Ok Då, jag får väl kommentera påhoppet på Världen Idag

Täppas Fogelberg: Vi låter katter pinka på tidningen

Världen Idag blev enligt sig själva utsatta för allvarliga påhopp när Täppas Fogelberg i P1 ska ha sagt följande:
”Världen idag är en tidning som vi använder för att låta katterna pinka på här på redaktionen”.
Enligt tidningen ska Upprördheten och protesterna bland radiolyssnare ha varit många efter Fogelbergs kommentar.
Jag tar lite från tidningen:
Iett samtal – i det populära programmet Ring P1 – med en av tidningens läsare sa Fogelberg att ”Världen idag är en tidning som vi använder för att låta katterna pinka på här på redaktionen”. Han tillade att tidningen ”är helt styrd utav av Livets ord som sådan, den är lika tillförlitlig som … den är jätteanti-islamsk. Det är som att låta kfml-r beskriva socialdemokraterna.”
Läsaren invände: ” men den för fram sakliga saker”
Täppas replikerade. ”Oj, oj oj, är det sakligt så är jag Bellman”.

Och nu klipper jag och klistrar lite som jag vill. Jag vill också försöka påvisa hur mycket tidningen idag vrier och vänder på allt. Texten i kursiv stil är från Världen Idag…
Efter programmet var det många som hörde av sig till Sveriges Radios lyssnarservice:
– Oj, det är många som har ringt, säger Elsa Degerman en av dem som tar emot samtal på lyssnarservice.

När man läser detta kan man nu tro att kanalen blivit nerringd…
– Runt 15 personer ringde efter programmet. Det brukar inte vara så många som ringer om ett och samma ämne. Jag kan tänka mig att vi har missat många som kan ha ringt direkt till redaktionen på P1, säger Elsa Degerman
WOW! 15 personer! Är det SR som är i svår kris eller kan det vara så att 15 personer inte är så många?
Granskningsnämnden för radio och tv hade vid lunchtid på torsdagen tagit emot två anmälningar med anledning av Fogelbergs uttalanden. Hack Kampmann, är handläggare vid nämnden:
– Vi har stor vana av att behandla anmälning mot Täppas Fogelberg. Han anmäls inte så sällan för provokativa uttalanden, säger Kampmann och berättar att Fogelberg fällts en gång för uttalanden mot utförsäljning av allmännyttan.

AH, jag visste det! Täppas Fogelberg har gjort det igen! Han har anmälts tidigare och självklart är han inget att lyssna på för:
Senast den 30 november i fjol fällde Granskningsnämnden Ring P1 för att programledaren uttryckt sina personliga åsikter.
Han kör med egna åsikter. Sånt gör att man tappar trovärdigheten hos folk.
Men nu undrar man ju lite hur SR kan tillåta detta. Hur kan de tillåta påhopp av detta slag. Påhopp som fått miljoner (eller 15) människor att sätta kaffet i vrångstrupen. Världen idag har svaret:
Med tanke på att RFSL:s pressansvarige Pether Öhlén är en av producenterna på Ring P1 är det lätt att föreställa sig vilka stämningar som råder på redaktionen. Påhoppen på Världen idag tyder på att programmet knappast är en plattform för lyssnares uppfattningar, vilket sägs vara syftet, utan snarare för Täppas och Öhlén.
Jag visste det! Det är en bögjävel som styr! En s y n d a r e som sköter spakarna. Då är det väl inte konstigt att de släpper igenom människor som Täppas! Vi kan alla utgå ifrån att detta inte stannar där. Alla som skrattar åt Världen Idag är från gaylobbyn! Det kunde man gett sig fan på!
Sedan då detta med Livets Ord:
Täppas vet dessutom mycket väl att Världen idag är en fristående tidning som ägs av 900 aktieägare, mestadels privatpersoner, och där redaktionsledningen arbetar självständigt i förhållande till ägarna. Påståendet att redaktionen är styrd av Livets ord är bara ett missriktat sätt att misskreditera både församlingen och tidningen
Just det Täppas! Att Världen Idag är som en gudstjänst tillsammans med Ulf Ekman är bara en slump, det fattar du väl! Att tidningen skriver om de saker som Livets Ord ständigt talar om är också en slump, men vad förstår du egentligen Täppas. Du har ju medlemmar i RFSL på redaktionen.
Ja det är tur att Världen Idag finns. Det är tur att det finns tidningar som fortfarande slåss för de rätta värderingarna i samhället.
Nu ska jag gå och byta på kattlådorna. Jag är så stolt för katterna har börjat lära sig använda tidningar…

Bookmark the permalink.

18 Responses to Ok Då, jag får väl kommentera påhoppet på Världen Idag

 1. Kurt says:

  Jag tycker det är synd att du har så mycket hat mot alla som inte tänker som du, Walentine.

 2. Walentine says:

  *skrattar*
  Ja kurt, det är jag som står för hatet. Världen Idag står för kärlek….
  Eller hur?

 3. Kurt says:

  Du tycker inte om kristna och du har ingen respekt för andra människor som inte är som du.
  Vilket hat visar världen idag? Du får visa. 🙂

 4. Walentine says:

  Kurt, jag tycker inte du ska uttala dig om vad jag tycker och inte, för du verkar uppenbart inte veta det.

 5. Kurt says:

  ”Just det Täppas! Att Världen Idag är som en gudstjänst tillsammans med Ulf Ekman är bara en slump, det fattar du väl! Att tidningen skriver om de saker som Livets Ord ständigt talar om är också en slump, men vad förstår du egentligen Täppas. Du har ju medlemmar i RFSL på redaktionen.”
  Du tror dom ljuger när dom säger att dom har 900 aktieägare och är oberoende? Du tro säkerligen att jag är med i livets ord med, eller kanske maranata? 😉
  Så du tror inte att om nån som är producent, och har samma åsikter som du, kan ha nått med i att uttala lögner och förakt om världen idag?
  ”Ja det är tur att Världen Idag finns. Det är tur att det finns tidningar som fortfarande slåss för de rätta värderingarna i samhället.”
  Ja det är det verkligen, så att sverige får se annat än trippande på tåååååna, om tex muslimer, och rfsl, och andra viktiga frågor i samhället.
  ”Nu ska jag gå och byta på kattlådorna. Jag är så stolt för katterna har börjat lära sig använda tidningar…”
  Gör du det, känn att du gör nått bra samtidigt. Du som tror, bara på kärlek.

 6. Kurt says:

  ”Kurt, jag tycker inte du ska uttala dig om vad jag tycker och inte, för du verkar uppenbart inte veta det. ”
  Jag trodde det var vad du tyckte, i allt du skriver här på din sida??

 7. Walentine says:

  Tja, om du tolkat allt det jag skrivit på min hemsida som att jag inte tycker om kristna så läser du som du vill

 8. Kurt says:

  ”Tja, om du tolkat allt det jag skrivit på min hemsida som att jag inte tycker om kristna så läser du som du vill”
  Du tycker inte om världen idag, inte heller maranata, åke green, ulf ekman, mig, andra som varit på din blogg som varit kristna. Dom som tror på Bibeln gillar du inte. Men allt har inte handla om kristna på dina posts, det är ju sant.
  ”Du tycker inte om kristna och du har ingen respekt för andra människor som inte är som du.”
  ”Dom tycker inte om muslimer och dom har ingen respekt för andra människor som inte är som dom.”
  Det är dina ord, fast mot dom som du inte håller med. Ville testa hur du reagerade på att bli kallad för en som inte har respekt pga av annan åsikt. Och du blev inte glad.

 9. Walentine says:

  Kurt, om kristendomen är världen idag, åke green, maranata ,ulf ekman och människor som talar om för mig att jag är en syndare etc……
  Är det kristendom tycker jag inte om kristna nej.
  fast vi har nog inte samma syn på kristendom kanske?

 10. Pierre says:

  Klantigt uttryckt av Täppas. Men roligt. Som vanligt är han en riktigt rolig språklig klumpeduns med fingertoppskänsla. Jag tycker mycket om Täppas.
  Och världen idag…

 11. Pierre says:

  …tycker jag INTE om.

 12. Björn says:

  Några kommentarer,
  Walentine, du har fördomar om kristna om du tror alla är som tokstollarna på Livets Ord och deras propaganda tidning Världen idag. Det finns många normala kristna som inte har problem med att välkomna även oss homosexuella och utan att ställa krav på celibat eller liknande.
  Jag är själv homosexuell och blir bedrövad när jag ser hur du skriver och dina tankar om kristna. Jag förmodar det är för du bedömer oss efter den vidriga tidningen Världen idag.
  Gör inte det, fall inte i gropen att hata kristna bara för att några tokstollar vill att du ska göra det.
  Var större, bättre starkare. Tänk på Walentine att dessa människor vill se dig hata, vara otrevlig mot dem och vulgär. Just därför ska du motstå. Visa du är bättre.
  Sedan till Kurt: Tidningen Världen idag ägs av Livets ord. PUNKT. Livets ord är tredje största majoritetsägaren samt ligger bakom de fyra övriga majoritetsägarna. Ulf Ekman är tidningens styrelse ledamot. Sedan spelar det ingen roll om 1000 församlingsmedlemmar äger en aktie var. Det är ju rena tönteriet.
  Majoritetsägaren av tidningen är lika fullt LIVETS ORD.
  Och Tidningen duger inte ens för min hund att pinka på 🙂

 13. walentine andersson says:

  Björn, jag tycker du ska läsa det jag skrivit om kristna det senaste året en gång till.
  Läser du det kommer du märka att jag skriver ”kristna” när jag talar om människor som Green eller tidningar som Världen idag.
  Jag kan försäkra dig om Björn att jag inte avskyr kristna, jag avskyr inte religion och jag har stor respekt för människor som i Jesu namn kan sprida budskap om kärlek.
  Världen idag och livets ord däremot har jag noll tolerans för. Jag ser inte dom som kristna, jag ser dom som lögnare. De är uppviglare som med falska budskap sprider skit och propaganda. De försöker bli en maktmaskin och de är inget annat än en sekt.
  Ulf Ekman är för mig en skrämmande person, och jag blir ärligt rädd när jag ser eller hör på hans snack om Jesus och Halleluja men tro mig Björn. Kristen är det sista jag skulle kalla honom.

 14. Kurt says:

  Björn:
  Förlåt mig, men du prata i nattmössan. Den ägs inte av livets ord. Sen att dom kristna VILL att andra ska hata dom var ännu mera natmösseprat. 🙂

 15. Kurt says:

  ”Kurt, om kristendomen är världen idag, åke green, maranata ,ulf ekman och människor som talar om för mig att jag är en syndare etc……
  Är det kristendom tycker jag inte om kristna nej.
  fast vi har nog inte samma syn på kristendom kanske? ”
  Jag har en kristendom som är Biblisk och grundad på Guds Ord, så nej vi har tyvärr inte samma ”syn” på det.

 16. Björn says:

  Ja Kurt, du är en fundamentalist, en extremist. Du kan kalla dig själv för troende men du vägrar använda de ögon och den hjärna Gud nu givit dig 😉
  Ett hån mot skapelsen är det att vägra tänka.

 17. Kurt says:

  ”Ja Kurt, du är en fundamentalist, en extremist. Du kan kalla dig själv för troende men du vägrar använda de ögon och den hjärna Gud nu givit dig
  Ett hån mot skapelsen är det att vägra tänka.
  Comment by Björn — 14/2 2006 @ 20:03”
  Jasså du tycker att jag inte använder min hjärna. 🙂
  Men du som verkar vara en väldigt bra tänkare kan kanske visa vart du hittar sexuella gärningar mellan samma kön som nått bra i Bibeln?
  När du hittar det så är du inte ett hån mot skapelsen längre. Sen när du slutar ljuga om, Bibeln, världen idag och mig, så har du följt ett till bud av Gud. 🙂

 18. Bilbo says:

  Att säga att Världen idag INTE är ägd av livets ord är blåst. Vem är styrelseordförande?
  Ulf Ekman
  Chef red?
  Ruben Angarson f.d. livetsordtalesman…
  Kurt du är blåst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *