10 tröstare


Ordbankaren föreslog på sin sida att man ska lista upp 10 låtar som kan trösta en när man är depp, ledsen eller då man helt enkelt bara behöver ryckas upp (vilket ibland ju kan vara det samma som att först gråta ut en skvätt)
Enya – Only Time
Jag har älskat Enya ända sedan Orinoco flow och kommer älska Enya till den dagen jag dör. Då ska hennes musik spelas på min begravning. Hennes lugna musik och hennes texter får mig att både gråta när det behövs och slappna av när jag behöver göra det. Only Time är en av de bästa låtar hon gjort.
Psalm 249: Blott en dag
Jag är kanske inte mycket för religiös musik men jag älskar denna psalm. Tycker den är så vacker och så stark. En av de få psalmer jag kan utantill. (hoppas psalmnumret är det rätta)
George Michael – One more try
Denna låt deppade man till i sin ungdom, och denna låt deppar man till som vuxen. Det är en av Michaels bästa ballader och många tårar har fällts till denna sång.
George Michael – You have been loved
Jag är ett stort fan av George Michael och därför får han med två sånger på denna lista. You have been loved är en sång om tro och styrka, och styrkan man kan få av sin tro. Jag ryser när jag hör den, och kryper ihop i soffan.
Helen Sjöholm – Gabriellas Sång
Detta är min nationalsång. När hoppet känns långt borta och man tappar tron lyssnar jag på denna sång. Den är så stark och så vacker. Den ger mig kraft och den förklarar för mig ibland när jag bara frågar mig själv ”varför”
Shirley Clamp – Min Kärlek
Tröstare behöver ju inte vara ballader. När jag spelar denna låt vaknar bögen i mig. Jag älskar den, och många är gångerna man vickat på rumpan till ”Min kärlek AHA”, och shit vad glad man blir varje gång 🙂
Sarah Mclachlan -Angel
En av de finaste låtar som gjorts tycker jag. Hennes röst skakar om en och man blir vemodig och lycklig på samma gång. Fantastisk!
Aram Chatjaturjan – Adagio för Spartacus och Phrygia ur Spartacus
Ok, detta är ingen ”låt” men jag älskar klassisk musik och detta är ett stycke som får räknas lite som en favorit. Att lägga sig ner i soffan, sluta ögonen och blunda med denna musik påslagen är fantastiskt, mäktigt och vackert. Musiken är känd från serien Onedinlinjen och visst känns havet komma emot en när orkestern tar i från fotknölarna.
Peter Lemarc – Mellan månen och mitt fönster
Lemarcs låtar trollbinder mig, och denna låt är nog den som spelats ofta. Text och musik både värmer och gör en kall. En låt att fundera till samtidigt som man sjunger med.
Enigma – Sadeness
Detta är underbart! Blandningen av det lätta tillsammans med munkar som sjunger kan inte bli annat är super. En låt för mys, en låt för avslappning och en låt bara för att få koppla bort allt runt omkring en. Första albumet med Enigma spelas flitigt än här hemma, fråga mina grannar 😉
Det var min lista det 🙂

Bookmark the permalink.

One Response to 10 tröstare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *