Jag tycker inte om kristna….

Jag tycker inte om kristna säger folk till mig. De baserar det på att jag hånar Dagen, Världen idag och Åke Green med mera.
Tänk om jag inte ser dom som kristna. Tänk om jag inte ser en ”kristen” tidning som vill skapa uppror mot muslimer, homosexuella och andra som en kristen tidning. Tänk om jag inte tycker att en man som Åke Green som sprider en massa dynga är kristen. Tänk om jag anser att Livets ord är en livsfarlig sekt som genom att hjärntvätta sina medlemmar får dom att fastna totalt och utraderas som mänskliga individer.
Tänk om jag anser att en förening som Medvandrarna är livsfarliga för att de tror att med lite förbön och lite religiös propaganda så kan de få folk att förneka vilka de är i själen.
Är man kristen när man är sån så tycker jag inte om kristna. Nej jag föraktar dom. Jag avskyr dom och jag trivs med att förlöjliga dom.
Fast jag ser inte dom som kristna. Kristna för mig är kärleksfulla människor. Det är människor som tror på samma som jag, att Jesus helt enkelt var cool, att han trodde på kärleken och de menar att det viktigaste vi människor har är att vara goda emot varandra. Det är kristendom för mig. Det är dit Svenska Kyrkan är på väg, och det är den vägen som jag tycker är den rätta.
Varför skulle jag tycka om den andra sidan? Varför skulle jag respektera den andra sidan? Respekterar dom mig? De sprider sin smörja, de tar de homosexuellas synboler och gör dom till sina, de sprider förvirring till redan förvirrade människor och det värsta av allt. De säger sig ha uppdraget från Gud att göra det.
Jesus älskar alla barnen, sjunger man i den där barnvisan. Den kanske är simpel men är nog så sann. Jag tror inte att de kristnas Gud älskar mig mindre för att jag kanske älskar på ett annorlunda sätt. Jag tror att deras Gud tycker om mig för jag skadar ingen och jag får ingen att må dåligt. De andra får det, de andra vill jag ska skämmas. De vill jag ska be om ursäkt för det jag gör och framförallt försöker de få mig att förneka vem jag är och de vill att jag avsäga mig värmen, tryggheten och kärleken.
Aldrig säger jag! Mig får ni aldrig!
Så jag hatar inte kristna, jag tycker väldigt mycket om kristna . Det är den andra sidan jag inte tycker om.
/Walentine Andersson

Bookmark the permalink.

7 Responses to Jag tycker inte om kristna….

 1. Kurt says:

  Du föraktar mig för att jag är kristen. Det var inte roligt att höra. Jag tycker det inte var så roligt att se att du tycker att kristna i livets ord inte är individer heller. Du som förespråkar liberalismen, då borde ju alla och då menar jag alla ha en chans att vara som dom vill vara.
  Jag tror att helt klart att Jesus tycker om dig.
  Jag skulle inte kunna säga att jag föraktar varken dig eller dom ”kristna” som säger sig vara det. Man kan inte vara kristen om man inte tror på Guds Ord, det är så att om man inte gör det eller tror på att Bibeln är Guds Ord, hur i hela friden skulle man kunna säga att just en sak är det i Bibeln? Hur kan man klippa ut det man ”tror” skulle kunna vara ett ord från Gud, den tar vi. Det är inte kristendom, det är en egen påhittad religion.

 2. Walentine says:

  Kurt
  *suck*

 3. ab says:

  Alla religioner är påhittade. Alla väljer vad de vill tro på i den egna läran. Alla väljer bort något. Frågan är vad.

 4. Björn says:

  Kurt, Vem ”hatar dig” var inte naiv. Måla inte in dig i en självpåtagen offeroll. Den klär dig inte. Särskilt inte eftersom du avslöjat dig själv som vurmare för sekten Livets Ord.
  Du hävdar med en dåres bestämdhet att du är fundamentalist och alltså läser Bibeln bokstav för bokstav och vägrar använda kunskap, intelligens, erfarenhet från dig själv eller andra för att tolka.
  Du nämner till exempel ”Bibeln är Guds ofelbara ord”.
  Om Bibeln är Guds ofelbara ord, var nedtecknandet och sedermera översättningen av Bibeln gjorda också av Gud eller var detta kanske måhända människor? Som du vet kan människor begå misstag som att göra fel vid översättning. Det är förmodligen även svårt för en översättare av en religiös skrift att inte tolka in egna värden i texten. Jag menar, vi talar om människor? Är du med fortfarande?
  Problemet i ditt vidare resonemang är att du inte vill se homosexualitet som kärlek utan hänvisar till den sexuella handlingen som sådan. Det är ju ett hån mot allt vad kärlek heter! Du borde inse Kurt att kärleken är större än den sexuella handlingen som sådan och det är den vi talar om alltså begreppet homosexualitet = Att älska en människa av samma kön.
  Det stämmer vidare att jag inte är en fundamentalist eller extremist som du säger dig vara. Nej, jag har förmågan att ta till mig andra människors ståndpunkter, analysera fakta, bilda uppfattning med hjälp av den hjärna Gud har välsignat mig med.
  Jag litar inte blint på andra människor eller följer blint en andlig inriktning utan litar på att Gud gav mig och andra en hjärna med en avsikt. 😉
  En personlig fråga till dig Kurt: fundamentalisten som tror på Guds ofelbara ord och därmed indirekt vill påskina att Bibeln inte översatts eller nedtecknats av människor.
  Problemet med dig och andra som anser sig vara bokstavskristna eller fundamentalister och som hänvisar till Bibeln som underlag för att Gud motsätter sig kärlek mellan personer av samma kön är att ni ju inte fritt kan välja vilka stycken ni anser som sanna och relevanta för oss idag och vilka vi stryker över.
  Om vi ska leva efter Bibeln bokstav efter bokstav så måste vi följaktligen också:
  Sälja våra döttrar som slavar (2:a Mosebok 21:7)
  Inte äta skaldjur, det är en vederstyggelse: (3:e Mosebok 11:10)
  Enligt 3:e Mosebok 19:19 är det en synd att plantera olika grödor på samma land.
  2:a Mosebok 35:2 är helt på det klara med att den som arbetar på en sabbat (Söndag hos kristna) han måste dräpas. Kurt, ska vi utfärda dödspatruller för sjukvårdspersonalen som arbetar skift eller alla andra som arbetar på Söndagen?
  I 3:e Mosebok 24:44 står det klart och tydligt att jag får äga både manliga och kvinnliga slavar så länge de är köpta från ett grannland. Kurt, tycker du vi ska inför slaveriet på nytt?
  Jag kan fortsätta med ytterligare citat på vad bokstavstrogna kristna som du Kurt lyckas ”missa” när de nitiskt läser Bibeln.
  Lustigt sammanträffande att din typ av troende fastnar just för styckena som berör företeelsen Homosexualitet?
  En inte helt vild gissning är att det ligger egna värderingar bakom detta och inte Guds eller Jesus!
  Tack och lov är det en minoritet av kristna som resonerar som du. En del av dom strider till handling i sin fundamentalism och i USA har mord på abbortläkare förekommit samt mord på homosexuella av personer som du Kurt som inte har förmåga att tillämpa sin egen intelligens eller samtida kunskap, forskning, vetenskap eller förnuft när man läser Bibeln.
  För ni som vill veta mer om vad Bibeln säger om bland annat homosexuella besök: http://hem.passagen.se/nicb/accept.htm
  Slutligen önskar jag att du Kurt lägger ner din tid och energi och din kristna övertygelse på att leva som Jesus hade velat det vill säga visa kärlek till din nästa, idka välgörenhet, inte kasta första stenen bland annat.
  Det finns så mycket att göra i Sverige och världen idag som kristen som är gott. För mycket för att ödsla sin tid på att förfölja de människor som är födda att leva med en kärlek till en person av samma kön.

 5. Walentine says:

  Björn får en ros av mig för bästa kommentar!

 6. Kurt says:

  Björn:
  Du har svar på dina frågor i Walentines blogg sen innan. Du måste läsa Bibeln själv, inte bara lita på vad andra skriver, och klippa in det i denna sidan. Du har inte ens kollat om dina verser stämmer eller ens finns i Bibeln.
  Känns väldigt intressant att jag är en mördare enligt dig. Du har visat ditt rätta ansikte och ljugit ihop en lång lögn om mig, det visar att du inte är seriös. Det visar också att du gör dig själv till offer, som du försöker pådyvla att jag målat mig själv som. Nej en lögnare är ingen mening att prata med.
  Walentine: Det ger du en ros för, du är för skön!
  Du tycks gilla den tanken att ge kristna ett mördar ansikte, att ljuga. Det är inte klokt.

 7. Walentine says:

  Kurt, du är en fantastisk martyr!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *