Idag kommer Carola vinna deltävling 4 i Göteborg


Nu verkar de flesta vara säkra, Carola kommer vinna i Göteborg och hon kommer gå vidare till Globen, och hon kommer dra till Aten och hela Europa kommer stanna upp och alla kommer bli lyckliga.
Jag tycker Carola är en fantastisk konstig människa. Hon har en sagolik röst, och hon har samtidigt gjort så extremt mycket dumt så ingen annan kommer ens i närheten av henne när det kommer till Löpsedelsälskling.
Just nu tävlar alla tidningar om vem som kan skriva mest om hennes bantning, sång, uttalanden, kläder och homofobi. Dessutom hade visst stackars Carola blivit utsatt för en blottare i Göteborg! Sånt gör vi här, vi Göteborgare. Vi hänger ut dasen och sjunger ”Du é välkommen té Gôteborg, ett gnistrande glatt Gôteborg”
Idag på Expressens löpsedel stod det att ”Carola lämnade intervju på grund av sexfrågor”. Sexfrågor Expressen? Är det sexfrågor när det handlar om att Carola och hennes kyrka anser att man kan ”bota” homosexualitet med förbön. I Expressens värld är säkert sådana frågor sexfrågor, men det mesta i Expressens värld är ju sex så varför inte det också.
Carola visade i alla fall sitt rätta jag genom att kalla på sin personal och avbryta allt ihop. Ännu en prick i det protokoll jag har som heter ”orsaker att avsky den offentliga Carola” kunde läggas till, jag har föressten massor med prickar där i nu.
Så Carola kommer vinna, och hon kommer göra det stort. För mig spelar det mindre roll hur låten är, jag vill inte att hon ska vinna i alla fall. Även om jag uppenbart är den ende svensken som inte kan med henne så anser jag att hon förverkat all trovärdighet för all framtid. En människa som ena dagen står i kycklingdräkt och talar om Guds Ord, och nästa dag talar om att bota mig med lite Halleluja, och i nästa stund kommer ut på en scen med orden ”Ledig” blinkande på brösten när hon och hennes pastorskollega Runar gjort slut är för mig en hycklare.
Fast, kanske ska man ändå avsluta med några ord på recensionen av Carolas låt. Texten kommer från QX och tidningens Ronny Larsson som redan hört låten på repet…
Jag kapitulerar fullständigt för Carolas segerbidrag, och att det skulle gå på något annat sätt än vinst är lika omöjligt som att man skulle kunna bota bögar med förbön. En underbar vinnare.
Underbar? Tja, kanske det. Vad vore Sverige utan Carola? Kanske något smartare, men samtidigt väldigt mycket tråkigare.

Bookmark the permalink.

2 Responses to Idag kommer Carola vinna deltävling 4 i Göteborg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *