Låt hjärtat va mé – Arvid berättar


De närmaste veckorna kommer en ny liten ”serie” dyka upp här på walentine.com. Då jag alltid eftersträvat att inte vara som andra bloggar tycker jag att det ibland är kul med lite nya grepp och annorlunda innehåll. Att jag är intresserad av människor kommer väl inte som en direkt chock för någon och att jag tycker vi kan lära oss massor av den äldre generationen är jag också känd för att tycka. Därför har jag börjat skriva på något jag kallar för ”Låt hjärtat va mé – Arvid berättar”
Arvid är en äldre herre på 95 år som jag haft äran att lära känna på mitt arbete. Han är för sin ålder väldigt pigg och han är framförallt ett levande uppslagsverk i svensk nutidshistoria och framförallt göteborgshistoria. Man kan nog inte bli mer ”en gubbe från gôtet” än vad Arvid är och han älskar att berätta.
Så jag satte mig helt enkelt ner och lät honom berätta om sitt liv. Han som var 4 år när första världskriget startade och som låg i beredskap i värmland under det andra. Han som var 11 år när kvinnor fick rösträtt och som fortfarande tänker med sorg i hjärtat på vad som skedde i Ådalen 31. Arvid som tycker att Skanskaskrapan i Göteborg är det fulaste huset i världen och som tycker att ”Stan änna blitt knepig.
Så under de närmaste veckorna kommer jag lägga ut berättelsen om Arvid. Jag hoppas och tror att ni kommer tycka om det.

Bookmark the permalink.

4 Responses to Låt hjärtat va mé – Arvid berättar

 1. Intressant. Sånt gillar jag. Speciellt när äldre själv får berätta utan att media vrider om det.

 2. Walentine says:

  Ja jag ska inte vrida 🙂 Det lovar jag, han ska få berätta.
  Ska bli riktigt kul att skriva ner allt

 3. Ordbankaren says:

  Mycket intressant. Jag kommer att följa detta noga.

 4. ixgames says:

  Mycke Intressant ..!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *