Jag tycker inte om kristna….

Jag tycker inte om kristna säger folk till mig. De baserar det på att jag hånar Dagen, Världen idag och Åke Green med mera.
Tänk om jag inte ser dom som kristna. Tänk om jag inte ser en ”kristen” tidning som vill skapa uppror mot muslimer, homosexuella och andra som en kristen tidning. Tänk om jag inte tycker att en man som Åke Green som sprider en massa dynga är kristen. Tänk om jag anser att Livets ord är en livsfarlig sekt som genom att hjärntvätta sina medlemmar får dom att fastna totalt och utraderas som mänskliga individer.
Tänk om jag anser att en förening som Medvandrarna är livsfarliga för att de tror att med lite förbön och lite religiös propaganda så kan de få folk att förneka vilka de är i själen.
Är man kristen när man är sån så tycker jag inte om kristna. Nej jag föraktar dom. Jag avskyr dom och jag trivs med att förlöjliga dom.
Fast jag ser inte dom som kristna. Kristna för mig är kärleksfulla människor. Det är människor som tror på samma som jag, att Jesus helt enkelt var cool, att han trodde på kärleken och de menar att det viktigaste vi människor har är att vara goda emot varandra. Det är kristendom för mig. Det är dit Svenska Kyrkan är på väg, och det är den vägen som jag tycker är den rätta.
Varför skulle jag tycka om den andra sidan? Varför skulle jag respektera den andra sidan? Respekterar dom mig? De sprider sin smörja, de tar de homosexuellas synboler och gör dom till sina, de sprider förvirring till redan förvirrade människor och det värsta av allt. De säger sig ha uppdraget från Gud att göra det.
Jesus älskar alla barnen, sjunger man i den där barnvisan. Den kanske är simpel men är nog så sann. Jag tror inte att de kristnas Gud älskar mig mindre för att jag kanske älskar på ett annorlunda sätt. Jag tror att deras Gud tycker om mig för jag skadar ingen och jag får ingen att må dåligt. De andra får det, de andra vill jag ska skämmas. De vill jag ska be om ursäkt för det jag gör och framförallt försöker de få mig att förneka vem jag är och de vill att jag avsäga mig värmen, tryggheten och kärleken.
Aldrig säger jag! Mig får ni aldrig!
Så jag hatar inte kristna, jag tycker väldigt mycket om kristna . Det är den andra sidan jag inte tycker om.
/Walentine Andersson

Bookmark the permalink.

7 Responses to Jag tycker inte om kristna….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *