Statsminister Olof Palme är död…

Jag kommer aldrig glömma de orden. Det spelar ingen roll vad man tyckte eller tycker om Palmes politik och hans person. Den dagen dog en del av hela Sverige. Vi som levt så skyddat och så tryggt, den dagen försvann det.
Jag var 14 när det hände, och jag kommer ihåg när mamma sprang in och väckte mig. Hon hade tårar i ögonen när hon nästan skrek ”Palme är död!”. Hon skulle se på Godmorgon Sverige men det var inställt. Hela Sverige ställdes in den lördagen, alla gick som i chock.
Att jag skriver om det nu beror på att jag surfade in på SVT’s Öppna arkiv och hittade nyhetssändningarna om Palmemordet. Just när jag hörde Ewonne Winblad säga de där orden ”Statsminister Olof Palme är död” gick en kall rysning över ryggen på mig.
Sverige blev mörkare, och svensken blev medveten om att ondskan även kunde nå oss. Vi var inte så skyddade som vi trodde

Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *