Öststaterna visar sitt rätta jag

Öststaterna, som ju alla är så glada för yttrandefriheten som kom med Sovjets fall visar allt mer sitt rätta jag.
Vissa politiker i Polen har visat sig vara enormt homofobiska. Moskva förbjöd en gayfesival och nu är det Tjeckiens tur. President Václav Klaus stoppade igår lagförslaget om en partnerskapslag. Lagen röstades igenom av underhuset och senaten men i och med presidentens veto är nu lagen lagd på is och allt får göras om. Klaus säger sig ha som motiv att en majoritet av ledamöterna i underhuset inte antog lagen då en stor del av dem inte var närvarande. Vid omröstningen i december var det 86 som röstade för och 54 mot medan 7 la ner rösterna och 53 var frånvarande.
Nu ser det ut som om det inte kommer bli någon partnerskapslag på länge i Tjeckien.
Personligen anser jag att det snart är dags att väst knäpper de här länderna på fingrarna. De om några länder borde uppskatta människors rätt att leva som de vill. Istället ser vi en allt tydligare ström mot det motsatta där beslut tas som gör det allt svårare för vissa att få känna sin frihet.

Bookmark the permalink.

2 Responses to Öststaterna visar sitt rätta jag

 1. Ordbankaren says:

  Om du någon gång försökte analysera aningen djupare varför människor inte hänger med i ditt resonemang så tror jag att du skulle lugna dig lite.
  Alla tänker inte som dig och mig. Det finns en tröghet som måste respekteras. Titta ut över världen och se att processerna mot fullständig acceptans är olika.
  Att raljera över nykläckta demokratier och deras brist på förståelse gagnar ingen. Tid behövs och se tillbaka på Sveriges historia. 1979 var en homosexuell fortfarande betraktad som sjukdom i Sverige. Hur kan du då begära under av nykläckta demokratier?!
  Du är ibland så forcerad att du endast ger belackarna vatten på sin kvarn. Allt har sin tid….

 2. Walentine says:

  Ordbankaren,,, jag ser inte länder som Polen och Tjeckien som nykläckta demokratier.
  Bägge länderna kämpade länge mot Sovjet och de skrek efter demokrati.
  Tjeckien har sedan öst föll kämpat hårt för att bli ett ”västland”. En stor del av landets turism baserar sig på att ”vi” ska åka dit. De har skrikit ut att de vill bli som oss och nu är de också med i EU. En organisation som bland annat finns till för att folkgrupper och liknande inte ska vara nedtryckta längre. Just nu sker allt tvärtom när det gäller HBT frågor.
  För mig finns det ingen gråzon i detta. Antagligen har man lagar för eller så sätter man lagar emot. Dessa länder sätter nu lagar emot och förtjänar en rejäl smäll på fingrarna.
  Att landet idag gör såna här saker anser jag vara rent fel på alla sätt, och att gömma sig bakom att landet är nytt som demokrati håller inte. Dessa länder borde om några uppskatta yttrandefrihet och människans förmåga att vara olik. Gör dom inte det kanske dom inte skulle vara med i en organisation som i grunden ska stå för dessa saker.
  Att homosexuella just nu genomgår en enormt svår period i de forna öststaterna måste det rytas ifrån. Jag tänker inte acceptera att mjäka och gullegulla. Varför ska man det? Det får vara slut med det nu. Politikernas stöd har vi ju inte, så då får vi göra nåt själva.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *