Detta med inkomster igen…


Är det fel att försöka få ihop lite pengar på sin hemsida?
Bloggar gör man ju för attman vill, om det sedan är om politik eller ”min tur i parken med barnen” spelar ingen roll. Bloggandet kommer ju av att det helt enkelt är kul att blogga (Här kan jag ju då också säga att jag vill pissa på datorerna som håller i kvällspressens så kallade bloggar. De är inget annat än ett nytt sätt att förstöra det fria ordet)
Ganska snart märker man också att kostnaderna skenar en del. Jag har fått bta webhotell 2 gånger sen jag började blogga. Första gången för att det gick för sakta, andra gången på grund av platsbrist och att bandbredden inte räckte till.
Detta är ju samtidigt kul, ens sida växer och det tackar man för men då kommer också kostnaderna.
Visst kan man lägga sig på en bloggsajt som blogcity men jag är lite allergisk mot sådana och känner att det är roligare med en egen domän, man blir helt enkelt lite mer ”egen” då.
Hur ska man då få in pengar? Google Adsense är ju populärt men Google blir samtidigt sura väldigt lätt och om du så mycket klickar på din egen reklam stänger dom av dig, och ju mer jag läser om detta företag inser jag att de är inget att lita på. På nätet finns det många exempel nu på människor som fått sina konton avstängda utan att ens få en förklaring från google. Nu kör ju MSN snart igång med en liknande tjänst som Adsense och den ska det bli spännande att se vad den kommer ge. Jag är väl den ende i hela världen som hellre ser en värld med Microsoft än med Google. Jag har aldrig riktigt förstått människors enorma kärlek till Google. De vill tjäna pengar som alla andra, men det verkar vara mer OK att göra det om man heter Google än om man heter MSN. Google leker i alla fall gudar med sitt Adsense program.
Jaja skit i Google, de lär ramla ner på jorden de också inom kort. Själv har jag plockar ner mina Adsense annonser, jag hamnade i bråk med dom och verkade iofs vinna den bataljen men hade då tröttnat. Jag ser fram emot mer konkurrens på det området måste jag säga.
Det finns ju också andra sätt att få in lite pengar till sin sida. Tradedoublers och andra finns ju, men samtidigt kanske inte dom ger så mycket pengar. Fördelen med Adsense är ju också att annonserna är, i alla fall ibland, vinklade lite åt det håll texten du skrivit ligger åt. Det genererar mer pengar så klart. Samtidigt vet vi alla om svårigheten med att få folk att klicka på annonserna.
Själv har jag aldrig förstått det där, detta hat mot annonser. Så länge det inte ser ut som på Aftonbladets sajt spelar det väl ingen roll? Om personen som driver en sida kan få in 30 öre kan man väl bjuda på det eller?
Kanske man ska ”tigga” pengar?
Man kanske skulle ha en sida där folk kunde donera pengar, t.ex genom paypal och samtidigt skaffa sig en SMS tjänst där folk kunde skicka ett SMS som kostade 10:- och som ger en liten slant (och med tanke på hur mycket bolagen tar i avgifter så är det verkligen småslantar vi talar om)
Eller så struntar man helt enkelt i att försöka få in några slantar alls och så får det bli som det blir. Det som är synd är att inte fler företag insett hur många som verkligen läser på bloggarna. Med attraktiva annonser och självklart reklam för bra produkter skulle alla kunna tjäna på detta, men det kommer väl. Om inte kvällstidningarna hinner före där också.

[tags]bloggar, reklam, annonser, Adsense[/tags]

Bookmark the permalink.

2 Responses to Detta med inkomster igen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *