31 jobb sökta

Dagbok 18 februari 2006

Denna vecka har jag sökt 31 jobb. Mest inom kommunen och jag söker allt. Även sånt jag vet jag inte är kvallad att få ens. Det känns bra, för man får lite känsla av att gå vidare när man söker. Att man har drömmar och inte gett upp.
Har iofs gått bra att jobba, förutom värken, men trivs gör jag inte.
Jag har tänkt en del på en ganska ”rolig” sak:
Om jag läst eller hört att någon hade ont i magen att gå till jobbet hade jag försökt snacka med den personen och fråga hur det är. Så gör man inte i mitt arbetslag. Där snackar man skit och springer till chefen som om jag gjort nåt väldigt hemskt.
Ja jag ska inte dra alla över en kant för då är jag orätvis. Jag är å andra sidan numer medveten om vilka som är ens arbetskamrater och vilka som är dom man jobbar ihop med. Den första delen kommer jag behandla precis som jag alltid gjort. Den andra kommer vara som vatten. Jag ser igenom dom och pratar bara jobb och ingenting annat med dom.
Det är egentligen synd att de inte efter så här många år lärt sig hur jag fungerar, och nu är det liksom försent. Denna vecka har jag hunnit ikapp med mig femtioelva projekt på jobbet som jag legat efter med, det känns skönt. Har haft panik över att man legat efter så mycket så det känns skönt att ha hunnit ikapp.
Tänkte på Sebbe idag. Läste att artikeln om honom vunnit nytt pris.
Tänk att en pojk som man aldrig träffat och hans öde kan påverka en så. Kan inte släppa honom, men jag står fast vid vad jag skrev då. Hans död ska i alla fall medföra det att jag ska lära mig ta av livet och det är väl det jag gör nu kanske.
Just nu är min hjärna inne i en fas som väldigt mycket går ut på ”Don’t fuck with me”. Jag krossar varje försök till att försöka sätta sig på mig. Jag har gått från att vara en ilsken man till en man som helt utan tanke trycker ner saker i halsen på folk om jag blir anklagad för något jag inte är skyldig till. Vad det kommer ifrån vet nog alla, även jag.
Sen lugnar väl även det ner sig, som allt annat.

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *