt. Carolas enorma röst gör låten antagligen bättre, fast jag tror att detta är en låt som ska höras live. På skiva tror jag inte styrkan blir det samma, då får man ju dessutom titta upp mot ”taket” själv när man sjunger med i ”Jag älskar dig”.
8. The Name of Love – Magnus Bäcklund
Den här låten är för mig ganska neutral. Den är inte dålig, men den är heller inte direkt bra. Tror den kommer gå halvbra på lördag och nu när skinnbyxorna inte skulle få va med kommer jag i alla fall inte rösta på den. För han hade snygg rumpa lille Magnus 🙂
9. Idag och Imorgon – Kikki Danielsson
Det var ju ganska längesedan Kikki faktiskt gjorde nåt och det är faktiskt lite kul att se henne i de här sammanhangen igen. Jag kommer ihåg både Dag efter dag och Bra Vibrationer och det här är väl inte så värst långt där ifrån. Detta är en gayklubbs låt helt klart, en sån som sätts på när drinkförsäljningen går ner framåt småtimmarna. Är det riktig fest har någon på sig likadana kläder som Kikki hade i deltävlingen så snälla Kikki…..
BYT KLÄDER!
10. Temple of Love – BWO
Utan någon som helst diskussion skulle denna låt ha mest chans utomlands. BWO börjar blir stora som attan i öststaterna och är så sakteliga på väg att ta över resten av Europa också. Med tanke på att Eurovision numer har 483 länder som ska rösta så skulle denna låt tilltala en stor del av dom. Själv anser jag inte att Tempe of Love är något av det bästa som BWO gjort, men egentligen vad spelar det för roll. Låt Martin Rolinski le mot kameran samtidigt som han stryker sitt hår bakåt en enda gång. Då kommer varenda homo i Europa få erektion och de kommer rusa mot telefonerna och rösta. Samtidigt kommer hemmafruarna titta lite snett på sina män och skynda sig ut på dass i sällskap med, ja just det en telefon.
Männen i sin tur kommer buttra sitta kvar och tänka, ”Varför lade dom ner Tipsextra”
Detta var mina åsikter om årets final i Melodifestivalen. Det blir ingen direkt spännande tävling när Carola är med i år, men strunt samma. Det är kul i alla fall!
Så nu är det väl bara en fråga kvar…
Varför måste finalen gå i Globen?

Bookmark the permalink.

8 Responses to Melodifestivalen 2006. Mina åsikter och dom är bäst!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *