Nåt får man väl säga om de där bilderna…

Nyheterna svämmar nu över av bråket om bilderna som tidningen Jyllandsposten publicerade.
Att Jyllandsposten ens publicerar dom visar på dåligt omdöme från tidningen men samtidigt har jag väldigt svårt att ta vissa av de muslimer som nu protesterar på allvar.
Att stå med en kalashnikov och skjuta i luften och skrika och sen säga att ”De förstår sig inte på oss muslimer, vi är inte våldsamma” gör ju inte saken direkt bättre för denna redan utsatta grupp.
Vissa muslimer påminner faktiskt en del om FI (Feministiskt initiativ). Istället för att på ett moget och bra sätt poängtera rättigheter och situationer så beter dom sig som nötter och det dom lyckas med är att dra ner hela gruppen istället.
De muslimska grupperna borde nog börja se över sina egna led. Det finns ett stort förakt mot Islam idag, det är ju ingen nyhet. Detta är synd för det finns inom Islam, som inom de flesta andra religioner, väldigt mycket bra. När det mesta idag då handlar om skäggiga gubbar som tycker om vapen förstörs bilden och muslimer blir monster som bara vill illa.
I grunden handlar det om respekt för varandra. På samma sätt som vi i väst måste lära oss att respektera Islam, på samma sätt måste muslimerna börja inse att folk allt mer ifrågasätter dom när dom inte accepterar en gundläggande rättighet som demokrati och yttrandefrihet. I längen kommer allt detta leda till ännu mer konflikt och vapenskrammer.
Läser man vissa kristna tidningar kan man tro att religionskriget redan startat, jag hoppas att det inte blir så

Bookmark the permalink.

4 Responses to Nåt får man väl säga om de där bilderna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *