Kunde Jesus gå på vatten?

Svenska Kyrkan har på sin webplats en mycket intressant avdelning där man kan ställa frågor om tro & liv. Jag tycker det är skitintressant att läsa och idag såg jag just frågan om Jesus kunde gå på vattnet. Jag tyckte att svaret på frågan var väldigt bra så jag klipper in det här:
Frågan du ställer är enkel. Det går att svara ja eller nej. Frågan är också komplicerad för svarar man så säger svaret också något om till exempel vilken bibelsyn du har.
Ett enkelt ja på frågan om Jesu kunde gå på vattnet ger också ett besked om att det som står i bibeln bör ses bokstavligt. Det vill säga, allt som står i bibeln är i någon mening sant för läsaren.
Å andra sidan om man svarar ett enkelt nej, så kan det tolkas till en syn på bibelns innehåll som vore de bara sagor och myter.
Frågan är spännande eftersom den ger mig frågor. Vad är viktigt? Att Jesus verkligen kunde gå på vattnet eller vilken betydelse Jesus liv och berättelse fått för mänskligheten?
För mig är det viktigt att påminnas om Jesus uppdrag, att visa människor ett sätt att leva i harmoni med Gud. I berättelsen om när Jesus går på vattnet nås jag av en tolkning som har att göra med att Jesus ville visa lärjungarna att de kunde lita på honom.
För mig handlar alltså berättelsen om tillit och förtröstan. Därför kan jag säga ja, för mig gick Jesus på vattnet.
ha det bra

Ann-Katrin Bosbach
Tycker alla, både dom som förkastar de kristna och de ”kristna” som förkastar andra borde ta en funderare över hennes svar.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *