20 år sedan rösten tystnade

För 20 år sedan blev Sverige ett lite mer isolerat land. En stark röst för yttrandefrihet och mänskliga rättigheter tystnade på det mest brutala sätt.
Oavsett vad man tycker om Palme och hans politik har man alltid en åsikt om denne man.
För mig var Palme en man som slogs för de svaga och för solidariteten. Han vågade stå upp mot stora nationer och han vågade kritisera länder som ingen annan vågade kritisera. Han kom från ”de rika” men kämpade ”för de fattiga”.
Mordet på Palme är ett av de starkaste minnen jag har från mina tonår. Den där lördagen då mamma väckte mig med tårar i ögonen sitter kvar där inne än. Han väckte mitt intresse för samhället runt omkring, och han lärde mig att det viktiga var att tro att man kunde förändra.
Skotten klockan 23:21 förändrade vårt land. Sveriges blev tystare och kallare, och framförallt blev vi som alla andra länder, Fega.
Olof Palme

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *