Carl B Hamilton tycker vi lämnar Danmark i Sticket…

Bra tycker jag för de förtjänar inget stöd


Det har blåst upp till krig, och i ena änden står ett litet land som inte påverkat världen mycket sen H C Andersen slöt ögonen. Nu är man verkligen i hetluften igen och riksdagspolitikern Carl B Hamilton tycker att Sverige lämnat Danmark i sticket. Självklart är det ännu en chans som FP tar på at hacka ner på den svenska regeringen utan att egentligen bry sig så mycket om vad saken handlar om.
Jag tycker inte Danmark förtjänar något stöd. Danmark kunde mycket tidigt i denna kris sett till att den blåstes av. Danmarks statsminister kunde snabbt gått ut med ett beklagande att man hånat en annan religion på detta sätt men det gjorde man inte.
Danmark har de senaste åren blivit ett högerextremt land av stora mått. De bedriver idag en invandrarpolitik som kan få varje människa som är vän av mänskliga rättigheter att börja gråta. Jyllands-posten har varit en av de tidningar som starkast stött denna politik, därför är det heller inte märkligt att det som skedde just skedde i den tidningen. Det var ingen debatt man var ute efter. Det var inget annat än ett försök att håna en profet som betyder oerhört mycket för väldigt många människor.
På TV tidigare idag hörde jag en person mycket tydligt förklara den muslimska världen och den delen av vår planets människor. De lever i Islam. De tar inte till Gud när det passar som väst allt mer gör utan de lever i religionen och samma religion påverkar deras liv. Det är just det saken som Danmark kränkt. För Danmark tycker helt enkelt inte om muslimer. De tycker inte om Islam och de har ingen respekt för andra människor som inte är som dom. Det är dansk inrikespolitik i ett nötskal, och det är den danska regeringens hållning. De tycker bara om muslimer när de köper dansk mölk, smör och ost. Då är det OK med muslimer.
Så de kunde bett om ursäkt, de kunde beklagat publiceringen. De kunde gjort något för att visa att Danmark inte är ett rasistiskt land där andra människors religion hånas.
Det är ju egentligen Danmark som borde be oss om ursäkt. De drog in oskyldiga svenskar i den här soppan, och varför ska vi stötta ett land som beter sig så? Ska vi stötta ett land som ligger till skuld för att våra ambassader brinner?
Många kristna i Sverige vill nu också jämföra Ecce Homo med Mohammed bilderna. Det finns en stor skillnad där. Ecce Homo bilderna ville inte håna, de var en tolkning, om än en provokativ sådan, av en människa och hennes syn och tro. Mohammedbilderna var ingen tolkning. Att rita Mohammed och sätta en bomb på huvudet på honom är ingen trosuppfattning. Det är ett sätt att förlöjliga, håna och sprida förakt.
Danmark som nation valde när dom satte den regering de har på tronen att det är en politik man ska föra. Nu ser danskarna resultatet.
Grattis Danmark!

Bookmark the permalink.

8 Responses to Carl B Hamilton tycker vi lämnar Danmark i Sticket…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *