Idag gäller det! Finaldags!


Det är dags! Fram med Chips och Dip. Fram med öl och vin och för er som vill, drinkarna. Finalen är här. Dags för att under 2 timmar få blir förbannad på att fel låt vann.
Jag tänker inte gå in så mycket på låtarna som är med, den biten har jag redan avklarat. Det jag däremot funderar en del på är hur hysteriskt denna festival har blivit och samtidigt vilket misslyckade delfinalerna har visat sig vara tävlingsmässigt.
För svensk del har det ju blivit succé av stora mått, även om årets låtar visar att det är dags att byta stil nu. Kan man inte få fram bättre musik och artister i delfinalerna än skiten som Fandang och Östen med resten ställde upp med frågar man ju sig hur de 3000 låtar som inte kom med lät. Detta års 2 första delfinaler gick ju också ganska obemärkt förbi, delfinal nummer 3 pratade med en hel del om och sedan då, så kom Göteborg och Carola och så blev det PANG!
Den senaste veckan har man nu sedan diskuterat om Carola kommer vinna och med hur mycket. Spelbolag stoppade spel på festivalen för de var så säkra på att hon skulle plocka hem det. Andra artister gick redan innan finalen ut och klagade på att Carolas låt inte har en chans i Aten, om man ska tro något på kvällspressen vill säga. Diskussionerna har varit i full gång och Carola trivs självklart. Än en gång är vår egen primadonna där hon trivs bäst, i rampljuset.
Saken är bara den att Melodifestivalen har i Sverige blivit en final enbart för Sverige. Många älskar att följa den men intresset för den stora Europafinalen verkar mindre och det gör att man ibland ifrågasätter varför vi ens då ska tävla. För visst ska vi väl gå in för att vinna i Europa om vi nu ens har festivalen?
Då måste ju också en låt som har en chans utomlands vinna här. Förra året tyckte juryn mest om Martin Stenmark, och visst var väl Las Vegas en kul låt de 2 första gångerna man hörde den. Dessutom var han skitsnygg och sexig i skinnbyxor, men det räcker inte. Man måsta ha antagligen en helt rätt låt eller så måste man vara känd innan. Låt nummer 10 i dagens startfält är väl den låt som har bägge de sakerna. Därför hoppas jag på dom, just för att dom har en chans att vinna Europa.
Annars har också festivalen gjort att man blivit påmind om hur extremt mycket skit kvällspressen kan klara att skriva ihop på 4 veckor. Rubrikerna har varit många, och tidningarna har haft krig i vem som kan skriva mest osanningar, idiotier och rent bullshit. Styrelserna på Aftonbladet och Expressen borde allvarligt fundera på att byta ut sina chefredaktörer nu och sedan borde man försöka återgå till att bli tidningar igen.
Vågar jag gissa att redaktionerna på tidningarna jublade mest av alla när Carola vann delfinalen i Göteborg förra lördagen? Carola säljer lösnummer, och denna vecka har hon gjort ett bra jobb för dom. Men allt har ändå inte handlat om Carola. Alla har fått sin del av ”bevakningen” och allt har trissats upp till enorma rubriker som skriker i svart. Det jag själv lärt mig är att det måste vara ett helvete att ställa upp i den där finalen.
Så nu är det snart 1 år kvar till nästa final. Då kommer den se annorlunda ut mot i år om jag förstått saken rätt. Jag tror det är bra att ändra formatet nu, innan det blir fiasko totalt. Då kanske vi slipper se Östen med resten någon mer gång. Bara att slippa dom gör att man kan få tillbaka tron på mänskligheten igen (Nej jag tycker inte att sån skit har i festivalen att göra, tyvärr)
Avslutningsvis har jag en present till eventuella journalister som läser på denna sida. Jag har satt ihop några rubriker som ni kan använda nästa år. Texterna under Rubrikerna får ni komma på själva men gör som i år, ta förra årets texter och byt ut namnen bara.
1. Svenska Folket rasar mot programledaren Magnus Carlssons sexskämt
2. Magnus Carlsson talar ut: Jag trodde jag skulle dö när man tände tomteblosset
3. Artisterna rasar mot nya jurysystemet: Detta är så orättvist
4. Djävulen talar ut: Jag älskar Melodifestivalen (Denna rubrik är avsedd för tidningen Världen Idag)
5. 6 av 10 homosexulla i Melodifestivalen har kräkts på allmän plats (även denna för Världen Idag)
6. *Valfritt artistnamn* talar ut: Jag sjunger för min döda hamsters skull
7. Göteborg rasar: Varför är alltid finalerna i Stockholm
8. Bert Karlsson rasar: Det här är skit
9. SVT sparar: Melodifestivalen sänds i svartvitt och i mono från Skansen.
10. *Valfritt artistnamn* svårt sjuk: Läkarna har varnat mig för att jag kan dö på scen ikväll
Så där! Jag bjuder på dom!
Så låt oss nu se fram emot 2 timmar av festival för Globen. Låt bästa låt som har chans att vinna i Aten vinna den svenska finalen, och låt oss för några timmar glömma allt tjafs med Carola. Hoppas hon gör ett bra jobb och så kan vi fortsätta tycka illa om henne i morgon.
Låt Bäste man/kvinna/gruppp vinna!

P.s Jo en sak. Jag vågar nästan slå vad om att Carola kommer göra ett skitbra uppträdande idag. Känns lite så med tanke på allt snack om rösten 🙂 D.s

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *