Brev till Gud


Hej Gud! Det är jag igen!
Jag tänkte först skriva till Dig redan förra månaden, då mest för att klaga på Dig. För du svarar så dåligt tyckte jag då. Fast visst, du får väl massor med brev varje dag och du har väl en del annat att göra. Att jag inte skrev till Dig då som jag tänkte beror på att jag satte mig ner och funderade lite. Jag funderade på vad som hänt i ens liv och en hel del på Dig. Du vet ju att jag tvivlar, och det gör jag fortfarande men ändå någonstans tror jag nog på Dig i alla fall.
Kan man tro på Dig Gud, just som den Gud som det står om i Bibeln men ändå att man ställer sig ganska tvekande till en del saker. Ja, egentligen inte till en del utan till en massa saker faktiskt. För mellan dig och mig Gud, visst står det mycket i den där boken som är helt vrickat va? Gjorde du verkligen en korrläsning av texterna innan du släppte ut dom på marknaden? Om jag vore Dig skulle jag nog dra in försäljningen ett tag och ändra en hel del. Får jag då passa på att ge lite tips?
De där lagarna, de över 600 någonting, som står i Gamla Testamentet, ja dom borde Du verkligen se över. En del av dom är, om Du frågar mig, ganska konstiga och de fungerar inte alls in i ett modernt samhälle.
Vidare borde Du göra en lite mer vändning mellan Gamla och Nya Testamentet. Jag önskar att Jesus kunde fått leva ett tag till här på jorden, kanske hade han då haft tid att lite mer i detalj verkligen berätta vad som ska tas med från GT och inte.
Som det är nu har Du många som väljer och vrakar lite som dom vill. Ja, Bibeln har blivit rena smörgåsbordet för vissa som säger sig vara anhängare till Dig.
Fast nu ska jag inte vara sån! Herrejösses, Du har ju skapat oss, nog sjutton klarar väl Du av att ändra det där själv. Annars får du höra av Dig om Du har några frågor. Jag ställer gärna upp.
Har Du kvar brevet jag skrev senast? Då skrev jag mycket om det där med män som har sex med män och allt tjöt som är runtomkring det. De där som är emot sådant har tagit nya friska tag nu vill jag lova. De har startat ett nytt upprop, denna gång tillsammans med både boxare och läkare. Fast uppropet använder inte Dig så mycket den här gången, nu talar dom om mänskliga rättigheter och sånt. De gör verkligen allt Gud för att krossa de homosexuella, håller Du inte med?
Blir inte Du arg när vissa människor säger sig följa Dig men istället sprider hat och elände omkring sig. När man tänker på Din son tänker man ju verkligen inte på ondska, men många av dom som gömmer sig bakom Dina ord säger att de minsann har rätt att säga och göra som de vill, för det står i Bibeln.
Du ska veta vilket jobb många av dina präster har idag. De blir kallade för syndare och lögnare och allt möjligt elakt, bara för att de vill sprida ett budskap om ren kärlek. För kärlek tyckte ju Jesus om! Det vet ju Du om någon, och visst ska vi väl sprida det budskapet och att det ska få gälla för alla väl?
För jag vill inte tro Gud att Din avsikt var att sätta den kraften i människor som Ulf Ekman och Åke Green. Jag har föresten kommit på ett bra ordspråk som du ska få av mig när det gäller Ulf Ekman…
Om Gud fick hicka varje gång Ulf Ekman säger Halleluja i en predikan skulle jordbävningar komma uppifrån
Var inte det bra Gud? Det är lite underfundigt och småelakt. Hoppas du inte tog illa upp men jag vägrar samtidigt tro Gud att sneluggskammade människor som Ekman är dom rätta att förtälja Dina ord. Lika lite tror jag att Carin Stenström är det, eller varför inte Alf Svensson och Göran Hägglund. De sista vill ju blanda in dig i politiken också, lite väl mycket tycker jag. En annan lustig sak är att alla nämna har samma frisyr nästan. Ja kanske inte Carin Stenström men man vet ju aldrig. Står det i Bibeln att man ska ha snelugg?
Jag tänkte som sagt skriva till dig Gud för jag var besviken på Dig. Jag var besviken på att Du aldrig svarade när man försökte kontaka dig, men så en dag satte jag mig ner och tänkte och jag tänkte. Jag tänkte på allt som skett i mitt liv, och jag tänkte på allt som kanske kommer ske. Jag tänkte på människor jag mött på mitt livs väg som gjort mig gott och människor som gjort mig illa.
Vet Du vad jag kom fram till Gud? Att jag alltid tänkt på dig. När jag ser tillbaka på mitt liv Gud har jag alltid sökt svar hos Dig, men innan har jag gjort det i ilska. Jag till och med svor en gång emot din son i en kyrka. Tyst för mig själv svor jag och jag var arg och hatisk. Jag var arg och den jag var arg på kunde jag inte vara det på, så jag riktade ilskan mot dig. Det var väldigt dumt gjort Gud, och är en sådan sak jag uppriktigt skäms för.
Samma sak gjorde jag när jag blev sjuk och sedan blev sjuk igen och igen, då blev jag också arg på Dig. Jag hatade Dig Gud! Jag hatade Dig för att Du gjort mig sjuk, men när jag blev frisk igen tänkte jag inte på det. Jag tror inte det var Du som gjorde mig frisk Gud, men det var heller inte Du som gjorde mig sjuk. Sånt kom jag på där jag satt och tänkte. Frågan som då dök upp i mitt huvud var: Om jag alltid gick till Dig när jag var arg på Dig, varför gjorde jag det inte när jag var glad?
Den senaste tiden har jag genom mitt skrivande fått den stora äran att träffa många underbara människor som alla har det gemensamt att de jobbar i en kyrka där man talar mycket om Dig. Dessa människor har aldrig dömt mig, förkastat mig eller hånat mig. De har stöttat mig, tröstat mig och till och med skrivit om mig! Du anar inte hur glad jag är för det Gud. För det har gett mig en styrka att fortsätta mitt sökande efter både Dig men också efter mig själv.
För jag tror nog allt Gud att jag har Dig någonstans inom mig. Bryter mot Bibeln gör jag ofta, varje dag tror jag, och ska jag vara ärlig har jag inte direkt dåligt samvete för det heller. För jag tror du ser hela mig. Igår t.ex när jag satt bredvid den där döda kvinnan på jobbet och sade farväl, då gjorde jag en fin sak. Inte för att jag var tvungen, utan för att jag ville det. När hon nu kom till dig var hon redo, och hon hade fått ett värdigt avslut. Det hade jag och mina kollegor ordnat. Hennes familj har ljusa minnen från oss nu, och de kan sörja sin mamma och mormor på ett sätt där ett lugn finns. Sådant tror jag att Du ser mer på Gud, och visst tusan stuntar du då i om jag skickar ett litet SMS till en kille sen där det står ”Du är så söt lilla Tuss” i.
Visst ltittade du idag när jag satt på sängkanten hos den där farbrorn som först var så ledsen och som jag försökte lugna. Visst skrattade du lite när jag och han sen avslutade kvällen med ”Ja det är våren, det är våren. Som har kommit igen, och med den kärleken”. Visst är det sådant du ser på Gud? Klart det är! Du skapade ju den första moderna människan, din son. Jesus hade gillat det, kanske inte vår sång för det var ganska falskt, men han hade gillat handlingen.
Så egentligen kanske det inte är så mycket jag vill säga Gud. Kanske bara att mitt sökande går vidare. Jag är inte klar än, och jag tror kanske aldrig att jag kommer kunna kalla mig kristen, och Kristen light finns väl inte va?
Men jag tror att jag ändå funnit en trygghet i dig. En trygghet som gör att jag vill fortsätta leta och framförallt fortsätta leva.
Så ta inte illa upp Gud om jag skriver saker när jag blir arg. Ta inte illa upp om jag kanske inte tror på att Jesus återuppstod eller att Moses klöv ett hav. Ta heller inte illa upp om jag hånar dom som hånar mig i ditt namn. Jag vet ju Gud att jag fått en egenskap som de saknar, jag kan tänka själv. Den egenskapen är jag mycket glad för.
Ta hand om dig Gud. Vi hörs säkert snart igen!
*kram*
/Walle

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *